[Guide] Gendan tabt diskplads efter opgradering Windows 10

Windows opdateringer tager meget plads. Situationen bliver mere negativ, når en større opgradering til Windows 10 frigives. Windows 10 opbevarer en kopi af eksisterende Windows-installation, før de nye filer skrives til disken. Backupen hjælper, hvis den nye installation forårsager problemer på systemet. Så med en sikkerhedskopi på plads, kan brugerne nedgradere til ældre version af Windows 10.

De tidligere Windows-installationer bruger dog meget plads. For eksempel min pc'er C drev mistede mere end 50 GB'er efter opgradering til Windows 10 Oktober-opdatering. Efter at have testet den nye Windows-installation for stabilitet, er det rimeligt for brugerne at frigøre diskplads ved at fjerne den gamle installation. Heldigvis har Microsoft gjort det forholdsvis let at fjerne en tidligere installation (sikkerhedskopi) af Windows 10.

Fjern tidligere installation (er) af Windows

Før du fjerner tidligere installationer for at frigøre diskplads, skal du bemærke følgende:

Du kan ikke vende tilbage til en ældre version af Windows 10 efter at have slettet de tidligere installation (er). Så fortsæt først efter at have sikret, at den nye build af Windows er stabil på din hardware.

Diskoprydningsprogrammet i Windows 10 hjælper med let at tørre gamle Windows-installation og rydde op i disken. Her er proceduren trin for trin.

  1. Åbn Windows Stifinder (Filhåndtering).
  2. Højreklik på Windows-drevet [normalt mærket som - Windows (C :)], og klik på Egenskaber.
  3. Klik på disk Oprydning for at åbne Windows Disk Cleanup-værktøjet.

    Hjælpeprogrammet tager et par øjeblikke til at beregne diskplads, der bruges af forskellige elementer på dit systemdrev.
  4. Klik nu på Ryd op systemfilerne. Dette er et separat afsnit, fordi det involverer sletning af mere kritiske filer, som skal slettes omhyggeligt.
    Diskoprydningsvindue
    Windows vil igen tage noget tid at beregne datastørrelsen, før det præsenteres det nye vindue. Vær tålmodig.
  5. Fjern markeringen af ​​de allerede valgte emner (medmindre du ved, hvad de er), og vælg kun Tidligere Windows-installation (r). Klik derefter på OK-knappen.
    Ryd den forrige Windows-installation
  6. Windows 10 advarer dig mod at slette den forrige installation, da dette taber din mulighed for at gendanne pc'en til en tidligere version af Windows. Klik på JA for at fortsætte sletningen.
  7. Det er det! Det vil tage flere minutter at slette, afhængigt af størrelsen på den forrige installation og disks R / W-hastigheder.

Mængden af ​​frigivet plads afhænger af størrelsen på den forrige installation. I mit tilfælde var den forrige installation omkring 46.3 GB.

Her er et par spørgsmål, som du måske har i dit sind:

Er det virkelig nødvendigt at slette den ældre installation?Absolut ikke! Windows rydder automatisk de gamle installation (er) efter en periode, hvis din pc fortsætter med at køre normalt efter installation af opdateringen.

Rengøring af installationen manuelt er kun nødvendig, hvis du har lidt diskplads. Det bliver også vigtigt, hvis du er som mig, der ikke kan se, at disken er brugt op uden reel brug.

Mister jeg andre data på mit diskdrev?Nej. Dette skal ikke påvirke dine filer og mapper, der er gemt på dit C-drev. Sørg for, at du ikke markerer nogen felter, som du ikke kender til. F.eks. Ryddes hele downloads-biblioteket, hvis du kontrollerer det i Diskoprydningsværktøjet.

Oprindelig artikel

Giv en kommentar

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.