AMD Ryzen 7 1800X CPU Review

Det føles som om det har været år siden vi har haft en AMD CPU til rådighed for en anmeldelse, fordi den har! Den sidste del vi så, var en APU tilbage i 2014. Siden disse år siden er AMD kommet ud med en helt ny arkitektur, flyttet til en 14 nm-proces, slået af med de "moduler", som vi er vant til og har en selvudpeget 52% IPC-gevinst i forhold til deres tidligere CPU. Desktop processorer spænder nu fra fire kerner uden SMT (Simultaneous Multi-Threading) hele vejen op til otte kerner med SMT. Alle processorer har en kraftigt reduceret TDP med den højeste SKU, der kommer ind på 95 W (kun fire watt højere end i7-7700K). Dette er en enorm forbedring i forhold til 220 W, den øverste Vishera CPU er trukket ned og 125 W fra FX-8350.

I dag snakker vi specifikt om Ryzen 7 serien, flagskibet 1800X CPU i lineup. IPC forbedringer er enorme over Gravemaskinen, trådtællingen er op (afhængig af hvordan man ser moduler, kernen tæller er også op), og jeg ved alle os entusiaster er spændte på at se den nye udfordrer, der har været truende. Når det er sagt, lad os nok komme fra chippen.

Specifikationer og funktioner

På baggrund af nedenstående specifikationstabel er 1800X som nævnt en oktokern med SMT for i alt 16 tråde. Dette samlede kerne / trådantal kommer fra brugen af ​​to CPU-komplekser (CCX), mere på dem senere. Baseklokket kommer ind på 3.6 GHz og vil øge to kerner (fire tråde) til 4.0 GHz. Inkluderingen af ​​XFR (Xtended Frequency Range) teknologien tillader en anden 100 MHz over både basen og boost-klokkerne, når temperaturen tillader det. CPU'en sporter en helt ny 14 nm FinFET-proces. TDP (Thermal Design Power) er ned til 95 W, en simpel 43% af TDP fra FX-9590, og kun 76% af TDP af FX-8350. Kølemediet mellem dysen og IHS er loddemetal, i stedet for termisk pasta, som Intel har brugt på deres Mainstream-CPU'er.

Hukommelse på denne CPU / platform understøtter i alt 128 GB med basisspecifikationen for DDR4-2400 i en dobbeltkanalkonfiguration. Det understøtter ikke ECC-hukommelse.

Med hensyn til PCI Express-understøttelse (PCIe) tilbyder Ryzen i alt 24-baner ud af CPU'en, der giver god fleksibilitet til flere kort, PCIe-baserede NVMe SSD'er og andre PCIe-baserede enheder. Seksten af ​​banerne er dedikeret til grafik, fire er dedikeret til den native M.2 PCIe NVMe slot, og de sidste fire forbinder til chipset. Forskellige chipsæt vil give deres egne ekstra PCIe baner til endnu mere enhedstilslutning.

Windows 10 er den officielt støttede platform for Ryzen. Når det er sagt, vil der være drivere til rådighed til brug sammen med Windows 7 og 8.1, men ved, at der ikke er nogen officiel support til disse ældre operativsystemer.

AMD Ryzen 7 1800X Specifikationer
# af kerner 8
# af tråde 16
Base Clock Speed 3.6 GHz
Boch Clock Speed 4.0 GHz
Instruktion Set 64-bit
Undervisningssætudvidelser SSE 4.1 / 4.2 / 4a, AVX2, SHA
Litografi 14 nm FinFET
Transistor Count 4.8 milliarder
TDP 95 W
Thermal Solution Spec loddet
Integreret grafik N / A
L1 Cache 128 KB I-Cache (64 KB pr. CCX)
128 KB D-Cache (64 KB pr. CCX)
L2 Cache 4 MB (512 KB pr. Kerne)
L3 Cache 16 MB (8 MB pr. CCX)
hukommelse Specifikationer
Maks. Hukommelsesstørrelse 128 DK
Hukommelsestyper DDR4-2400
# hukommelseskanaler 2
ECC Memory Support Ingen
Udvidelsesmuligheder
PCI Express Revision 3.0
PCI Express-konfigurationer 1×16+1×4+1×4, 2×8+1×4+1×4
Max # af PCI Express-baner 24 baner

Tabellen herunder er en liste over Ryzen lineup. I det ser vi, at Ryzen 7 1800X er toppen med sin otte kerne, seksten tråd, konfiguration efterfulgt af et utal af andre SKU'er. Hver CPU på denne liste er overclockable, forudsat at du køber et bundkort med et chipsæt, der er i stand til at gøre det. Kun SKU'er med en X i slutningen har den nye XFR (eXtended Frequency Range) teknologi, note. Ifølge AMD er X SKU-processorerne inded og fremstillet til at være bedre overclockere.

Det der virkelig får øjnene her er, at AMD kan udstille en otte kerne, seksten tråd, CPU med en TDP af 65 W. Det er helt uhørt. Alt i Intels Broadwell-E lineup (ikke-Xeon) med mere end fire kerner og otte tråde er bygget på en 140 W TDP base.

AMD Ryzen CPU Model kerner /
Tråde
Baseklokke Boost Clock L3 Cache Cooler inkluderet XFR TDP
Ryzen 7 1800X 8 / 16 3.6 GHz 4.0 GHz 16 MB Ingen Ja 95W-SR3 +
Ryzen 7 1700X 8 / 16 3.4 GHz 3.8 GHz 16 MB Ingen Ja 95W-SR3 +
Ryzen 7 1700 8 / 16 3.0 GHz 3.7 GHz 16 MB Wraith Spire Ingen 65W
Ryzen 5 1600X 6 / 12 3.6 GHz 4.0 GHz Wraith Spire Ja 95W
Ryzen 5 1500X 4 / 8 3.5 GHz 3.7 GHz Wraith Spire Ja 65W
CPU Clock Speed ​​Breakdown

For at gøre det helt klart, hvad klokkens hastighed er i alle indlæsnings- / temperaturscenarier, se tabellen nedenfor.

AMD Ryzen 7 1800X Høj temp hastighed
(Nej XFR)
Lav temphastighed
(XFR Aktiv)
Alle kerner indlæst 3.6 GHz 3.7 GHz
To kerner (fire tråde) lastet 4.0 GHz 4.1 GHz
One Core (Two Threads) Loaded 4.0 GHz 4.1 GHz

Nøglefunktioner

52% stigning i IPC

AMD satte mål med at øge IPC over deres tidligere CPU ved 40%, og de lykkedes. De har fundet IPC-stigningen, med detail silicium, er faktisk 52% højere end Gravemaskine!

Verdensomspændende på lagerstatus og konkurrencedygtige priser
Lanceringsmodellerne omfatter tre forskellige 8-kerneprøver; 1700, 1700X og 1800X. Disse modeller kommer ind på en MSRP på henholdsvis $ 329, $ 399 og $ 499 og vil være tilgængelige over hele verden på 3 / 2 / 2017.

AMD SenseMI Technology
Først og fremmest er det vigtigt at forstå, at hver AMD Ryzen-processor har et distribueret "smart grid" af indbyrdes forbundne sensorer, der er nøjagtige til 1 mA, 1 mV, 1 mW og 1 ° C med en afstemningshastighed på 1000 / sek. Disse sensorer genererer vitale telemetri data, der føder ind i Infinity Fabric kontrolsløjfen, og kontrolsløjfen har beføjelse til at foretage realtidsjusteringer af AMD Ryzen-processorens adfærd baseret på nuværende og forventede fremtidige driftsforhold.
AMD SenseMI er en pakke med fem relaterede "sanser", der er afhængige af sofistikerede læringsalgoritmer og / eller kommando- og kontrolfunktionaliteten i Infinity Fabric til at styrke AMD Ryzen-processorer med Machine Intelligence (MI). Denne intelligens bruges til at finjustere kernens ydeevne og strømegenskaber, styre spekulative cache-henter og udføre AI-baserede forgreninger.

  • Ren Power
    Det distribuerede netværk af smarte sensorer, der kører Precision Boost, kan gøre dobbelt drift for at strømline processorens strømforbrug med en given arbejdsbyrde. Og til glans på næste niveau: Telemetri data fra Pure Power optimeringssløjfen gør det muligt for hver AMD Ryzen-processor at inspicere de unikke egenskaber ved sit eget silicium for at udvinde individualiseret strømstyring.

  • Precision Boost
    Ved hjælp af aktuelle / temperatur / belastningsdata fra Infinity Fabric modulerer Precision Boost en AMD Ryzen-processorens clockhastigheder i krævede 25 MHz-trin. Den granulære clockspeed-kontrol giver AMD Ryzen-processorer større driftsfrihed til at trykke kernefrekvens tættere på det ideelle frekvensmål og giver mulighed for finere dithering på det ideelle mål. Brugere bør forvente et clockspeed-kort, der minder om en GPU, snarere end en firkantet bølge, og denne adfærd er med til at opretholde en konsekvent høj clockhastighed.

  • XFR (eXtended Frequency Range)
    Belønner brugere, som bygger eller køber AMD Ryzen-processbaserede systemer med stor køling. Tilgængelig på udvalgte AMD Ryzen-processormodeller med -X-suffixet, løfter XFR den maksimale Precision Boost-frekvens ud over de sædvanlige grænser i nærværelse af premium system og processor køling. Dette opnås ved at læse og prognostisere AMD Ryzen-processorens afstand til krydsede termiske grænser, og derefter konvertere ledig plads til yderligere frekvens.

  • Neural Net Prediction
    En ægte AI inden for hver AMD Ryzen-processor anvender et neuralt netværk til at gøre realtidsindlæring af en applikations adfærd og spekulere på dens næste bevægelser. Den prædiktive AI readies vitale CPU instruktioner, så processoren er altid primed til at tackle en ny arbejdsbyrde.

  • Smart Prefetch
    Sofistikeret læring algoritmer forstå de interne mønstre og adfærd af applikationer og foregribe hvilke data der skal bruges til hurtig udførelse i fremtiden. Smart Prefetch forudindlæser disse data i store cacher på AMD Ryzen-processoren for at muliggøre hurtig og lydhør databehandling.

SMT (Samtidig Multi-Threading)
Dette er AMDs nye svar til Intels HyperThreading (HT) teknologi. Det gør det muligt for hver kerne at fungere som to tråde og tilføjer ydeevne i multi-threaded applikationer.

Hver processor er ulåst
AMD tillader overclocking på alle CPU-modeller, meget som de tidligere har. Den eneste advarsel denne gang er, er du nødt til at have et bundkort med en chipset understøtter overclocking (X370, B350 eller X300).

"Zen" X86 Microarchitecture

  • Ydeevne
    På ydeevnen repræsenterer Zen-mikroarkitekturen et kvantespring i kernekompetenceevnen i forhold til AMDs tidligere desktop designs. Især har Zen arkitekturen et 1.75x større instruktionsplanlægningsvindue og 1.5x større problembredde og ressourcer; Denne ændring gør det muligt for Zen at planlægge og sende mere arbejde til eksekveringsenhederne. Endvidere tillader en micro-op cache "Zen" at omgå L2- og L3-cachen, når man bruger ofte tilgængelige mikrooperationer. Zen får også en neuralt netværkbaseret filialforudsigelsesenhed, der gør det muligt for "Zen" -arkitekturen at være mere intelligent om at udarbejde optimale instruktioner og veje til fremtidigt arbejde. Endelig kan produkter baseret på "Zen" -arkitekturen eventuelt udnytte SMT til at øge udnyttelsen af ​​beregningsrørledningen ved at fylde app-skabte pipelinebobler med meningsfuldt arbejde.

  • gennemløb
    En højtydende motor kræver brændstof, og Zen-arkitekturens gennemstrømningsegenskaber leverer i denne henseende. Chief blandt ændringerne er store revisioner af cache-hierarkiet med dedikerede 64 KB L1 instruktion og datakuffer, 512KB dedikeret L2 cache per kerne og 8 MB af L3 cache delt på tværs af fire kerner. Denne cache er forstærket med en sofistikeret læringsforstærker, der specielt høster applikationsdata i cacherne, så de er tilgængelige for øjeblikkelig udførelse. Samlet set etablerer disse ændringer lavere lavere cache tættere på kernenettet op til 5x større cache båndbredde i en kerne.

  • Effektivitet
    Udover at vedtage den mere effektive 14 nm FinFET-proces, bruger Zen arkitekturen specifikt den tæthedsoptimerede version af Global Foundries 14 nm FinFET-processen. Dette tillader mindre formstørrelser og lavere driftsspændinger på tværs af hele effekt / ydelseskurven. Zen-arkitekturen inkorporerer også AMDs nyeste lavmagtsdesignmetoder, såsom: den tidligere nævnte mikro-op-cache for at reducere kraftintensive fjernoptagelser, aggressiv urgating til nul ud dynamisk strømforbrug i minimalt anvendte områder af kernen og en stak motor til generering af lav-effekt-adresser i dispatcheren.
    Det er specielt i denne verden, at AMD's APU-teams magtstyring skinner igennem for at give "Zen" muligheden for at skalere fra lav-watt-mobil til HEDT-konfigurationer.

  • Skalerbarhed
    Skalerbarhed i "Zen" -arkitekturen starter med CPU-komplekset (CCX), et indbygget fire-core otte trådmodul. Hver CCX har 64 KB L1 I-Cache, 64 KB L1 D-Cache, 512 KB dedikeret L2 cache pr. Kerne og 8 MB L3 cache delt på tværs af kerner. Hver kerne i CCX'en kan eventuelt have SMT til yderligere multi-threaded kapacitet.
    Mere end en CCX kan være til stede i et "Zen" -baseret produkt, hvor AMD Ryzen-processoren har to CCX'er bestående af otte kerner og 16-tråde (total). Individuelle kerner inden for CCX kan være deaktiveret af AMD, og ​​CCX'erne kommunikerer på tværs af High Speed ​​Infinity Fabric. Dette modulære design tillader AMD at skalere kerne-, tråd- og cache-mængder som nødvendigt for at målrette mod det fulde spektrum af klient-, server- og HPC-markederne.

  • Infinity Fabric
    Infinity Fabric er i mellemtiden en fleksibel og sammenhængende grænseflade / bus, der gør det muligt for AMD at hurtigt og effektivt integrere en sofistikeret IP-portefølje i en sammenhængende die. Disse monterede stykker kan bruge Infinity Fabric til at udveksle data mellem CCXes, systemhukommelse og andre controllere (f.eks. Hukommelse, I / O, PCIe) til stede på AMD Ryzen SoC design. Infinity Fabric giver også "Zen" arkitektur kraftfulde kommando- og kontrolfunktioner, der skaber en følsom tilbagekoblingssløjfe, der giver mulighed for real-time estimeringer og justeringer af kernespænding, temperatur, socket power draw, clockspeed og meget mere. Denne kommando- og kontrolfunktionalitet er medvirkende til AMD SenseMI-teknologien.

Her er et skærmbillede, der viser alle de forskellige chipsæt, der er tilgængelige for AM4-platformen, med deres forskellige niveauer af enhedsunderstøttelse. Som nævnt er der x4 PCIe baner fra CPU'en dedikeret til chipsettet. Disse baner bruges som vist nedenfor, for hvert andet chipsæt. På X300 og A / B300 chipsætne er x4 PCIe banerne dedikeret til chipsettet gratis til brug af bundkortproducenter. Hvis du planlægger at overklokkes, skal du være sikker på, at bundkortet du vælger, har enten X370-, B350- eller X300-chipsættet.

Bygget på AMD Ryzen CPU er en del funktionalitet på grund af SOC design. Disse funktioner er tilgængelige, uanset hvilket chipset der er i brug.

Nedenfor er et billede af det nye Ryzen 7 kredsløbskort, det er umiddelbart meget anderledes end noget i FX lineup. Du kan tydeligt se de to CCX'er i brug her, såvel som hver af de fire kerner i hver CCX.

Her er et billede af FX-8350 CPU-kort til sammenligning. Bemærk hvordan det har fire forskellige moduler, som fungerede som to kerner i stedet for otte dedikerede kerner?

En note på X300

X300 er enestående i pc-industrien, da det er blevet opbygget af AMD til at dyrke ITX-løsninger til AMD Ryzen-familien af ​​processorer. X300 opnår dette ved at aktivere AMD Ryzen-processorens SOC-egenskaber, som giver tilstrækkelig integreret I / O til fuldt ud at aktivere backplane og tilslutningsmulighederne for et premium ITX-bundkort. Tilsvarende har X300 ingen egen I / O-funktionalitet, og eksisterer i stedet for at aktivere den resterende funktionalitet af et chipsæt: Secure boot, trusted platform module (TPM) og anden sikkerhedsrelateret funktionalitet. Disse hardware sikkerhed kapaciteter passer til en chip størrelse neglen på en menneskelig pinky finger.

De dimensionerende størrelser og ikke-I / O-muligheder i X300-chipsættet tillader bundkortproducenter at forbinde dette unikke chipsæt til AMD Ryzen-processoren med et dedikeret SPI-link i stedet for PCIe x4-linket, der kræves til I / O-chipsæt. Denne dedikerede link åbner yderligere fire PCI Express Gen 3 baner inden for AMD Ryzen-processoren til almindelig brug, herunder yderligere NVMe-enheder, GigE, WLAN eller andre livskvalitetskort og controllere, der er fælles for ITX-formfaktoren.

På grund af enkelheden af ​​X300-chipsetet har den et utrolig lavt strømforbrug af kun 1 W. Dette hjælper desuden bundkortproducenterne til at designe ITX bundkort til AMD Ryzen-familien af ​​processorer.

Product Tour

Nedenfor er nogle billeder fra AMD af produktemballagen til de nye Ryzen CPU'er. Nogle SKU'er inkluderer en heatsink. Hvilken model af heatsink afhænger af hvilken CPU du kigger på.

Retail Box CPU Holder

Næste op er billeder af 1800X-prøven, vi har. Der er også billeder af det ved siden af ​​en AM3-baseret Athlon II 240-processor. En del forskelle mellem AMDs tidligere AM3-pakke og nuværende AM4-pakke, når du kommer til bagsiden. Fra forsiden er de næsten identiske. Du kan se, at der er mange flere stifter (medfølelse for at være en SOC) på bagsiden af ​​CPU'en, derfor ændrede heatsink montering af fodspor til AM4.

AMD Ryzen og AM3 CPU - Front AMD Ryzen og AM3 CPU - Tilbage
AMD Ryzen og AM3 CPU - Tykkelse

benchmarks

De data, vi har samlet, giver os en god ide om dens ydeevne både på lager (ingen turbo) og matchende clockspeeds for at se IPC-præstationsforskelle mellem dem alle. Jeg har inkluderet Kaby Lake-resultaterne med i7-7700K, hex-kerne-HyperThreaded Haswell-E i7-5820K, en otte kerne seksten tråd Haswell-E i7-5960X og den øverste SKU Broadwell-E i7-6950X.

i7-7700K i7-5820K i7-5960X i7-6950X
Bundkort GIGABYTE Z270X-Gaming 8 ASRock X99 OC Formel GIGABYTE X99 SOC Champion MSI X99A Gaming Pro Carbon
Hukommelse Corsair Vengeance LPX 2 × 8 DK DDR4-3000 15-17-17-35 Kingston Hyper X 4 × 4 GB DDR4-3000 MHz 15-15-15-35 G.SKILL Ripjaws4 4 × 4 DK DDR4-3000 15-15-15-35 G.SKILL Trident Z 4 × 8 DK DDR4-3200 14-16-16-35
HDD OCZ Trion 150 480 GB Samsung 950 Pro 512 GB Samsung 850 EVO mSATA 250 GB OCZ Trion 150 480 GB
Strømforsyning EVGA SuperNova G2 850 W EVGA SuperNova G2 750 W Superflower Leadex 1 kW Seasonic Platinum-1000
video Card EVGA GTX 980 Ti FTW-spil GIGABYTE GTX 980 Ti Xtreme Gaming EVGA GTX 980 Ti Classified GIGABYTE GTX 980 Ti Xtreme Gaming
Køling CoolerMaster Glacer 240L Custom Loop med EK LTX CPU Block og 5.120 Radiator Hyper 212 Evo Custom Loop med EK LTX CPU Block og 5.120 Radiator
OS Windows 10 x64 Windows 10 x64 Windows 10 x64 Windows 10 x64

Og testsystemet:

Test Setup
CPU AMD Ryzen 7 1800X
CPU køler Noctua NH-U12S
Bundkort GIGABYTE AX370-GAMING 5
RAM Corsair Vengeance LPX 2 × 8 DK DDR4-3000 15-17-17-35
Grafikkort EVGA GTX 980 Ti FTW-spil
Hard Drive OCZ Trion 150 480 GB
Strømforsyning EVGA SuperNova G2 850 W
Operativsystem Windows 10 x64
benchmarks Se nedenunder
Udstyr
digitalt multimeter

I plejepakken fra AMD finder vi dele fra GIGABYTE, Corsairog Noctua til Ryzen-gennemgangen. Bundkortet blev leveret GIGABYTE AX370-GAMING 5, i øjeblikket deres højeste niveau AM4 produkt. Som en løsning til RAM indeholder pakken fra Corsair to Vengeance LPX DIMM'er, dette 2 × 8 GB-sæt er klassificeret til DDR4-3000 på 15-17-17-35. Frisk af linjen med en ny monteringsløsning til AM4 er NH-U12S fra Noctua som en køleopløsning (links her og her til Noctua's AM4 monteringssæt). Sørg for at tjekke linkene ovenfor for detaljer om disse produkter, og hvordan de gik, da vi skubbede lidt på tingene. Vi har nogle billeder nedenfor af den medfølgende hardware.

AX370-GAMING 5. Nedenfor ses et sort / hvid / grå farveskema bundkort med mange funktioner. Bemærk, jeg har allerede Noctua monteringsløsningen på bundkortet. Når man ser på bagsiden af ​​GAMING 5 ser vi, at alle køleledninger er fastgjort med skruer. Den første PCIe 3.0 x16 slot er fuldt loddet, den anden er loddet på x8 og den tredje ved x4. Vi kan også se en 10-faset (6 + 4), fuldt digital VRM, dette skal være nok for alle, men de højeste overclocks. Der er mange valgmuligheder for entusiastniveau her, herunder, men ikke begrænset til, indbyggede power / reset-knapper, diagnostiske LED'er og en fejlsøgning. Du har otte PWM fan-stik her, hvoraf to er klassificeret til 24 W og seks ved 12 W.

Her er et par tættere billeder af GAMING 5, inden vi går videre til nogle test. Jeg vil lade billederne tale for sig selv, men ved, at der er al den forbindelse, du nogensinde kunne have brug for på dette forum. Der er M.2, U.2, USB 3.0, USB 2.0, TPM, lyd og meget mere.

Benchmarks Used

Alle benchmarks blev kørt, da bundkortet blev indstillet til optimerede standarder (uden for nogle hukommelsesindstillinger, der skulle konfigureres manuelt). Når "lager" nævnes sammen med clockspeed, gør det ikke reflektere forstærkerklokkerne, kun baseklokkerne. Jeg testede på denne måde, da det ser ud til, at bundkort er forskellige i, hvordan de arbejder ud af kassen. Dette fjerner forskelle i, hvordan AMD / Intel udnytter deres turboegenskaber, og hvordan bundkortene håndterer turbo, så det er mere af en "løbe, hvad du bringer" type test for lagerhastigheder. Hukommelseshastigheder blev indstillet til DDR4-3000 15-15-15-35 til alle tests, uanset specifikationerne for kittet. Den eneste undtagelse herfra er AMD-systemet, der kører på DDR4-2933 15-15-15-35, det skyldes, hvordan hukommelsesdelerne er arrangeret.

Efter testningen skiftede vi derefter til at sammenligne AMD- og Intel-systemerne alle sammen med samme clockspeeds (4 GHz). Denne testning uddyber forskellen i instruktioner pr. Ur (IPC) mellem prøverne. Dette gælder også for spilprøverne.

CPU-test
  • AIDA64 Engineer CPU, FPU og Memory Tests
  • Cinebench R11.5 og R15
  • x265 1080p Benchmark (HWBOT)
  • povray
  • SuperPi 1M / 32M
  • WPrime 32M / 1024M
  • 7Zip

Alle CPU-test blev kørt ved deres standardindstillinger, medmindre andet er angivet.

Gamingtest

Alle spiltests blev kørt på 1920 × 1080 og 2560 × 1440. Se venligst vores testprocedurer for detaljer om indstillingerne i spillet. På grund af tilgængeligheden af ​​nogle af de ældre CPU'er vil vi bruge en 980Ti til at teste spillene.

  • 3DMark Fire Strike Extreme
  • Crysis 3
  • Snavs: rally
  • Aske fra Singularity
  • Rise of the Tomb Raider

AIDA64-test

Før vi kommer ind i disse tal og grafer, bemærkede jeg, at resultaterne for AIDA64 var over hele kortet. Vi nåede frem til vores kontaktpersoner vedrørende resultaterne og blev informeret om, at de ikke har kunnet skaffe en Ryzen-prøve før udgivelsen. På grund af dette fik jeg advarsler i nogle tests om, at CPU'en ikke blev understøttet. Dette medførte nogle nysgerrige resultater, som ikke er korrekte. Som sådan vil vi ikke medtage disse resultater til en senere dato. Jeg vil tilføje dem og opdatere diskussionsgruppen for denne anmeldelse, når de er tilgængelige.

Real World Tests

Dernæst vil vi gå videre til noget mere håndgribeligt / produktivitet baseret på komprimering, rendering og kodning af benchmarks. Her kan vi se, hvad de tilføjede kerner virkelig kan gøre for alle, der vil udnytte dem. Du taler om en $ 499 CPU, der kommer ind i ballparken, og endda overstiger udførelsen af ​​Intels $ 1000 + CPU'er.

Cinebench R11.5 / R15, POVRay, x265 (HWBot), 7Zip - Stock

Cinebench R11.5 / R15, POVRay, x265 (HWBot), 7Zip - Raw Data
CPU R11.5 R15 povray x265 7Zip
1800X @ 3.6 GHz 18.03 1636 3365.57 41 39793
i7-7700K @ 4.2 GHz 10.07 918 1960.54 33.25 25772
i7 5820K @ 3.3 GHz 11.0 1012 2082.87 22.42 30617
i7 5960X @ 3.0 GHz 15.26 1410 2845.74 0 42473
i7 6950X @ 3.0 GHz 19.26 1791 3569.4 35.17 51276

Pi-baserede test

Ved at gå videre fra alle de mange gevindskinnede godheder ovenfor, kommer vi til nogle Pi og Prime nummerbaserede tests. SuperPi og WPrime, specifikt. Selv om AMD, med Ryzen 7 1800X, ikke skinnede som ovenfor i testningen her, havde den helt sikkert sin egen. Absolut meget bedre end noget vi fandt med Vishera eller Gravemaskine.

SuperPi 1M / 32M, wPrime 32M / 1024M - Lager

SuperPi og wPrime benchmarks - Raw Data
CPU SuperPi 1M SuperPi 32M wPrime 32M wPrime 1024M
1800X @ 3.6 GHz 10.765 560.991 4.502 91.698
i7-7700K @ 4.2 GHz 8.796 463.495 5.201 153.589
i7 5820K @ 3.3 GHz 10.883 541.953 4.763 142.087
i7 5960X @ 3.0 GHz 10.359 536.894 3.525 103.647
i7 6950X @ 3.0 GHz 9.517 509.764 2.894 77.42

Spilresultater

Bare en påmindelse, alle tests fra dette punkt fremover har alle CPU'er kører ved 4GHz i stedet for deres lagerhastigheder.

For så vidt som spillene går, testede vi både ved 1080p og 1440p resolutioner for at se, om vi kan se forskel på dem. Mine væddemål er nej, vi vil ikke se en konkret forskel i FPS. Og den indsats var korrekt, alle fire CPU'er sammenlignet under viser effektivt den samme framerate på hvert spil ved hver af de testede opløsninger. For spillerne derude bliver du absolut ikke skuffet over Ryzen's præstationer!

1080p Gaming Resultater - Head to Head

1440p Gaming Resultater - Head to Head

Hvad angår den syntetiske benchmark, 3DMark Fire Strike Extreme, er der små forskelle i Total og Graphics-score. For Fysik-scoren ser vi imidlertid 1800X rydde 7700K med næsten otte tusind point og kommer tæt på 6950X.

3DMark Fire Strike Extreme - hoved til hoved

En bemærkning vedrørende kernegengang og spil

Der har altid været et argument om "Nå har du kun brug for 4c8t højst for at spille et spil", men spilssegmentet skifter. Se nedenstående erklæring fra Brad Wardell, CEO for Stardock Entertainment og Oxide Games.

Oxid spil er utrolig spændt med det, vi ser fra Ryzen CPU. Ved hjælp af vores Nitrous-spilmotor arbejder vi på at skala vores eksisterende og fremtidige spiltitelpræstation for fuldt ud at udnytte Ryzen og dens 8-kerne, 16-trådarkitektur, og resultaterne hidtil er imponerende. Disse optimeringer er endnu ikke tilgængelige for Ryzen benchmarking. Forvent imidlertid opdateringer snart for at forbedre udførelsen af ​​spil som Ashes of Singularity on Ryzen CPU'er samt vores fremtidige spiludgivelser.

Creative Assembly, udviklerne af Total War, har også udgivet en erklæring vedrørende Ryzen.

Creative Assembly er forpligtet til at gennemgå og optimere sine spil på den helt nye Ryzen CPU. Mens det nuværende test fra tredjeparter ikke afspejler dette endnu, betyder vores fælles optimeringsprogram med AMD, at vi ser på muligheder for at levere præstationsoptimeringsopdateringer i fremtiden for at give bedre ydeevne på Ryzen CPU'er fremadrettet.

Gå til hovedresultater

I vores hoved til hovedresultater løb vi alle systemer på 4 GHz. Dette viser forskellene i IPC og kerner direkte. Tilbagekald fra tidligere problemer med AIDA64, igen bliver disse resultater tilføjet, når de er tilgængelige. Samlet set ser vi god skalering, når CPU-hastigheden sættes op. Jeg tror virkelig, at forudsigelsesfunktionaliteten i SenseMI hjælper i disse længere test, specifikt wPrime 1024M og HWBot x265, du kan se, at de synes at være højere ydeevne end andre sammenlignelige benchmarks.

Cinebench R11.5 / R15, POVRay, x265 (HWBot), 7Zip - 4 GHz

SuperPi 1M / 32M, wPrime 32M / 1024M - 4 GHz

Direkte IPC Sammenligning

På grund af forskellene i SMT og HT besluttede jeg, at det var bedst at køre alt med kun én tråd. Her kan vi virkelig se IPC af Ryzen i forhold til Intels tilbud. Ærligt, dette er imponerende for en helt ny, knap optimeret CPU.

Her var jeg i stand til at tilføje et engangsresultat af en FX-9370 ved 4.0 GHz. Dette viser, hvor utrolig langt AMD er kommet med den Ryzen-baserede CPU.

En tråd IPC sammenligningsgraf

SMT- og HT-effektivitetssammenligning

Efter at have set på IPC-grafen ovenfor skal du tænke "hvordan går AMD så godt på multi-threaded tests, hvis Intel stadig har det bedre IPC"? Nå, her er hvordan. Deres SMT-teknologi er så effektiv som eller mere effektiv end Intels HT. Vi kan se så meget som en 16% -forskel i effektivitet her over 6950X, fint udført AMD!

SMT og HT Efficiency Graph

Overclocking

Jeg vil gå videre og starte med at sige, at mine resultater var begrænset af luftkøleren i brug. Vandkøling ville have fået mig længere uden tvivl.

Med det sagt, erstattede jeg også RAM'en med min tillid 2 8 GB G.SKILL Trident Z DDR4-3866 18-19-19-39. På grund af BIOS-begrænsninger kunne jeg dog kun køre op til DDR4-3200. Som sådan sætter jeg også timerne til 15-15-15-35 (CPUz holder displayet CL som + 1 over BIOS). Derefter begyndte tweaking af CPU'en, men jeg fik ikke for meget forbi 4 GHz-nummeret, der blev brugt ovenfor. Jeg kunne få systemet til at stabilisere sig på 4,025 MHz, men det er næsten en 12% stigning over lagerbasisuret.

Nedenfor ses et skærmbillede, der indeholder følgende benchmarks, mens den tyngre overclock anvendes. Disse omfatter Cinebench R15, SuperPi 1M, wPrime 32M og HWBot x265.

For at gå videre her løb jeg også 3DMark Fire Strike Extreme igen ved disse forhøjede indstillinger. Gevinsterne, især på fysik score, var ganske imponerende for den milde ændring i hastigheden. Det gik fra 20,287 ovenfor til 21,605 her!

Oplysninger fra AMD om overclocking

Som en generel retningslinje er en CPU-spænding på op til 1.35 V acceptabel til at køre hverdagens overclocks af AMD Ryzen-processoren. Kerne spændinger op til 1.45 V er også bæredygtige, men vores modeller tyder på, at processorens levetid kan blive påvirket. Uanset din spænding skal du sørge for at bruge køling til at holde temperaturen så lav som muligt.

Selv om der aldrig er garantier med overclocking, bør de fleste brugere finde ud af, at en otte kerne, seksten tråd, AMD Ryzen-processor vil opnå 4.2 GHz ved en kernespænding på 1.45 V. Avancerede og opnåede overclockere, der forsøger at skubbe optagelsesfrekvenser, kan finde mere fordybning ved at deaktivere kerner og / eller deaktivere SMT på bundkort, der tilbyder disse muligheder i BIOS.

Der er ingen "lager" spændingsværdi for Ryzen på grund af hvordan den fungerer, for at basere din startspænding, når man manuelt indstiller vCore. Som sådan har den heller ikke en spændingstabel, som den refererer til Auto indstillinger.

Overclocking software fra AMD er kaldet "Ryzen Master". Vi får hånd i hånd med det i vores kommende overclocking guide. Når det er tilgængeligt, vil der være et link til det her.

Strømforbrug og temperaturer

I grafen nedenfor har vi testet strømforbruget af systemet på tværs af flere situationer fra tomgang til Prime 95 Small FFT (med FMA3 / AVX) for at spille Crysis 3. Systemet, på lager, tog maksimalt 203 W til CPU kun belastningsbetingelser. Den anvendte PSU er omtrent 90% effektiv på dette belastningsniveau, hvilket betyder, at selve systemet kun trækkede 182.7 W. Synes om rigtigt i betragtning af at der er nok fans på min testbænk til at tegne sig for mindst 50 W af denne power draw (yay for high speed Deltas). Når du overklopper til en statisk 4 GHz, ser vi strømforbruget under Prime95 Small FFT jump ved 84 W på væggen. Også tomgangsstyrke kan se højt ud her, men igen tilbagekalde fansen på dette system. Den højeste strømstyrke fra den mur, jeg læste, var 325 W, mens jeg spillede Crysis 3. Bemærk, at der var en 250 W TDP GPU involveret her. Overclocking til Crysis 3 tilføjede kun 21 W til uafgjort.

Det ser virkelig ud som, at AMD har løst deres power draw-spørgsmål fra FX-serien af ​​processorer, et meget velkomment syn!

Strømforbrug

Temperaturerne var faktisk overraskende godt styret med luftkøleren, jeg så ingen spjæld på ethvert tidspunkt. Den højeste temperatur, når den var på lager, var 71 ° C, og overclocked var 90 ° C. Begge disse forekom under Prime95 Small FFT.

Oplysninger fra AMD vedrørende TDP og Power Draw

Det er en almindelig fejl at samle termiske watt (TDP) og elektriske watt ("power draw"). Nøjagtig viden om, hvad TDP er, og hvordan man beregner det, er derfor meget vigtigt, når man trækker konklusioner om de elektrotermiske egenskaber ved en siliciumanordning.

Termisk Design Strøm (TDP) er strengt målingen af ​​en ASICs termiske udgang, som definerer den køleopløsning, der er nødvendig for at opnå nominel ydelse. TDP-formel er ligetil:

TDP (Watts) = (tCase ° C - tAmbient ° C) / (HSF Θca)

  • tCase ° C: Maksimal temperatur for dyse / heatspreader junction for at opnå nominel ydelse.
  • tAmbient ° C: Maksimal temperatur ved HSF ventilatorindgangen for at opnå nominel ydelse.
  • HSF Θca (° C / W): Mindste ° C pr. Watt-rating på kølebønden for at opnå nominel ydelse.

Ved hjælp af den etablerede TDP formel kan vi beregne for 95 W AMD Ryzen 7 1800X:

(60-42) / 0.189 = 95.23W TDP

  • tCase ° C: 60 ° C optimal temperatur for processorklappen (eller IHS, integreret køler)
  • tAmbient ° C: optimal temperatur for sagen ved HSF indløb.
  • HSF Θca (° C / W): 0.189 Θca
    • Bemærk: 0.189 Θca er AMD-specifikationen for køligere termisk ydeevne for at opnå bedømt CPU-ydeevne. AMD Wraith Max svarer til denne specifikation, og mange 3-part-køleløsninger overstiger ofte dette krav med en betydelig margen.

Hvis de smarte algoritmer, der styrer Precision Boost og XFR, registrerer termiske forhold under disse værdier ("headroom"), vil AMD Ryzen-processoren aggressivt konvertere et sådant hovedrum til en meningsfuld ydeevne til brugeren, indtil der er en grænsevilkår.

I et stærkt multithreadet "all cores boost" -scenarie giver denne brugerfokuserede ydeevne tuning AMD Ryzen 7 1800X-processoren til rampestyrkeffekt op til AMD Socket AM4-referencegrænsen for 128 W. Termisk kapacitans ("heat soak") af processor dør, heatspreader, HSF og junction lodder tillade AMD Ryzen processor at afskrive tCase implikationer af peak power værdier over tid, hvilket tillader CPU'en automatisk at øge ydeevnen, mens den forbliver inden for de termiske grænser defineret af TDP. Præcisionsforstærkning og / eller XFR vil afvige ved 60 tCase ° C eller 128 W af elektrisk strøm (alt efter hvad der kommer først).

Denne indsigt i præcise TDP-beregninger giver også indsigt i, hvor kraftige efterkølingsløsninger kan give yderligere præstationsmuligheder for AMD Ryzen-processoren. Lavere driftstemperaturer, der leveres af entusiastkøling, reducerer effektivt processor TDP, der åbner yderligere termisk hovedrum til Precision Boost og XFR.

Konklusion

Ved lanceringen ser vi allerede et par flotte bundkort på markedet, herunder GIGABYTE AX370-GAMING 5, der bruges her. Over 80 bundkort er tilgængelige fra i dag til AM4 platformen, glem ikke disse vil også understøtte de kommende Ryzen-baserede APU'er! Der er mange køligere producenter (15 + på tidspunktet for skrivning), der allerede har monteringsløsninger til AM4-platformen. For dem, der ikke ønsker at opbygge deres eget system, vil der være over 200 systemintegratorer at bygge Ryzen-baserede computere til deres kunder inden udgangen af ​​Q1 2017. Også snart kommer der spiltårne ​​fra alle top-tier-OEM'er (dvs. ASUS, Dell / Alienware, osv.).

Denne anmeldelse dækkede selvfølgelig udelukkende Ryzen 7, da det er den nuværende udgivelse. Lillebroren, Ryzen 5, kommer rundt i Q2 2017. APU'erne (disse vil også alle blive låst op), og mobile løsninger vil være ude engang inden for 2017. Der er ikke meddelt yderligere oplysninger om disse. Napoli (server / arbejdsstation) udstyr lanceres også inden for Q2 af 2017.

Uanset hvordan du skærer denne, har AMD kommet ud med en vinder her. Der er enorme IPC gevinster, massive fremskridt i SOC platformen og en hel masse nye funktioner, der gør CPU hurtigere, når det er muligt. Ikke alene er strømmen nede, det er meget mere håndterbart end med FX. Alt dette ved prissætning, der ikke kun er konkurrencedygtig, er det ligefrem forstyrrende i forhold til Intels prisfastsættelse. Vi ser en processor, der kommer ind på en MSRP på $ 499-handelsblæsninger med to processorer med MSRP'er, der overstiger $ 1000.

AMD Ryzen 7 1800X CPU Review er en post fra: Overclockers - Performance Computing Community

Giv en kommentar

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.