Kako zaustaviti sinhronizovanje iTunes svaki put kada povežete svoj iPhone

Kada povežete svoj iPhone na svoj računar ili Mac, iTunes se automatski pokreće. Nikada ne pita da li želite da se otvori svaki put kada povežete svoj telefon ili tablet. To samo radi. Nema ugrađenog načina da to zaustavi. Ako ste na Windowsu, možete zaustavi iTunes od otvaranja kada povežete svoj iPhone ili iPad. To možete uraditi tako što ćete ukloniti aplikaciju iTunesHelper iz stavki Startup. Ovaj trik odlično radi kako bi zaustavio iTunes otvaranje. Prilično je teška aplikacija i povlači vaš sistem dok se otvara. Kada se iTunes pokrene, započinje sinhronizaciju i pravljenje rezervne kopije bilo kog povezanog uređaja. Opet, ne pita da li želite da napravite rezervnu kopiju. Samo to radi. Dobra vest je da možete zaustaviti iTunes sinhronizaciju svaki put kada povežete svoj iPhone.

Možete da zaustavite iTunes sinhronizaciju svaki put kada povežete svoj iPhone, ali ovo je podešavanje po uređaju. Možete ga primeniti na svoj iPhone, ali ako imate iPad, ova postavka neće trajati. Postavke se moraju primeniti zasebno za svaki uređaj koji imate.

Povežite svoj iPhone ili iPad na svoj računar ili Mac. Otvorite iTunes. Predvidljivo je da će početi sinhronizaciju podataka. Kliknite na ikonu uređaja. To je ispod menija.

Ovo će otvoriti ekran za pregled vašeg uređaja. To vam pokazuje kada ste poslednji put podigli uređaj i kada će sledeće provjeriti ažuriranje softvera, između ostalog.

PREPORUČENA ZA VAS

Kako zaustaviti otvaranje iTunes kada je iPhone povezan [Windows] Fiksiranje "ITunes nije mogao da se poveže sa ovim iPhone-om" Greška

Pomerite se dole na ovom ekranu. Videćete deo nazvan "Opcije". Prva opcija u ovom odeljku naziva se "Automatsko sinhronizovanje kada je ovaj iPhone povezan". Onemogućite i sinhronizujte svoj iPhone tj. Kliknite na dugme "Primeni" na dnu.

Ovo će zaustaviti iTunes sinhronizaciju vašeg iPhone svaki put kada ga povežete. Ova opcija je dostupna i na računaru i na Mac računaru. Budući da je ovo podešavanje uređaja, on će i dalje biti prisutan ako priključite svoj iPhone na drugi PC ili Mac. To neće uticati na druge uređaje. Na primer, vaš iPhone se neće automatski sinhronizovati kada ga povežete. Ako ipak povežete svoj iPad ili iPhone-ov vašeg mame, on će započeti sinhronizaciju automatski.

Koristite ovu opciju oprezno. To je nadmoćno što iTunes ne provjerava koliko je ranije bila prethodna rezervna kopija i treba uzeti novu svaki put kada je uređaj povezan, ali takođe i čini vam da napravite novu rezervnu kopiju dnevno. Prinudna rezerva može samo sačuvati podatke. Ako zaustavite iTunes sinhronizaciju iPhone-a svaki put kada se povežete, morate biti marljivi da uzimate redovne rezervne kopije.

izvor

Ostavite komentar

Ova stranica koristi Akismet kako bi smanjila neželjenu poštu. Saznajte kako se podaci vašeg komentara obrađuju.