ADATA XPG Spectrix D41 DDR4 3000 Review

ADATA teknologi er kendt for DRAM-moduler, stationære og bærbare pc'er, Solid State Drives, ekstern lagring (HDD, SSD, kabinetter), USB-flashdrev og andet medie / hukommelsesrelateret tilbehør. I de senere år har de fået anerkendelse som en af ​​de globale ledere af top-tier DRAM produkter. Med en årlig indtjening på $ 680 million USD i 2017 blev de nummereret to ud af alle DRAM-sælgere globalt (Taipei Exchange October 2017). Da en af ​​verdensledere i DDR4-hukommelse tilbød deres produkt til torturprøvning, hoppede vi på muligheden.

Op til anmeldelse i dag er et nyt sæt af hukommelse fra ADATA. I dag ser vi på Spectrix D41-serien af ​​hukommelse. Dette er en opdatering af deres Spectrix D40-linje, som har været et populært valg for entusiaster, overclockere og computerbyggere, som søger at tilføje RGB-hukommelse til deres system. Det er stadig det samme store firma og hukommelse, som mange af os er vokset til at sætte pris på, men denne version af deres Spectrix-linje har gennemgået en moderniseret ansigtsløftning. Specielt viser Spectrix D41, at RGB-skinne med mindre obstrueret top-down visning sammenlignet med Spectrix D40, så du får mere RGB-skinne til dit system.

Specifikationer og funktioner

Som du måske eller måske ikke ved, blev ADATA grundlagt i 2001. Kort efter udgivelsen af ​​DDR1 i 2000 har ADATA været en eftertragtet hukommelsesleverandør til overclockere og computerentusiaster. De er et taiwansk-baseret selskab, der er offentligt handlet.

ADATA XPG Spectrix D40 DDR4 er fremstillet i Kina og er bredt tilgængelig hos forhandlere over hele verden og har en livstidsgaranti. Med moderne DDR4 er der to hovedhalvlederspillere, der leverer IC'er til virksomheder som ADATA, som omfatter SK Hynix og Samsung. Baseret på specifikationerne for denne hukommelse, ville vi forvente at se Hynix IC'er under varmeren. Selvom den faktiske IC i sig selv kan blive re-branded til ADATA, bruger denne særlige hukommelse rent faktisk Hynix IC'er.

Specifikationerne og funktionerne nedenfor kommer direkte fra ADATA hjemmeside.

ADATA XPG Spectrix D41 Specifikationer
VarenummerAX4U300038G16-DT41
Kapacitet16 GB (2 × 8 GB)
TypeDDR4 U-DIMM
Spænding1.35V
Speed ​​SpecPC4-24000
Testet frekvensDDR4-3000 (1500Mhz)
Kit TypeDual Channel
Testede tidspunkterCL16-18-18-39
Priser$ 159.99 på Newegg.com
GarantiLevetid

For de interesserede, her er et nærmere kig på de detaljerede detaljer i dette sæt af hukommelse. Nedenfor er et skærmbillede af Thaiphoon Burner, som er et vidunderligt gratis værktøj, der gør det muligt for en at læse DRAM's serielle tilstedeværelsesdetektering (SPD) firmware. SPD-informationen er afgørende for at bestemme, hvordan stangen skal udføre, og hvordan computeren genkender den.

Thaiphoon Burner

Som Thaiphoon Burner-skærmbilledet viser, bruger dette specifikke hukommelsessæt Hynix's M-Die. Denne hukommelse bruger i alt 8 IC'er, som alle er placeret på kun én side. Til en opmærksom observatør kan man spekulere på, at andre hukommelseskits i Spectrix D41-serien kan indeholde forskellige hukommelses-IC'er som Samsungs berygtede B-DIE. Hvis du vil tjekke ud andre tilbud i Spectrix D41-serien, kan du downloade en PDF her: Datablad XPG SPECTRIX D41 DDR4 RGB Memory.pdf

ADATA XPG Spectrix D41 DDR4 3000-funktioner

Captivating RGB belysning

Med fokus på maksimal RGB-sinus har Spectrix D41 en top-down-visning, der ikke er forhindret af varmeholdige materialer. Hver hukommelse har 5 diskrete, individuelt adresserbare LED'er, så lynkombinationerne er uendelige.

Tag kontrol over din RGB-hukommelse

ADATA har inkluderet RGB-kontrol software, der er kompatibel med store bundkort beslutningstagere, fuldstændig tilpasning. og programmerbar. Fra software til overclocking fungerer Spetrix D41-hukommelsen med moderne systemer, herunder Intel® X299 og AMD AM4 / Ryzen platforme.

Stil og funktion

Spectrix D41 lineup anvender anodiseret aluminium heatsinks for at holde din hukommelse kørende cool og stabil i dit system. ADATA tilbyder to unikke farver, Crimson Red og Tungsten Grey, som er tilgængelige i de fleste af deres kits.

Intel XMP (Extreme Memory Profile) 2.0

Spetrix D41 muliggør nem overclocking med to indbyggede Intel® XMP 2.0 profiler. XMP-profilerne tager gættet ud af DDR4-hukommelsestiminger og giver brugerne mulighed for at overclockere hukommelsen med lethed.

Emballage

Emballagen er ofte et overset element til et færdigt produkt, men det bør ikke være. Emballagen er simpelthen en leveringsmekanisme til at sende produktet sikkert, men det tjener også som et eksempel på, hvad der skal komme. Vi har alle åbne produkter med billig emballage, og hvad enten du tænker på det eller ej, tror jeg, at det har indflydelse på produktets første indtryk.

Spectrix D41-emballagen skuffer ikke. Kassen er flerfarvet, trykt pap og indeholder en flip-up-top, der dristigt viser nøglefunktionerne. Åbning af toppen giver også ejeren et første glimt af produktet. Inden i boksen er hukommelsen anbragt i en plastisk clam-shell, der beskytter RAM'en og er stor nok til at huske 4-pinde sikkert.

Af de to farver, der er tilgængelige, gennemgår vi Tungsten Grey sorten i dag. Dette kan være det indlysende valg for flere computerbyggere, da det er mere af en universel farvetone sammenlignet med Crimson Red-indstillingen. Som nævnt ovenfor tilbyder denne version af Spectrix mere synlig RGB. Hele toppen af ​​hukommelsesmodulet er en sammenhængende plast-lysdiffusor. Dette tjener til at blødgøre det lys, der kommer fra hver enkelt LED, og ​​gør lyset mere ensartet. Kølefladen stikker ikke ud i RGB diffusoren.

Som set nedenfor viser Spectrix D41 et meget unikt og meget lyst lysshow. Opstart af systemet finder vi, at hukommelsen kommer fra fabrikken med en forprogrammeret, regnbueagtig fadeffekt. Hvert modul cykler gennem alle farveindstillinger, da farven skifter fra den ene ende af staven til den anden.

RGB-styringssoftwaren til Spectrix D41 er gratis og kan hentes fra deres supportwebsted. Softwaren er nem at bruge og er ikke prangende eller belastet med unødvendigt indhold. Jeg roser dem for at have modet til at producere software, som er yderst strømlinet og simpelt, men alligevel meget effektivt. Inden for softwaren finder du flere muligheder, end du troede var muligt. Kombinationerne af belysningskonfigurationer er næsten grænseløse, og hukommelsen ændrer farverne, så snart du rammer 'apply'. Softwaren er kompatibel med alle almindelige bundkort.

Spectrix D41 er kompatibel med Asus Aura software. Denne unikke funktion gør det muligt for brugere med Asus Aura bundkort at synkronisere både hukommelsen og bundkortet. Når parret med et Asus-bundkort, overlader ADATA XPG-styringssoftwaren kontrol til Asus Aura-softwaren for at muliggøre synkronisering af de forskellige kompatible hardware.

ADATA Lightning Control Software V1.00.01

Et bemærkelsesværdigt træk er, at denne hukommelse har individuelt adresserbare RGB LED'er. Det betyder, at brugeren med ovennævnte software har mulighed for at styre hver af 5 LED'erne adskilt fra hinanden.

Individuelt adresserbar RGB

Test og Overclocking

Det overordnede mål er at evaluere hukommelsen under forskellige forhold i et forsøg på at simulere det daglige liv. For at opnå denne opgave, vil vi henvende os til benchmark-programmer for at undersøge resultaterne af hukommelsen og det samlede system under forskellige forhold. Tilgangen er først at teste Intel XMP profiler. XMP-profilerne er indbygget i hukommelsen, og de forventes at fungere fejlfrit på tværs af alle bundkort. Når jeg har konstateret, at XMP-profilerne arbejder på testsystemet, så vil jeg se på, hvordan disse hukommelsesmoduler overklokkes.

I forbindelse med denne gennemgang vil jeg undersøge overclockingspotentialet uden udtrykkeligt at ophæve garantien på grund af overspænding. Ifølge XMP 2.0 certificeringer er den absolutte maksimale tilladte spænding 1.50 V VDDR. Således vil alle overclocking bestræbelser udføres med mindre end 1.50 V.

Nedenfor er testsystemet og resulterende hukommelseshastigheder, som vil blive brugt til at evaluere hukommelsen og køre benchmarks.

Test Setup
CPUIntel i7 7740X @ 4.0 GHz (4.7 GHz Cache)
kølerAlfacool Eisblock XPX CPU Blok med brugerdefineret radiator sløjfe
BundkortASRock X299 OC Formel
GrafikkortAsus 980Ti Matrix
Solid State DriveTeamgruppe L5 120GB
StrømforsyningSeasonic 1200W Platinum PRIME
OperativsystemWindows 10 x64
Hukommelseshastigheder sammenlignet
Intel XMP 2 ~ 2666 CL16-16-16 1.20 V
Intel XMP 1 ~ 3000 CL16-18-18 1.35 V
Overclock ~ 3200 CL15-16-16 1.35 V
Overclock ~ 3333 CL15-16-16 1.40 V

Som det er tilfældet med alle overclocking eventyr, kan dine resultater variere, så fortsæt kun, hvis du antager al risiko. For at se og undersøge alle de forskellige hukommelsesprofiler bruger jeg to primære værktøjer, der inkluderer AIDA64 og ASRock Timing Configurator. AIDA64 er et kraftfuldt systemdiagnostisk og benchmarking værktøj, der kan købes til en rimelig pris. Dernæst vil jeg bruge ASRock Timing Configurator, som er et gratis stykke software, der gør det muligt for brugere af alle de store hovedkort mærker at se de primære, sekundære og tertiære timings, der er blevet anvendt i bios.

Nedenfor er XMP profilen 2. Af de to XMP-profiler, der er gemt i dette hukommelsessæt, er profilen 2 den, der er mindre stressende for dit bundkort til at fungere. XMP Profile 2 skal altid betragtes som den fejlsikre profil, fordi den driver hukommelsen ved lavere frekvenser, end de var beregnet til at køre. Driftsspændingen for denne profil er 1.20 V.

AIDA64 XMP 2Timing Profile XMP 2

Nedenfor er XMP Profile 1. Dette er den profil, som de fleste entusiaster og computerbyggere skal vælge at vælge. Denne profil angiver den optimale frekvens og latenser, som hukommelsen er beregnet til at køre på. Driftsspændingen for denne profil er 1.35 V.

AIDA64 XMP 1Timing Profile XMP 1

På grund af det faktum, at dette hukommelsessæt bruger Hynix IC'er, forventer jeg, at overclockingspotentialet vil være væsentligt mindre end kits sammensat af Samsung IC'er. Når det er sagt, har denne hukommelse stadig masser af overclocking hovedrum og den samlede systemydelse forventes at blive bedre med overclocking.

Min metode er at indstille min maksimale arbejdsspænding for 1.490 V og se, hvad der kunne opnås. Uanset at ASRock X299 OC Formula er et af de bedste bundkort til hukommelse overclocking, viste det sig hurtigt, at dette hukommelsessæt ikke var i stand til at opnå andre stabile frekvenser end 3333 MHz. Under testen kunne jeg opnå hastigheder på 3433 MHz, men desværre var hastigheden ikke stabil i alle benchmarks. Når jeg kendte den højeste frekvens, der var acceptabel, brugte jeg lidt tid på at finde ud af latenser og andre frekvens / spændingskombinationer, der resulterede i stabil hukommelse.

Nedenfor er den resulterende overclock fra at bruge den samme spænding som XMP 1 (1.35 V), men dette overvåges væsentligt i forhold til XMP 1. Ikke kun kører 200 MHz højere, men latenserne reduceres også kraftigt for at øge overordnet ydeevne.

AIDA64 OC 3200 CL15-16-16 1.35 VTiming Profile OC 3200MHz CL15-16-16 1.35 V

Nedenfor er den resulterende overclock med de optimale latencer og den maksimale driftsfrekvens, som denne hukommelse er i stand til. Et bemærkelsesværdigt punkt er, at for at opnå dette stabile maksimum overclock var RAM kun 0.05 V over XMP. Den resulterende stabile spænding for overklokken er 1.40v

AIDA64 OC 3333MHz CL15-16-16 1.40 VTiming Profile OC 3333MHz CL15-16-16 1.40 V

Bare for at slække min egen nysgerrighed besluttede jeg at annullere garantien og se, hvad der ville ske, hvis jeg anvendte 1.75 V eller højere. Dette ydmyge hukommelseskit havde ingen problemer med at køre højere spændinger som 1.75 V, men desværre gjorde det absolut ingenting for frekvens eller latens overklokkende hovedrum. Jeg vil ikke anbefale nogen spænding højere end 1.40-1.45 V på dette sæt af hukommelse, da det ikke gav bedre resultater.

Benchmark resultater

Benchmark-programmer giver os mulighed for at undersøge præstationsgevinsten eller tabet ved at foretage ændringer i de forskellige computerkomponenter, såsom CPU, GPU eller hukommelse. I dette tilfælde er målet at fjerne alle variabler og kun undersøge præstationsændringen fra hukommelsesoverclocks. For at opnå dette blev alle benchmarks kørt med CPU'en holdt ved en konstant 5 GHz for hvert benchmark. Jeg vil undersøge overclockpotentialet ikke kun fordi det er sjovt, men fordi det har virkninger i virkeligheden og kan hjælpe med produktiviteten af ​​de daglige opgaver.

For det første brugte jeg AIDA64 Cache og Memory Benchmark. Specifikt måles "Hukommelsesbåndbredde-benchmarks (hukommelseslæsning, hukommelseskrift, hukommelseskopiering) den maksimale opnåelige hukommelsesdataoverførselsbåndbredde. Koden bag disse benchmark-metoder er skrevet i Assembly, og de er ekstremt optimeret til alle populære AMD-, Intel- og VIA-processorkernevarianter ved at benytte passende X86 / X64, X87, MMX, MMX +, 3DNow !, SSE, SSE2, SSE4.1, AVX, AVX2 og AVX-512 instruktion sæt udvidelse. "(Kilde: www.aida64.com)

I nedenstående graf er det klart, at hver af de fire forskellige hukommelseshastigheder sammenlignet havde en mærkbar forbedring i benchmarkresultatet. Som hyppigheden går op, eller latensen bliver hurtigere, har den resulterende score en næsten lineær progression af ydeevne.

AIDA64 Cache og Memory Benchmark

Næste er min personlige favorit benchmark. Referencen er Geekbench 3, og det har vist sig at være et glimrende værktøj til at bestemme den virkelige verdens ydeevne for det system, der testes. Denne type benchmark er rent 2D-beregningsbaseret, og der er ikke noget grafisk behandlingselement, så det er et godt analytisk værktøj til at evaluere hukommelsesydelse. Specifikt, "Geekbench 3 har nye tests designet til at simulere virkelige scenarier. Dette hjælper med at gøre Geekbench til et uvurderligt værktøj til at bestemme, hvordan din nuværende computer (eller din næste computer) vil håndtere dine opgaver og applikationer. "(Kilde: www.geekbench.com)

I grafen nedenfor ser vi, at hukommelsesscore ligner AIDA64-resultaterne, da den går næsten lineært med øgede hukommelseshastigheder. Det er værd at bemærke, at selv om hukommelsen udfører hurtigere, viser de forskellige testede hukommelseshastigheder en ubetydelig 2.5% gevinst over XMP 2 i den samlede systemydelse.

Geekbench 3 benchmark

Det næste benchmark er ret nyt for overklassen verden, og det blev gjort udtrykkeligt med henblik på konkurrencedygtige overclocking hostet på hwbot.org. Jeg valgte dette benchmark, fordi det har været kendt at give mærkbare forbedringer i den samlede score fra hukommelse overclocking. Specifikt er "HWBOT x265 Benchmark baseret på open source x265 encoder. Det kan udnytte moderne CPU'er instrukser og multithread support er også meget godt. Men disse benchmarks kan også køre selv på gamle processorer som AMD Athlon eller Intel Pentium III. Selvfølgelig på arv hardware er kodningstiden ret lang. Der er to forudindstillinger tilgængelige - 1080p og 4k. Hovedformålet med begge er at konvertere H264 source video til H265 / HEVC og måle gennemsnitlige fps. "(Kilde: hw-museum.cz)

Ved at se på de fire hukommelseshastigheder, der sammenlignes i grafen nedenfor, er det klart at hukommelseshastigheden har en lille samlet effekt på den samlede systemydelse. Dette benchmark giver de bedste resultater ved at bruge lavere ventetider som CL12, som kan opnås ved hjælp af Samsung IC'er.

HwBot X265 Benchmark

De næste benchmarks, vi vil undersøge, er centreret omkring 3D-gengivelse og spil. Futuremark 3D Mark suite af benchmarks er et realtids grafisk rendering benchmark, der også indeholder et element af hukommelse og CPU test. For hver af benchmarks fra Fire Strike til Time Spy undersøger vi kun CPU / hukommelsestestdelen og ignorerer de grafiske testelementer.

I nedenstående graf kan vi se, at der i begge tilfælde var små gevinster fra hukommelse overclocking. Med en gevinst på næsten 6% over XMP 2 i Time Spy CPU-testen er forbedringen lille, men hukommelsen spiller faktisk en rolle i scoren.

Futuremark 3DMark Benchmark

Konklusion

Samlet set fungerede ADATA XPG Spectrix D41-sæt af hukommelse på tværs af alle hukommelses-benchmarks. I alle tilfælde var overklockningsresultaterne over XMP mærkbare, men ganske små. Mens AIDA64 viste imponerende gevinster på op til 25% over XMP, viser de virkelige verdenskriterier som Geekbench 3 os, at den samlede præstationsgevinst ligger omkring 2%. For nogle kan det være skuffende, at overclockingsresultater viste sådanne små virkelige præstationsgevinster, men salgsargumentet er, at denne ydelsesgevinst blev gjort med en lille stigning i spænding ud over XMP 1.

Historien om denne hukommelse er bedst fortalt, ikke når det gælder overklocking, men hvad angår stil og kompatibilitet. RGB diffusoren er, hvad der gør denne hukommelse speciel. Der er meget få kits af hukommelse, jeg har set, der viser en virkelig uhindret top-down visning af RGB belysningen. Den hidtil usete RGB-belysning kombineret med i alt 5 individuelt adresserbare lysdioder pr. Modul gør dette til et oplagt valg for dem, der ønsker at maksimere RGB-belysningen i deres system.

ADATA XPG Spectrix D41 ville ikke være det første valg for seriøse overclockere, der søger at maksimere ydeevnen. Men livstidsgaranti, ekstraordinær RGB belysning og attraktiv pris på $ 159.99 ville gøre dette til et glimrende valg for spillere, computerentusiaster og systembyggere.

ADATA XPG Spectrix D41 DDR4 3000 Review er en post fra: Overclockers - Performance Computing Community

Giv en kommentar

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.