Kako arhivirati poruke na Instagramu: nova funkcija dostupna svim korisnicima

Umesto brisanja dragocene, ali moguće neugodne memorije iz vašeg Instagram profila, sada možete umjesto njega arhivirati. Funkcija "arhiviranje" uručila je korisnicima u utorak u ažuriranju. Cilj je bio da korisnicima daju više slobode tako što im omogućavaju da kultivišu i promijene svoje profile dok se razvijaju, Instagram je rekao u blog postu.

Nova funkcija dozvoljava korisnicima da pomeraju određene postove na dio svog profila koji samo oni mogu vidjeti i prebaciti ih na svoje profile kad god žele. Nova funkcija će biti dostupna na Instagram verzijama 10.21 i višim za iOS i Android uređaje.

Pročitajte: Instagram Update: Kako koristiti istoriju lokacije i Hashtag na istraživanju

Ažuriranje se pojavilo u testnom režimu za neke korisnike prošlog meseca, dok je još bilo u razvoju. Brojna ažuriranja koja su došla u aplikaciju poslednjih meseci su simptomi čvrsta konkurencija sa Snapchatom, koji se zagrejao prošlog leta kada je Instagram dodao svoju vlastitu "priču", koja imitira Snapchat.

Kako arhivirati prethodni post na Instagramu:

Kada nova funkcija bude dostupna na vašem telefonu, verovatno ćete dobiti malo obaveštenje u aplikaciji sledeći put kada otvorite stranicu sa profilom. Ona će se spustiti sa dugmeta za arhiviranje i objasniti da bilo koji post koji arhivirate možete pronaći klikom na dugme za arhiviranje.

Ako niste ništa arhivirali, stranica koja se otvori neće imati fotografije i neće reći "Nema arhiviranih fotografija". Međutim, vi ćete pronaći uputstva ovde o tome kako arhivirati postove u budućnosti. Da biste arhivirali post, vratite se svom profilu i pomerite se na bilo koju fotografiju koju želite sakriti i kucnite na "..." (ovo je horizontalno na iOS uređajima i vertikalno na Android uređajima) opcija koja se pojavljuje u gornjem desnom uglu. Ovo će prikazati meni u kojem možete odabrati da "arhivirate", "isključite komentarisanje", "uredite", "podelite" ili "obrišete" post.

Arhiva Akcija Instagram

Opcija "arhiviranja" poruka na Instagram-u stigla je za sve korisnike.

Izaberite "arhivu", a post će automatski biti poslat u taj arhivirani prostor kojem možete pristupiti odabirom ikone u gornjem desnom uglu vašeg profila. Izgleda kao sat sa strelicom koja pokazuje suprotno od kazaljke na satu. Više ga neće videti na vašem profilu. Jedino će biti vidljiv u arhiviranom delu vašeg profila koji jedino možete videti. Čak i kada arhivirate post, videćete i slične i komentare koje su imali kada je još uvek bio na vašem profilu.

puna arhiva instagrama

Kada se fotografije arhiviraju, otići će u arhivu, deo vašeg profila samo što možete videti.

Pročitajte: Justin Casquejo, Instagram Sensation, uhapšen zbog penjanja Manhattan nebodera

Možete jednostavno ukloniti post iz vašeg arhiva. Izaberite fotografiju u odeljku arhive i ponovo dodirnite "...". Na taj način će se pojaviti opcije za "prikazivanje na profilu" i druge opcije koje su bile dostupne kada ih stavite u arhivu. Kada izaberete "Prikaži na profilu", fotografija ili video snimak se ponovo pojavljuje na vašem profilu na istom mestu koje je prvobitno okupirao u hronološkom redu. Kada ovo uradite, vaši sledbenici će moći ponovo da vide poruku.

uklonite iz arhive

Jednostavno izaberite "Prikaži na profilu" da biste uklonili fotografiju iz arhive.

izvor

Ostavite komentar

Ova stranica koristi Akismet kako bi smanjila neželjenu poštu. Saznajte kako se podaci vašeg komentara obrađuju.