ADATA XPG Blænde 16 GB DDR4-2800 Memory Review

Hej, Overclockers! Dagens fangst til huggeblokken er et nyt sæt DDR4 fra ADATA. Kommer ind på 16GB (2x8GB) og DDR4-2800 skal dette sæt ikke være slået. Icing på kagen, disse RAM-moduler har bling i form af røde lysdioder på tværs af toppen for at tænde din rig. Fortsæt med mig, da vi dykker ind i ADATA XPG Dazzle DDR4 hukommelsessæt.

Specifikationer og funktioner

ADATA XPG Dazzle DDR4 serien er fremstillet i Taiwan. Hukommelsen bærer en levetidsgaranti. Ser man på hastigheden og timingen for dette sæt RAM er det meget muligt, at IC'erne er forskellige fra hvad jeg har set i tidligere anmeldelser. Det vil være interessant at se, hvad det gør senere i benchmarkresultaterne.

Specifikationerne og funktionerne nedenfor kommer direkte fra ADATA hjemmeside.

ADATA XPG Blænde Specifikationer
Varenummer AX4U2800W8G17-DRD
Kapacitet 16 GB (2 × 8 GB)
Type DDR4 UDIMM
Spænding 1.25V
Speed ​​Spec PC4-22400
Testet frekvens 1400 MHz (DDR4-2800)
Kit Type Dual Channel
Testede tidspunkter 17-17-17
Garanti Levetid

Nedenfor kan du læse mere detaljerede specifikationer for ADATA XPG Dazzle-hukommelsessættet. Disse specifikationer er vist af Thaiphoon Burner software, hvilket er fantastisk til at analysere detaljer om RAM. Derudover kan hukommelsesprofiler oprettes eller redigeres i denne software. Vi kan se dette kit er bygget med Hynix IC'er, hvilket faktisk er en ændring fra Samsung IC'erne, jeg har haft i hånden før.

2016-09-13 18_07_54-Thaiphoon-brænder _ DDR4 2800

Emballage

Pakken af ​​XPG Dazzle er enkel og effektiv. Det er en pap shell med en blisterpakning inde. Der er ikke noget hul til at hænge hukommelsen på et stativ i en mursten og mørtelbutik. Forsiden har et par højspecifikke specifikationer om sættet sammen med et vindue for at se RAM. På bagsiden er en redegørelse fra om RAM, deres garanti, et par sociale medier links og kontaktoplysninger af deres kontorer.

Detailpakke - FrontDetailpakke - Front Detailpakke - BagsideDetailpakke - Bagside
BlisterpakningBlisterpakning

ADATA XPG Dazzle

Som vist nedenfor er modulerne sportslige røde og sorte varmespredere med en klar plastik øverste sektion. Dette klare område gør det muligt for de røde lysdioder at skinne klart uden at være en alt for lyspunktkilde. Et sort PCB afrunder udløbet af XPG Dazzle-sticks.

ADATA XPG Blænde - Se 1ADATA XPG Blænde - Se 1 ADATA XPG Blænde - Se 2ADATA XPG Blænde - Se 2
ADATA XPG Blænde - Se 3ADATA XPG Blænde - Se 3

Nedenfor ses et billede, der viser etiketten på RAM'en. Det viser delnummer, hastighed, spænding og de tre primære timinger.

ADATA XPG Blænd RAM Label

ADATA XPG Blænd RAM Label

Nu ... for blænding! (Se hvad jeg gjorde der?) De røde lysdioder her puste på / slukke i et glat mønster, dette ville være et godt finish på enhver sort / rød build! Undskyld kablerne i midten, der er ikke andre steder for dem at gå med, hvordan testbænken er oprettet.

IMG_5707

Test og benchmarks

Nedenfor er testsystemet anvendt til benchmarking.

Test Setup
CPU Intel 6700K @ 4.8GHz (4.4GHz Cache)
køler CoolerMaster Glacer 240L
Bundkort ASRock Z170 Extreme7 +
Grafikkort EVGA GTX 750Ti FTW
Solid State Drive Samsung 850 Pro 256GB
Strømforsyning EVGA SuperNova G2 850W
Operativsystem Windows 10 x64
Memory Kit sammenlignet
Patriot Viper Elite 2x8GB DDR4-3000 CL16-16-16-36 1.35V
G.SKILL RipJaws 4 2x4GB DDR4-3000 CL15-15-15-35 1.35V
G.SKILL Trident Z 2x16GB DDR4-2800 CL14-14-14-35 1.35V

Teststabilitet ved XMP-indstillinger

Stabilitet ved XMP-indstillinger blev testet ved hjælp af AIDA64 diagnosticeringssoftware og senere også under benchmarks. ADATA XPG Dazzle-kit er stabilt ved XMP-indstillinger.

Nedenfor er et skærmbillede fra AIDA64 stabilitetstest efter seks timers fuld belastning:

AIDA64 Stabilitet Skærmbillede

AIDA64 Stabilitet Skærmbillede

Siden hukommelsen er nu bevist stabil, lad os se på ydeevne test og sammenligninger.

Syntetiske hukommelses benchmarks

Det første syntetiske benchmark er AIDA64, specielt Memory Benchmark. Her ser vi de to højfrekvenssæt sætter et 5-7% mellemrum over de lavere frekvenssæt. Lavere timings hjælper også med kopieringshastigheder og dermed op til 2% underskud der.

image001

Op næste i den syntetiske benchmark suite er MaxxMem2. Med undtagelse af Read-resultaterne var tallene fra MaxxMEM nysgerrige, ADATA-kittet fulgte ikke nogen tendens jeg kunne hente på. Når det er sagt, var resultatet konsekvent over flere kørsler, men disse Hynix IC'er kører strammere sekundære timings end Samsung IC's. Det er kendt, at MaxxMEM er mere følsom over for stramningstider end AIDA64.

image005

Til den endelige syntetiske benchmark ser vi på HyperPi 32M. Igen vinder et nysgerrig resultat, men det strammeste sæt af timinger her. HyperPi er meget følsom over for timings, hvilket bekræfter, hvad vi så foregår ovenfor i MaxxMEM.

image009

Gendannelse af hukommelses benchmarks

Først i vores test af renderingsbaserede benchmarks er Cinebench R15. I denne test var XPG Dazzle næsten en række topper!

image003

Flytning til vores anden rendering-baserede benchmark, 3DMark 2013, er dette den nærmeste gengivelse af spilytelse, vi gør for hukommelsen. Dette viser typisk meget lidt forskel i ydeevne, og i dag ser vi ... meget lille forskel. Den største variation i ethvert resultat her var under 2.5%, men vi ser generelt, at 2160p tager en større vejafgift på RAM end 1080p.

image007

Vores sidste rendering baserede benchmark, PCMark 8, resulterede i lignende ydeevne som 3DMark. Vi ser en lille variation i resultaterne, men intet der vil kunne ses i det daglige arbejde. Der opstod en maksimal differential her for 3.88% i Work-testen, men de fleste resultater var inden for 1-2% af hinanden.

image011

Overclocking

Overclocking garanteres aldrig, så de viste resultater kan variere fra resultaterne på andre hukommelsessæt. Jeg anbefaler ikke overclocking, hvis du ikke ved hvad du laver. Højspændinger kan beskadige hardware, og det dækkes ikke af garantien.

At være baseret på Hynix IC'er har jeg ikke så meget tidligere erfaring med overclocking som om den var baseret på Samsung. Overclocking testes med AIDA64 Cache & Memory Benchmark. Hvis systemet starter og overgår benchmarken, vises resultatet nedenfor. Jeg kunne ikke øge hastigheden ved 15-15-15-35, selv med 1.45V på DIMM'erne. Jeg kunne heller ikke stramme ind i 13 CL serien.

Overclocking Resultater
DDR4-3000 15-15-15-35 1.35V
DDR4-3000 14-14-14-32 1.45V

Nedenfor er en graf for at sammenligne resultaterne fra vores tidligere XMP-tests af AIDA64 Cache og Memory Benchmark til nogle udvalgte overclockedresultater. Som altid er Læs, Skriv og Kopier resultaterne "Højeste er bedst", og Latency-delen er "Laveste er bedst". Der var de forventede gevinster fra overklokkning af dette hukommelsessæt til en maks procent af 7.12%, mens du forblev sikker på 24 / 7-brug.

Overclock Graph

Konklusion

Ser tilbage på specifikationerne, de ser ikke alt for imponerende på papir. I selve testen holdt ADATA XPG Dazzle godt. Med hensyn til designen, hvis du leder efter sort og rød med en rød LED til din bygning, ser disse sticks fantastisk ud. Ellers skal du finde en anden serie RAM til at købe. XPG Dazzle-serien kommer kun i sort / rød med en rød LED. Det ville være rart at se mindst sort / blå med en blå LED for en sekundær indstilling.

Som nævnt holdt XPG Dazzle godt op og kom selv ind på 2800MHz 17-17-17-36. Undertimerne spillede helt sikkert en rolle her til det bedre. Overclocking viste gevinster, men jeg var ikke i stand til at presse særlig langt.

Prissætning, denne bliver vanskelig. Jeg kan ikke finde dette præcise kit på Newegg, Amazon eller nogen af ​​mine andre normale forhandlere. Hvad jeg kan sige, er, at dette par sticks kommer ind på en MSRP på $ 109.99, og hvis du vil have dem i firefiredobbelt, er MSRP $ 199.99. Dette er især højere end andre, tilsvarende spec'd RAM-kits på markedet, men de spiller heller ikke blingen. Jeg vil sige prisen er berettiget, hvis du leder efter et godt bygget sæt RAM med nogle alvorlige flashiness til det.

ADATA XPG Blænde 16 GB DDR4-2800 Memory Review er en post fra: Overclockers - Performance Computing Community

Giv en kommentar

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.