Co potřebujete vědět o funkci Inteligentní úložiště Nextbit Robin - CNET

nextbit-robin.jpgzvětšit obrázek

Nextbit Robin je nový druh smartphonu pro Android - ten, který spravuje své vlastní interní úložiště při načítání dalších aplikací nebo obsahu do zařízení.

Funkce inteligentního ukládání Robin se časem dozví o vašich uživatelských vzorech a ví, jaké aplikace, fotografie a videa, které nejvíce používáte nebo potřebujete.

Když začne 32GB interní úložiště spustit nízké, Robin začne vykládat některé z těchto položek do vašeho účtu Cloud Nextbit. Každý uživatel Robin má 100GB cloud storage.

Používání funkce je pravděpodobné, že většina uživatelů nebude potřebovat nebo používat několik týdnů, ne-li měsíců. Ale je tu pár věcí, které byste měli vědět předem.

Hrát

Identifikace archivovaných aplikací

Myšlenka, že aplikace bude odstraněna z vašeho zařízení, ale stále je k dispozici, je cizí koncept. Typicky, když je aplikace odstraněna, je pryč a všechny její údaje jsou pryč. S Robinem však archivovaná aplikace a její data jsou přenesena do vašeho cloudového účtu.

Kdykoli Robin archivuje aplikaci, zařízení vás upozorní na své akce. Zobrazí se oznámení, které vám oznámí číslo a jméno aplikací, které byly přesunuty, stejně jako množství uložené v archivu.

Další snadný způsob, jak zjistit, kdy byla aplikace archivována, je, že její ikona bude na domovské obrazovce vypadat šedě.

foto

Pokud jde o archivaci vašich fotek a videí, neexistuje žádný rychlý způsob, jak zjistit, co je uloženo na místním nebo v cloudu.

Robin bude kopírovat fotografie ve vašem zařízení s nízkým rozlišením a na požádání si může stáhnout celý obraz.

Zatím jsem zjistil, že nejlepším způsobem, jak spustit obnovu fotografie, je přiblížit se. Zobrazí se upozornění, které vám ukáže, že obraz je obnoven a o několik vteřin později (v závislosti na vašem připojení a velikosti fotografie / videa) máte k dispozici kopii v plném rozlišení.

Další zpráva, která stojí za zmínku, pokud jde o zajištění zálohování vašich fotek a videí: Robin nyní právě spravuje položky uložené v aplikaci Galerie aplikace.

Pinning apps

nextbitrobin-settings-examples1.jpgzvětšit obrázek

Jak již bylo zmíněno výše, Robin se má naučit vaše uživatelské návyky a archivovat pouze aplikace, které používáte nejméně. S tím se říká, že se jedná o aplikaci nebo dvě, které se téměř nikdy neotevřete, ale chcete nainstalovat na zařízení jen pro případ. Vezměte například Správce zařízení Android; tohle je aplikace, kterou budete doufat, že nikdy nebudete muset otevřít nebo potřebovat, ale pokud ano, určitě nechcete objevit, jak Robin archivoval.

S takovou situací na mysli vám Robin dovolí "připojit" aplikaci k telefonu. Jinými slovy můžete s rychlým gestem říct, že vaše zařízení nebude aplikaci odebírat bez ohledu na to, co se děje.

Chcete-li připojit aplikaci, přejeďte prstem dolů ikonu aplikace. Ikona se zmenší, odkryje za ní zaškrtnutí. Jakmile je aplikace připnutá, uvidíte oznámení, které vám oznámí, že byla úspěšně vložena do seznamu bezpečných.

Zobrazení úrovní úložiště

nextbit-robin-settings-examples2.jpgzvětšit obrázek

Kdykoliv si můžete prohlédnout své úrovně inteligentního ukládání na Robin. otevřeno Nastavení v přístroji, pak se posuňte dolů a vyberte Inteligentní úložiště. Horní úložný měřič je pro váš cloud účet, zatímco dolní část je pro místní úložiště na vašem Robin.

Klepnutím na některý z grafů se dále rozdělí přidělení podle kategorie.

Další oblastí, kterou se budete chtít seznámit s tímto nastavením, je sekce Možnosti. Klepněte na ikonu nabídky se třemi body a zvolte Možnosti. Zde můžete povolit nebo zakázat zálohování aplikací nebo fotografií a zároveň umožnit Robinovi zálohovat zařízení pouze na Wi-Fi nebo Wi-Fi i mobilním připojení.

Obnovení aplikace

Když potřebujete aplikaci, která byla archivována, můžete ji obnovit klepnutím na ikonu. Průběžný řádek se zobrazí těsně pod ikonou a upozornění bude umístěno ve vašem oznámení.

Jakmile je aplikace znovu nainstalována, nebudete se muset přihlásit k aplikaci nebo projít žádným nastavovacím procesem. Pokud vše fungovalo tak, jak je to možné, budete moci vyzdvihnout na obrazovce, na které jste poslední aplikaci opustili.

Zjistil jsem, že některé aplikace, jako je Dropbox, nezůstávají přihlášeny, jakmile jsou ze zařízení odstraněny. Vaše zkušenosti se budou lišit.

Napsat komentář

Tyto stránky používají Akismet k omezení spamu. Zjistěte, jak jsou vaše údaje komentářů zpracovávány.