AMD Ryzen 5 1500X og 1600X CPU Review

Kommer hurtigt efter sin storebror har vi Ryzen 5. Dette er AMDs tilbud til den mere budgetbevidste pc-bruger. I dag ser vi på hex-core 1600X og quad-core 1500X. Disse CPU'er har begge den XFR teknologi, vi har set fra Ryzen 7 1800X og 1700X giver mulighed for boost hastigheder over deres typiske max. Uden yderligere adieu, videre til hovedvisningen.

Specifikationer og funktioner

På baggrund af nedenstående specifikationstabel er 1600X en hex-kerne med SMT for i alt 12 tråde, og 1500X er en quad-core med SMT for otte tråde. Dette samlede kerne / trådantal kommer fra brugen af ​​to CPU-komplekser (CCX), mere om dette arrangement i løbet af et sekund. Baseklokket kommer ind på 3.6 GHz og vil øge to kerner (fire tråde) til 4.0 GHz for 1600X og 3.5 GHz boost til 3.7 GHz på 1500X. Inkluderingen af ​​XFR (Xtended Frequency Range) -teknologi tillader en anden 100 MHz (200 MHz til 1500X) over både basen og boost klokkerne, når temperaturen tillader det. TDP af disse to CPU'er kommer ind på 95 W for 1600X og 65 W for 1500X. Kølemediet mellem dysen og IHS er loddemetal, i stedet for termisk pasta, som Intel har brugt på deres Mainstream-CPU'er.

Spørgsmålet om alles læber vedrørende Ryzen 5 har været "hvordan vil AMD håndtere reducerede kernetællinger?" Og jeg kan fortælle dem, at de vil blive afbalanceret mellem CCX's. Ryzen 5 1600X har to CCX'er med tre kerner aktiveret på hver. Ryzen 5 1500X har to CCX'er med to kerner aktiveret på hver. AMD holder det afbalanceret og bruger deres selektive kerne-deaktiveringsfunktionalitet til at tabe kernetællingen.

Hukommelse på denne CPU / platform understøtter i alt 128 GB med basisspecifikationen for DDR4-2400 i en dobbeltkanalkonfiguration. Det understøtter ikke ECC-hukommelse.

Med hensyn til PCI Express-understøttelse (PCIe) tilbyder Ryzen i alt 24-baner ud af CPU'en, der giver god fleksibilitet til flere kort, PCIe-baserede NVMe SSD'er og andre PCIe-baserede enheder. Seksten af ​​banerne er dedikeret til grafik, fire er dedikeret til den native M.2 PCIe NVMe slot, og de sidste fire forbinder til chipset. Forskellige chipsæt vil give deres egne ekstra PCIe baner til endnu mere enhedstilslutning.

Windows 10 er den officielt støttede platform for Ryzen. Når det er sagt, vil der være drivere til rådighed til brug sammen med Windows 7 og 8.1, men ved, at der ikke er nogen officiel support til disse ældre operativsystemer.

Specifikationer Ryzen 5 1600X Ryzen 5 1500X
# af kerner 6 4
# af tråde 12 8
Base Clock Speed 3.6 GHz 3.5 GHz
Boch Clock Speed 4.0 GHz 3.7 GHz
Instruktion Set 64-bit 64-bit
Undervisningssætudvidelser SSE 4.1 / 4.2 / 4a, AVX2, SHA SSE 4.1 / 4.2 / 4a, AVX2, SHA
Litografi 14 nm FinFET 14 nm FinFET
Transistor Count 4.8 milliarder 4.8 milliarder
TDP 95 W 65 W
Thermal Solution Spec loddet loddet
Integreret grafik N / A N / A
L1 Cache 128 KB I-Cache (64 KB pr. CCX)
128 KB D-Cache (64 KB pr. CCX)
128 KB I-Cache (64 KB pr. CCX)
128 KB D-Cache (64 KB pr. CCX)
L2 Cache 3 MB (512 KB pr. Kerne) 2 MB (512 KB pr. Kerne)
L3 Cache 16 MB (8 MB pr. CCX) 16 MB (8 MB pr. CCX)
hukommelse Specifikationer
Maks. Hukommelsesstørrelse 128 DK 128 DK
Hukommelsestyper DDR4-2400 DDR4-2400
# hukommelseskanaler 2 2
ECC Memory Support Ingen Ingen
Udvidelsesmuligheder
PCI Express Revision 3.0 3.0
PCI Express-konfigurationer 1×16+1×4+1×4, 2×8+1×4+1×4 1×16+1×4+1×4, 2×8+1×4+1×4
Max # af PCI Express-baner 24 baner 24 baner

Tabellen herunder er en liste over Ryzen lineup. Hver CPU på denne liste er overclockable, forudsat at du køber et bundkort med et chipsæt, der er i stand til at gøre det. Kun SKU'er med en X i slutningen har den nye XFR (eXtended Frequency Range) teknologi, note. Ifølge AMD er X SKU-processorerne inded og fremstillet til at være bedre overclockere.

AMD Ryzen CPU Model kerner /
Tråde
Baseklokke Boost Clock L3 Cache Cooler inkluderet XFR TDP
Ryzen 7 1800X 8 / 16 3.6 GHz 4.0 GHz 16 MB Ingen Ja 95 W-SR3 +
Ryzen 7 1700X 8 / 16 3.4 GHz 3.8 GHz 16 MB Ingen Ja 95 W-SR3 +
Ryzen 7 1700 8 / 16 3.0 GHz 3.7 GHz 16 MB Wraith Spire Ingen 65 W
Ryzen 5 1600X 6 / 12 3.6 GHz 4.0 GHz 16 MB Ingen Ja 95 W
Ryzen 5 1600 6 / 12 3.2 GHz 3.6 GHz 16 MB Wraith Spire Ingen 65 W
Ryzen 5 1500X 4 / 8 3.5 GHz 3.7 GHz 16 MB Wraith Spire Ja 65 W
Ryzen 5 1500 4 / 8 3.2 GHz 3.4 GHz 16 MB Wraith Stealth Ingen 65 W
CPU Clock Speed ​​Breakdown

For at gøre det helt klart, hvad klokkens hastighed er i alle indlæsnings- / temperaturscenarier, se tabellen nedenfor.

AMD Ryzen 5 1600X Høj temp hastighed
(Nej XFR)
Lav temphastighed
(XFR Aktiv)
Alle kerner indlæst 3.6 GHz 3.7 GHz
To kerner (fire tråde) lastet 4.0 GHz 4.1 GHz
One Core (Two Threads) Loaded 4.0 GHz 4.1 GHz
AMD Ryzen 5 1500X Høj temp hastighed
(Nej XFR)
Lav temphastighed
(XFR Aktiv)
Alle kerner indlæst 3.5 GHz 3.6 GHz
To kerner (fire tråde) lastet 3.7 GHz 3.9 GHz
One Core (Two Threads) Loaded 3.7 GHz 3.9 GHz

Product Tour

Nedenfor er nogle billeder fra AMD af produktemballagen til de nye Ryzen 5-CPU'er. 1600X har ingen køligere med den, 1500X leveres med Wraith Spire (billedet senere).

Retail Boxes - Front Retail Boxes - Bagside

Kig på Wraith-kølerne, vi ser en mere end i detailboksen! AMD leverede også en Wraith Max til testformål, som jeg kommer til i en senere artikel. Til venstre er Wraith Spire, som var inkluderet i 1500X.

Wraith Spire og Max - Front Wraith Spire og Max - Rear

Næste op er billeder af de to Ryzen 5 prøver, vi har, for og bag. Jeg ser ingen skelne forskelle mellem CPU'erne ud over lasermarkeringene på IHS.

AMD Ryzen 5 CPU'er - Front AMD Ryzen 5 CPU'er - Bagside

benchmarks

De data, vi har samlet, giver os en god ide om dens ydeevne både på lager (ingen turbo) og matchende clockspeeds for at se IPC-præstationsforskelle mellem dem alle. Jeg har inkluderet Kaby Lake resultater med i7-7700K, hex-kerne HyperThreaded Haswell-E i7-5820K, og big-boy Ryzen 7 1800X.

i7-7700K i7-5820K Ryzen 7 1800X
Bundkort GIGABYTE Z270X-Gaming 8 ASRock X99 OC Formel ASUS Crosshair VI Hero
Hukommelse Corsair Vengeance LPX 2 × 8 DK DDR4-3000 15-17-17-35 Kingston Hyper X 4 × 4 DK DDR4-3000 15-15-15-35 G.SKILL Trident Z 2 × 8 DK DDR4-3866 18-19-19-39
HDD OCZ Trion 150 480 GB Samsung 950 Pro 512 GB OCZ Trion 150 480 GB
Strømforsyning EVGA SuperNova G2 850 W EVGA SuperNova G2 750 W EVGA SuperNova G2 850 W
video Card EVGA GTX 980 Ti FTW-spil GIGABYTE GTX 980 Ti Xtreme Gaming EVGA GTX 980 Ti FTW-spil
Køling CoolerMaster Glacer 240L Custom Loop med EK LTX CPU Block og 5.120 Radiator Custom Loop med Alphacool XP3 og 3.120 Radiator
OS Windows 10 x64 Windows 10 x64 Windows 10 x64

Og testsystemet:

Test Setup
CPU AMD Ryzen 5 1500X / 1600X
CPU køler Custom Loop med Alphacool XP3 og 3.120 Radiator
Bundkort ASUS Crosshair VI Hero
RAM G.SKILL Trident Z 2 × 8 DK DDR4-3866 18-19-19-39
Grafikkort EVGA GTX 980 Ti FTW-spil
Hard Drive OCZ Trion 150 480 GB
Strømforsyning EVGA SuperNova G2 850 W
Operativsystem Windows 10 x64
benchmarks Se nedenunder
Udstyr
digitalt multimeter

Første gang er MSI B350 Tomahawk bundkort sendt af AMD i deres plejepakke, synes at være et ganske godt budget bundkort til Ryzen. Dette bord har en seks-fase VRM, isoleret lyd sektion, og masser af tilslutningsmuligheder. Der er display output på Tomahawk, hvilket gør det muligt at anvende en Ryzen-baseret APU senere på vej. Pair dette med noget fra Ryzen 5 lineup, en anstændig GPU, og du vil have en fantastisk spilbygning uden at bryde banken.

Geil "Hardcore Gaming Memory" sendt af AMD er fra deres RGB lineup. Pas på tårnluftkølerne, selvom disse pinde er utroligt høje. Disse kræver ekstern strøm til RGB-LED'erne, så de ikke kan trække ekstra strøm over DIMM-slidsen.

Benchmarks Used

Alle benchmarks blev kørt, da bundkortet blev indstillet til optimerede standarder (uden for nogle hukommelsesindstillinger, der skulle konfigureres manuelt). Når "lager" nævnes sammen med clockspeed, gør det ikke reflektere forstærkerklokkerne, kun baseklokkerne. Jeg testede på denne måde, da det ser ud til, at bundkort er forskellige i, hvordan de arbejder ud af kassen. Dette fjerner forskelle i, hvordan AMD / Intel udnytter deres turboegenskaber, og hvordan bundkortene håndterer turbo, så det er mere af en "løbe, hvad du bringer" type test for lagerhastigheder. Hukommelseshastigheder blev indstillet til DDR4-3000 15-15-15-35 til alle tests, uanset specifikationerne for kittet. Den eneste undtagelse herfra er AMD-systemet, der kører på DDR4-2933 16-15-15-35, det skyldes, hvordan hukommelsesdelerne og timingen håndteres.

Efter testningen skiftede vi derefter til at sammenligne AMD- og Intel-systemerne alle sammen med samme clockspeeds (4 GHz). Denne testning uddyber forskellen i instruktioner pr. Ur (IPC) mellem prøverne. Dette gælder også for spilprøverne.

Bemærk venligst, at jeg har gennemført alle 1800X-testene for de mest konsistente resultater. På denne måde er alle de Ryzen-resultater, du ser her, på Crosshair VI med den nuværende BIOS, samme køling og det samme Windows 10 opdateringer. Typisk ville jeg ikke have gjort dette, men med en helt ny arkitektur er forbedringerne / tweaks / fixes (både i BIOS og Windows) hurtigbrande.

CPU-test
  • AIDA64 Engineer CPU, FPU og Memory Tests
  • Cinebench R11.5 og R15
  • x265 1080p Benchmark (HWBOT)
  • povray
  • SuperPi 1M / 32M
  • WPrime 32M / 1024M
  • 7Zip

Alle CPU-test blev kørt ved deres standardindstillinger, medmindre andet er angivet.

Gamingtest

Alle spiltests blev kørt på 1920 × 1080 og 2560 × 1440. Se venligst vores testprocedurer for detaljer om indstillingerne i spillet. På grund af tilgængeligheden af ​​nogle af de ældre CPU'er vil vi bruge en 980Ti til at teste spillene.

  • 3DMark Fire Strike Extreme
  • Crysis 3
  • Snavs: rally
  • Aske fra Singularity
  • Rise of the Tomb Raider

AIDA64-test

Først tester AIDA64 CPU. Disse test er ved AMD / Intel base uret hastigheder angivet. Vi kan se 1500X og 1600X gøre en fantastisk visning mod 7700K og 5820K her, der kommer i handelsblæser gennem Queen, PhotoWorxx og Zlib. Hash-scoren er langt ud over i7'erne på grund af udnyttelsen af ​​SHA-udvidelserne. AES-testene udnytter nogle fordele ved Zen-arkitekturen, hvorfor Intel sporer der.

AIDA64 CPU - lager

AIDA64 CPU - Raw Data
CPU Dronning PhotoWorxx Zlib AES Hash
1500X @ 3.5 GHz 46108 18836 328.3 31122 10568
1600X @ 3.6 GHz 65529 20964 501 46784 16312
1800X @ 3.6 GHz 83640 20600 663.8 63986 21749
i7-7700K @ 4.2 GHz 51215 23117 378.5 19141 4817
i7 5820K @ 3.3 GHz 59395 30319 434.1 22974 5179

Næste ser vi FPU testene. I VP8 var det meste af testen tæt på det samme på grund af at det kun udnyttede op til 6-tråde, hvilket gjorde, at uretfrekvensforskelle virkelig optrådte. I Julia og Mandel skinner Intel CPU'en på grund af nogle mikroarkitekturbegrænsninger af Zen, meget, hvordan AMD skinnede over i AES og Hash. SinJulia er baseret på det klassiske x87 instruktionssæt, men vi kan se, hvordan kerner skalaer til denne test her.

AIDA64 FPU - Lager

AIDA64 FPU - Raw Data
CPU VP8 Julia Mandel SinJulia
1500X @ 3.5 GHz 6691 17749 9239 5995
1600X @ 3.6 GHz 7273 26624 14269 9252
1800X @ 3.6 GHz 7949 36515 19025 12337
i7-7700K @ 4.2 GHz 7980 35687 19197 5060
i7 5820K @ 3.3 GHz 6674 39957 21475 6448

Hukommelsestestene taler meget for sig selv. Vi kan se fordelene ved quad-kanal på 5820K, men ellers er det et ret fladt sæt resultater. Memory latency er lidt høj på Ryzen i øjeblikket, men BIOS tweaks arbejder på det. Lad os være ærlige her, det store flertal af brugerne vil aldrig bemærke ekstra 20-30 ns, da de fleste brugen sager ikke er hukommelsesbegrænset.

AIDA64 Mem - Stock

AIDA64 Mem - Raw Data
CPU Læs Skrive Kopi Latency
1500X @ 3.5 GHz 43487 43080 37839 83.9
1600X @ 3.6 GHz 44057 42882 38167 84.4
1800X @ 3.6 GHz 43833 43109 37892 84.6
i7-7700K @ 4.2 GHz 42147 44416 37689 49.8
i7 5820K @ 3.3 GHz 51596 46939 58553 59.9

Real World Tests

I det næste sæt testede 1600X virkelig ud til mig. I alle tests undtagen x265 slog det begge Intel-tilbud ud, kun 7700K vandt over denne test med hensyn til 1600X. 1500X sad for det meste 15-20% bag 7700K her, hvilket er enormt i betragtning af den målrettede konkurrence, for det er en i5.

Cinebench R11.5 / R15, POVRay, x265 (HWBot), 7Zip - Stock

Cinebench R11.5 / R15, POVRay, x265 (HWBot), 7Zip - Raw Data
CPU R11.5 R15 povray x265 7Zip
1500X @ 3.5 GHz 8.72 796 1654.53 20.92 21812
1600X @ 3.6 GHz 13.39 1218 2496.02 30.61 31642
1800X @ 3.6 GHz 17.68 1600 3299.77 39.75 39713
i7-7700K @ 4.2 GHz 10.07 918 1960.54 33.25 25772
i7 5820K @ 3.3 GHz 11.0 1012 2082.87 22.42 30617

Pi-baserede test

I SuperPi viste uret hastigheder og Intels IPC fordel virkelig dukkede op på grund af at det var en enkelt gevind test. I wPrime kom 1600X op og spillede med begge Intel-tilbud i dag.

SuperPi 1M / 32M, wPrime 32M / 1024M - Lager

SuperPi og wPrime benchmarks - Raw Data
CPU SuperPi 1M SuperPi 32M wPrime 32M wPrime 1024M
1500X @ 3.5 GHz 11.829 609.316 6.671 191.333
1600X @ 3.6 GHz 11.501 591.600 5.032 125.124
1800X @ 3.6 GHz 11.548 592.350 4.374 100.900
i7-7700K @ 4.2 GHz 8.796 463.495 5.201 153.589
i7 5820K @ 3.3 GHz 10.883 541.953 4.763 142.087

Spilresultater

Bare en påmindelse, alle tests fra dette punkt fremover har alle CPU'er kører ved 4GHz i stedet for deres lagerhastigheder. Og som vi forventede var næsten alle spilresultater inden for en fejlmargin af hinanden. Den eneste meget bemærkelsesværdige forskel her er i Ashes DX12, som er optimeret til Ryzen nu og kan også udnytte mange kerner.

1080p Gaming Resultater - Head to Head

1440p Gaming Resultater - Head to Head

De fleste af scoringsforskellene her i 3DMark Fire Strike Extreme kom fra skalering af kerner i fysik testen. Husk fra min anmeldelse af 1800X, hvordan SMT er mere effektivt end HT, vi ser denne fordel her, hvor 1500X har en højere fysik score end 7700K. Bemærk også, at 1600X havde en højere fysik score end 5820K!

3DMark Fire Strike Extreme - hoved til hoved

Gå til hovedresultater

I vores hoved til hovedresultater løb vi alle systemer på 4 GHz. Dette viser forskellene i IPC og kerner direkte. Samlet set ser vi god skalering, når CPU-hastigheden sættes op. Jeg var virkelig imponeret over, hvordan 1600X blev udført ved siden af ​​5820K, mens clockhastighederne er lige, godt at se, at det stadig er handel med slag.

AIDA64 CPU - 4 GHz

AIDA64 FPU - 4 GHz

AIDA64 Mem - 4 GHz

Cinebench R11.5 / R15, POVRay, x265 (HWBot), 7Zip - 4 GHz

SuperPi 1M / 32M, wPrime 32M / 1024M - 4 GHz

Overclocking

Ryzen 5 1600X

Først for at skubbe overklokken længere er 1600X. Det nåede en maksimal hastighed på alle kerner og tråde af 4125 MHz. Dette var mens du kørte DDR4-3200 16-15-15. Nedenfor ses et skærmbillede, der kører Cinebench R15 og SuperPi 1M ved høj hastighed. Der var gode gevinster i forhold til de tidligere resultater.

For at gå videre her løb jeg også 3DMark Fire Strike Extreme igen ved disse forhøjede indstillinger. GPU-indstillingerne forblev det samme som spiltest ovenfor. Størstedelen af ​​gevinsten her var i fysik score. Det gik fra 18313 til 18978 her!

Ryzen 5 1500X

Derefter vendte jeg skruerne på 1500X lidt. Det nåede en maksimal hastighed på alle kerner og tråde af 4050 MHz. Dette var mens du kørte DDR4-3200 16-15-15. Nedenfor ses et skærmbillede, der kører Cinebench R15 og SuperPi 1M ved høj hastighed. Igen på denne CPU var ændringen i scoringer imponerende.

For at gå videre her løb jeg også 3DMark Fire Strike Extreme igen ved disse forhøjede indstillinger. GPU-indstillingerne forblev det samme som spiltest ovenfor. Igen var det meste af gevinsten her i fysik score. Det gik fra 13338 til 13592 her!

Oplysninger fra AMD om overclocking

Som en generel retningslinje er en CPU-spænding på op til 1.35 V acceptabel til at køre hverdagens overclocks af AMD Ryzen-processoren. Kerne spændinger op til 1.45 V er også bæredygtige, men vores modeller tyder på, at processorens levetid kan blive påvirket. Uanset din spænding skal du sørge for at bruge køling til at holde temperaturen så lav som muligt.

Selv om der aldrig er garantier med overclocking, bør de fleste brugere finde ud af, at en otte kerne, seksten tråd, AMD Ryzen-processor vil opnå 4.2 GHz ved en kernespænding på 1.45 V. Avancerede og opnåede overclockere, der forsøger at skubbe optagelsesfrekvenser, kan finde mere fordybning ved at deaktivere kerner og / eller deaktivere SMT på bundkort, der tilbyder disse muligheder i BIOS.

Overclocking specifikationer

CPU-clockspeed er konfigureret med MULTI * Ref_Clk. AMD Ryzen ™ -processorer har 0.25X-multiplikatorer.

  1. Ref_clk er 100MHz.
  2. Mens ref_clk-værdien er justerbar, kan systemstabiliteten blive kompromitteret, når der afviges fra denne værdi.
  3. Brugere opfordres til at bruge de ulåste multiplikatorer.

AMD Ryzen ™ -processorer bruger ikke forudprogrammerede VID-tabeller.

  1. Derfor er der ingen fast Vcore, når CPU'en kører i sin out-of-box tilstand.
  2. Standard Vcore varierer afhængigt af arbejdsbyrden og vil variere fra 1.2-1.3625 V.
  3. Overclocking en AMD Ryzen ™ processor vil snap spændingen til 1.3625 V, men denne værdi kan ændres.

Voltages at kigge efter:

  1. CPU Vcore: Se efter CPU VID værdi (type i værdi)
  2. CPU SoC spænding: Se efter VDDCR_SOC værdi (type i værdi). Standard er 0.99 V. Justering af dette til 1.1 V kan hjælpe med at stabilisere hukommelse overclocks.
  3. Hukommelsespænding: Se efter MEM_VDDIO (type i værdi) og MEM_VTT (indstil MEM_VTT til ½ af MEM_VDDIO). VDDIO er spænding ("hukommelsespænding"), der leveres til DRAM IC'erne, og MEM_VTT bevirker termineringslogik inde i DRAM IC'erne. Disse værdier er OFFSETS og vil læses som nul. Boost Memory VDDIO for at stabilisere hukommelse overclocking. (f.eks. MEM_VDDIO indstillet til + 0.025 bringer 1.5 V DRAM til 1.525 V.)

AMD Ryzen Master v1.0.1

AMD for nylig udgivet v1.0.1 af Ryzen Master, her er de store ændringer i softwaren:

  1. Ryzen Master rapporterer nu forbindelsestemperatur, snarere end tCTL. Se afsnittet "Temperaturrapportering" på denne blog for mere sammenhæng på tCTL.
  2. Installatøren aktiverer ikke eller kræver HPET, når Ryzen Master er installeret med et system, der kører en AGESA 1.0.0.4-baseret BIOS. Se afsnittet "Lad os snakke med BIOS-opdateringer" af denne blog for mere kontekst på AGESA 1.0.0.4.

Strømforbrug og temperaturer

Her ses en sammenligning af strømforbruget af det samlede system til 1500X, 1600X og 1800X, der kører både deres basehastighed og låst ved 4 GHz. Dette blev alle gjort med de samme GPU-indstillinger, bundkort, BIOS, køling og antal fans, så eventuelle forskelle her er udelukkende på grund af kerneantal og urhastigheder.

Power Graph

Som ovenfor med effektgrafen repræsenterer denne temperaturfordeling 1500X, 1600X og 1800X, der kører både deres basehastighed og låst ved 4 GHz. Dette blev alle gjort med de samme GPU-indstillinger, bundkort, BIOS, køling og antal fans, så eventuelle forskelle her er udelukkende på grund af kerneantal og urhastigheder.

Bemærk: Disse temperaturer blev taget med Ryzen Master før frigivelsen af ​​v1.0.1.

Temperaturgraf

Konklusion

Nå er præstationen behageligt overraskende. 1500X, i de fleste tilfælde, udført på niveau med i7-7700K. Selv om du kan overklokke i7 længere, er MSRP'en af ​​Ryzen 5 1500X kun $ 189. Det er en uhyre forskel i pris / ydeevne. Nok til at tage et spil bygge fra a GTX 1060 til GTX 1070, osv. Du vil lægge mærke til GPU'en meget mere end et lille fald i CPU-ydeevne. Derefter udfører Ryzen 5 1600X godt over i7-7700K og endda bedre end i7-5820K i noget multi-threaded, mens de holder lige i spilytelsen. Igen spiller MSRP en stor rolle her, da 1600X kommer ind på $ 249, prisen på en i5-7600K i øjeblikket.

Temperaturen styres let, især på 1500X, og systemets strømforbrug er overraskende lavt. Når vi ser endnu mere BIOS og OS support kommer ud for Ryzen ydeevne, stabilitet og kompatibilitet vil fortsætte med at blive bedre.

Ryzen 7 spillede utroligt, men Ryzen 5 er folks processor. Seks grundlæggende i7-ydelser til en i5-pris.

AMD Ryzen 5 1500X og 1600X CPU Review er en post fra: Overclockers - Performance Computing Community

Giv en kommentar

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.