Jak zakázat mapu snapu: Nová funkce Snapchat zvyšuje obavy o ochranu soukromí

Snapchat vydala aktualizaci do své aplikace, která minulý týden představila funkci nazvanou Snap Map, který umožňuje aplikaci sdílet vaši polohu s ostatními uživateli a podívat se na příběhy Snapchat podle umístění.

Po vydání tohoto dokumentu řada skupin - od bezpečnostních odborníků až po zastupování dětí - vyvolala řadu otázek týkajících se ochrany soukromí, přičemž vyzvala uživatele, aby vypnuli funkci, aby ochránili své soukromí.

Číst: Aktualizace mapy Snapchat: Jak používat novou přiloženou mapu

Primární záležitostí obhájců ochrany osobních údajů je skutečnost, že společnost Snapchat plně nezveřejňuje, jak je odhalení funkce Snap Map povoleno. Uživatelé si možná nebudou moci kdykoli uvědomit, že otevřou aplikaci, a nikoli jen když pošlou fotku nebo video k příběhům, vysílají své přesné lokality komukoli ze svých seznamů přátel.

"Je to znepokojivé, že Snapchat povoluje pod 18s vysílat své umístění v aplikaci, kde může potenciálně přistupovat všichni ve svých seznamech kontaktů", uvedla národní společnost pro prevenci týrání dětí prohlášení po aktualizaci modulu Snap Map.

"Ve veřejných účtech se jedná o ty, které nejsou uživatelům známy. To zdůrazňuje, proč je důležité, aby děti byly automaticky nabízeny bezpečnější účty na sociálních médiích, aby se zajistilo, že jsou chráněny před zbytečnými riziky. "

Další skupina dětí advokacie, Childnet International, řekl: "Vzhledem k tomu, jak specifická je tato nová funkce na Snapchatu - dává vašemu umístění přesný bod na mapě - doporučujeme, aby uživatelé neposkytovali svou polohu, zejména s lidmi, které neznají osobně."

Číst: Snapchat Stock Price Dives po Facebooku oznamuje uživatele 250M Daily Instagram Story

Vynucování práva také vyjádřilo obavy. Policie v Prestonu, Anglie, vzal na sociální média upozornit uživatele společnosti Snapchat na to, jak je aplikace odhalena, a upozorňuje, že je to obzvlášť důležité pro rodiče, kteří mají děti, které aplikaci používají.

Podobně i státní vojáci v Massachusetts zaslal zprávu na Facebooku poradenství rodičům s mladými uživateli Snapchat, aby přijali opatření týkající se této funkce. "Doporučil bych si s dětmi promluvit o obavách ze sdílení své polohy s cizími lidmi," řekl mluvčí státní policie Dustin Fitch napsal.

Jak vypnout mapu snapu

Pro ty, kteří se obávají možných důsledků, které by mohly mít možnost povolit funkci Snap Map, je možné zabránit tomu, aby aplikace odhalila vaši polohu jiným uživatelům.

Jeden z nich je Snap Maps, který se neúčinkuje až do okamžiku, kdy je aplikace aktualizována a uživatel provede proces nastavení, ale Snapchat provádí neoptimální úlohu a vysvětluje, jak často Snap Maps sdílí uživatele umístění.

Při prvním otevření aplikace po aktualizaci bude aplikace Snapchat procházet novou funkcí pomocí učebního postupu krok za krokem. Poté, co ukázal, jak používat mapu snapů, bude se ptát, zda nebo s kým chce uživatel sdílet svou polohu. Uživatel může vybrat všechny přátele, vybranou skupinu přátel nebo "jen mě", také známý jako "režim duchů".

Pokud jste již prošli procesem instalace a chcete změnit nastavení, lze to provést otevřením možnosti Snap Map a klepnutím na nabídku nastavení v pravém horním rohu. Opět se zobrazí možnosti pro koho se vaše místo zobrazí. Zvolte režim "Ghost" pro skrytí polohy od ostatních.

V režimu "Ghost" bude uživatel stále schopen přistupovat k Mapě snapu a zobrazit další místa. Snapchat však bude stále sledovat polohu uživatele pro geocentrické funkce, jako jsou filtry.

Zdroj

Napsat komentář