Další informace o sdílení na ploše Ubuntu

Sdílejte svou Linux Ubuntu Desktop pomocí aplikace pro sdílení plochy. Sdílení Ubuntu Desktop umožňuje vzdálený přístup na plochu. Pomocí aplikace pro prohlížení stolních počítačů můžete ostatním lidem umožnit prohlížení a ovládání plochy z jiného počítače. Konfigurace sdílení plochy umožní ostatním přístup na plochu a nastavení předvoleb zabezpečení. Uživatelé mohou také povolit ostatním uživatelům vzdálené ovládání stolních počítačů zaškrtnutím možnosti „Umožnit ostatním uživatelům ovládat vaši plochu“.

Sdílení počítače Ubuntu

  • V Dash otevřete sdílení plochy.
  • Chcete-li ostatním povolit zobrazení plochy, vyberte možnost Povolit ostatním uživatelům zobrazení plochy. To znamená, že ostatní lidé se budou moci pokusit připojit k počítači a zobrazit, co je na obrazovce.
  • Chcete-li ostatním umožnit interakci s vaší pracovní plochou, vyberte možnost Povolit ostatním uživatelům ovládat pracovní plochu. To může druhé osobě umožnit pohybovat myší, spouštět aplikace a procházet soubory v počítači, v závislosti na aktuálně používaných bezpečnostních nastaveních.

Existují tři kategorie nastavení sdílení plochy: nastavení sdílení, zabezpečení a oznámení.

Potvrďte přístup k vašemu zařízení

Chcete-li si vybrat, zda chcete někomu povolit přístup na plochu, vyberte možnost Musíte potvrdit každý přístup k tomuto počítači. Pokud tuto možnost zakážete, nebudete dotázáni, zda chcete někomu povolit připojení k vašemu počítači. Tato možnost je ve výchozím nastavení povolena.

Povolit heslo

Chcete-li po připojení k ploše požadovat, aby ostatní uživatelé používali heslo, vyberte Vyžadovat od uživatele zadání tohoto hesla. Pokud tuto možnost nepoužijete, může se kdokoli pokusit zobrazit vaši plochu. Tato možnost je ve výchozím nastavení zakázána, měli byste ji však povolit a nastavit bezpečné heslo.

Povolte přístup k ploše přes internet

Pokud váš směrovač podporuje protokol UPnP Internet Gateway Device Protocol a je povolen, můžete ostatním uživatelům, kteří nejsou ve vaší místní síti, povolit prohlížení vaší plochy. Chcete-li to povolit, vyberte Automaticky nakonfigurovat router UPnP pro otevírání a přeposílání portů. Můžete také nakonfigurovat router ručně. Tato možnost je ve výchozím nastavení zakázána.

Zobrazit ikonu oznamovací oblasti

Abyste mohli odpojit někoho, kdo si prohlíží vaši plochu, musíte tuto možnost povolit. Pokud vyberete možnost Vždy, bude tato ikona viditelná bez ohledu na to, zda někdo sleduje vaši plochu nebo ne. Pokud je tato možnost zakázána, je možné, že se někdo připojí k vaší ploše bez vašeho vědomí, v závislosti na nastavení zabezpečení.

Další informace o sdílení na ploše Ubuntu původně zveřejněno Source Digit - Nejnovější technologie, Gadgets & Gizmos.

Napsat komentář

Tyto stránky používají Akismet k omezení spamu. Zjistěte, jak jsou vaše údaje komentářů zpracovávány.