Facebook siger, at privatlivsindstillingsfejl påvirkes så mange som 14M

Facebook siger, at privatlivsindstillingsfejl påvirkes så mange som 14M

En softwarebug i Facebook fik nogle brugere til at offentliggøre offentligt som standard uanset deres tidligere privatlivsindstillinger.

Facebook sagde, at en softwarebug førte til, at nogle brugere blev offentliggjort som standard uanset deres tidligere indstillinger. Fejlen påvirkede så mange som 14 millioner brugere over flere dage i maj.

Problemet, som Facebook sagde, at det har løst, er det nyeste privatlivsskandale for verdens største sociale mediefirma.

Det sagde, at fejlen automatisk antydede, at brugere offentliggør nye indlæg, selvom de tidligere havde begrænset indlæg til “kun venner” eller en anden privat indstilling. Hvis brugerne ikke bemærkede det nye standardforslag, sendte de ubevidst deres post til et bredere publikum, end de havde ment.

Erin Egan, Facebooks chef for beskyttelse af personlige oplysninger, sagde, at fejlen ikke påvirkede fortidens indlæg. Facebook underretter brugere, der blev påvirket og offentliggjort offentligt i løbet af den tid buggen var aktiv, og rådede dem til at gennemgå deres indlæg.

Nyheden følger den nylige ængstelse over Facebooks deling af brugerdata med enhedsproducenter, inklusive Kinas Huawei. Virksomheden er også stadig ved at komme sig efter Cambridge Analytica-skandalen, hvor et Trump-tilknyttet dataminingfirma fik adgang til så mange som 87 millioner Facebook-brugere personlige data.

Jonathan Mayer, professor i datalogi og offentlige anliggender ved Princeton University, sagt på Twitter at denne seneste beskyttelse af privatlivets fred "ligner en levedygtig føderal handelskommission / statsadvokat-bedrageri-sag." Det er fordi virksomheden havde lovet, at de indstillingsbrugere, der blev angivet i deres seneste personlige præferencer, ville blive opretholdt for fremtidige stillinger. I dette tilfælde skete dette ikke i flere dage.

Facebook-beskyttelsesfejl
En 3D-trykt Facebook-lignende knap ses foran Facebook-logoet, i denne illustration, oktober 25, 2017.

Facebooks 2011-tilladelsesdekret med FTC opfordrer virksomheden til at få "udtrykkeligt samtykke" fra brugerne, inden de deler deres oplysninger ud over, hvad de etablerede i deres privatlivsindstillinger. Selv hvis fejlen var en ulykke fra Facebook's side, sagde Mayer i en e-mail, at FTC kan anlægge tvangsfuldbyrdelse for privatlivets fejl.

Facebook, der har 2.2 milliarder brugere, siger, at fejlen var aktiv fra maj 18 til maj 27. Mens virksomheden siger, at det stoppede fejlen i maj 22, var det ikke i stand til at ændre alle indlæg tilbage til deres oprindelige privatlivsparametre før senere.

Fejlen skete, da virksomheden byggede en ny måde for folk at dele "featured items" på deres profiler. Disse emner, der inkluderer indlæg og fotoalbum, er automatisk offentlige. I processen med at oprette denne funktion sagde Facebook, at den ved et uheld gjorde det foreslåede publikum for alle nye indlæg offentlige.

Når folk poster på Facebook, foreslår tjenesten en standardfordeling for deres indlæg baseret på fortidens privatlivsindstillinger. Hvis nogen lavede alle indlæg "kun venner" i fortiden, indstiller det deres næste indlæg til "kun venner". Folk kan stadig manuelt ændre privatlivets niveau for indlægene - hvor som helst fra “offentlig” til “kun mig” - og dette var tilfældet, mens fejlen også var aktiv.

Oprindelig artikel

Efterlad en kommentar