Jak povolit vypršení platnosti hesla Windows 10

Windows 10 umožňuje vytvořit místní uživatelský účet nebo použít účet společnosti Microsoft. Místní účet, který je dokonale funkční, vám zabraňuje v používání některých Windows 10 funkce. Účet Microsoft na druhé straně poskytuje úplný přístup ke všem Windows 10 funkce. Můžete ji použít zálohovat klíč Windows a používat Cortana. V obou případech můžete systém uzamknout heslem. Místní účet vám umožní obejít tuto možnost, pokud chcete, ale pokud používáte účet společnosti Microsoft, budete vždy muset zadat heslo. Pokud nechcete heslo stále zadávat, můžete místo něj použít kód PIN. Systém Windows má již dlouho možnost automaticky vypršet vaše heslo a přinutit vás k nastavení nového hesla. Je to na udržení věcí v bezpečí. Musíte povolit vypršení platnosti hesla v Windows 10 aby to fungovalo.

Jedná se Windows 10 Funkce Pro. Není k dispozici ve verzi Windows 10 Domácí edice.

Klepnutím na klávesovou zkratku Win + R otevřete dialogové okno spuštění. Do pole spuštění zadejte následující příkaz a klepněte na klávesu Enter.

lusrmgr.msc

Tím se otevře správce místních uživatelů a skupin. V levém sloupci vyberte složku Uživatelé a v podokně podrobností poklepejte na uživatele, u kterého chcete povolit vypršení platnosti hesla.

Otevře se okno vlastností profilu. Na kartě Obecné vyhledejte možnost 'Heslo nikdy nevyprší'. Pokud chcete povolit vypršení platnosti hesla v Windows 10, zrušte zaškrtnutí této volby. Pokud je tato možnost již povolena a je pro vás nepříjemná, zaškrtněte tuto možnost a vypněte ji.

Můžete povolit vypršení platnosti hesla v Windows 10 pro místní i Microsoft účty. Platnost hesla vyprší po 30 dnech.

Co se stane, když heslo vyprší?

Po vypršení platnosti hesla do vašeho účtu se k němu nemůžete přihlásit, pokud nenastavíte nové heslo. Nejste z vašeho účtu zablokováni. Vaše staré heslo bude pracovat tak daleko, že vám umožní změnit heslo. Pokud je tato volba zapnuta, nemůžete odložit změnu hesla systému Windows.

Tato možnost je obvykle povolena, pokud jste připojeni k doméně. Je to nástroj, který síťoví administrátoři používají k tomu, aby všichni v doméně přinutili udržet své účty v bezpečí. Pokud to správce sítě povolil, nebudete jej moci vypnout. Můžete ji zakázat pouze v případě, že máte Windows 10 Pro instalaci na domácí počítač a jste admin.

Pokud váš pracovní počítač vás přiměje obnovit heslo po 30 dnech, pak je to jen firemní politika vynucená prostřednictvím systému Windows. Okolo to není.

Zdroj

Napsat komentář

Tyto stránky používají Akismet k omezení spamu. Zjistěte, jak jsou vaše údaje komentářů zpracovávány.