Facebook tillader at gemme dine aldrig sendt fotos; Data fra 6.8 Million-brugere, der er udsat for tredjepartsapplikationer

Facebook data mæglere

Facebook har afsløret en anden sikkerhed mess-up der ramte millioner af brugere - noget der er blevet en rutine for social networking giant. Virksomheden siger en fejl tilladt tredjepartsudviklere at se billeder af Facebook-brugere, der havde uploadet bestemte billeder, men ikke havde valgt at faktisk bogføre dem. Denne "bug" påvirker næsten 6.8 millioner af Facebook-brugere.

"Vores interne team opdagede et billede API-fejl, der kan have ramt folk, der brugte Facebook Login og givet tilladelse til tredjeparts apps for at få adgang til deres billeder," selskabet skriver. "Når nogen giver tilladelse til en app til at få adgang til deres fotos på Facebook, giver vi normalt kun appen adgang til fotos, folk deler på deres tidslinje. I dette tilfælde gav fejlen potentielt udviklere adgang til andre billeder, som dem, der blev delt på Marketplace eller Facebook Stories. "

Fejlen har også påvirket billeder som folk uploadet til Facebook men valgte ikke at bogføre. For eksempel, hvis nogen uploader et foto til Facebook, men ikke afslutter at sende det - måske fordi de har mistet receptionen eller gik ind i et møde - gemmer vi en kopi af det foto, så personen har det, når de kommer tilbage til appen for at fuldføre deres indlæg. (vægt er vores)

Virksomheden siger, at det "i øjeblikket" mener op til 6.8 millioner brugere, og op til 1,500 apps bygget af 876 udviklere kan blive påvirket. "De eneste apps, der er berørt af denne fejl, var dem, som Facebook godkendte for at få adgang til fotos API, og at enkeltpersoner havde fået tilladelse til at få adgang til deres fotos," tilføjer Facebook, som om det kunne legitimere denne ekstremt alvorlige krænkelse af privatlivets fred.

Fejlen har muligvis givet udviklere adgang til dine aldrig delte fotos, men hvorfor gemmer Facebook disse billeder i første omgang?

Det seneste problem rejser ikke kun bekymringer, fordi Facebook fortsætter med at give bredere dataadgang til udviklere, men det fremhæver også endnu engang, at giganten for socialt netværk vil skære så mange data som muligt og de fleste gange uden forbrugernes viden.

Som det fremgår af ovenstående uddrag, siger selskabet, at de berørte billeder er dem, som brugeren enten har besluttet ikke at dele efter upload eller tabt modtagelse under processen. Det faktum, at firmaet selv gemmer disse billeder, er intet mindre end en privatlivets invasion.

Facebook siger, at det opdagede fejlen på September 25, og at det var live i 12 dage. Men selskabet valgte endnu engang ikke at oplyse det siden samme dag, en anden Facebook privatliv katastrofe blev rapporteret der ramte 30 millioner brugere. Som TechCrunch rapporter, kunne virksomheden overholde GDPR-bøder for ikke at offentliggøre det inden for 72-timer. Men bøden på et par millioner pund må måske ikke føle sig for meget af en byrde for et firma, som fortsat forbliver et monopol på det sociale netværk.

Hvad angår det forsinkede svar selv, har Facebook simpelthen undskyldt - endnu en gang. Selskabet sagde, at det vil underrette folk, der har været påvirket via en advarsel.

facebook privatliv katastrofe

- Sådan #deleteFacebook data

I denne historiestrøm:

Stillingen Facebook tillader at gemme dine aldrig sendt fotos; Data fra 6.8 Million-brugere, der er udsat for tredjepartsapplikationer dukkede først på Wccftech.

Giv en kommentar

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.