Sådan ser du og blokerer alle apps, der sporer dig på Facebook

Facebook står i øjeblikket over for en skandale over brugen af ​​sine data af det britiske politiske forskningsfirma Cambridge Analytica.

virksomheden angiveligt fået de personlige oplysninger fra 50 millioner Facebook-brugere.

Det fik ikke dataene gennem et hack, men angiveligt via en Facebook-app, som gav en bruger brugerdata - og også deres venner.

De fleste mennesker glemmer, at når de downloader en app eller logger ind på en hjemmeside med Facebook, giver de disse virksomheder et kig på deres Facebook profil. Din profil kan ofte indeholde din e-mail-adresse og telefonnummer samt din arbejdshistorie og aktuelle placering.

Og de fleste mennesker er ikke klar over, at hvis du deler disse data med venner, så kan apps, der bruges af disse venner, også se disse data!

Annoncører, Facebook-appudviklere og Facebook-adtech-partnere kan ikke se dit navn, dit telefonnummer eller din arbejdsgiver - Facebook krypterer og anonymiserer alle dataene for at beskytte dit privatliv. Men det sælger disse data i bulk til virksomheder, der ønsker at målrette og spore både dig og folk som dig.

1. For at starte med skal du gå til pilens symbol helt til højre på din Facebook-side.

fb1(Facebook)

2. Vi skal tage et dybt dykke ind i indstillingerne.

fb2(Facebook)

3. Når du er i indstillingerne, skal du gå til Apps.

fb3(Facebook)

4. Dette er den chokerende smule, listen over firmaprogrammer, der sporer dig på Facebook. Tilsyneladende har jeg tilladt 54 apps adgang til min Facebook-konto. Sørg for at klikke på "Vis alle" knappen for at få den fulde liste.

fb4(Facebook)

5. Voila! Listen over apps, der sporer mig, er så længe, ​​at jeg skal gøre denne udvidede visning for at se dem alle.

fb5(Facebook)

6. Hold musen over en af ​​apps. Du har muligheder. Du kan redigere appens tilladelser eller slette den helt, så den ikke længere kan få adgang til din Facebook-konto.

fb6(Facebook)

7. TripAdvisor kender min email, min alder og - mærkeligt - mit arbejde historie! Jeg elsker TripAdvisor. Men det føles som en rækkevidde.

fb7(Facebook)

Gennemgå hver app for at redigere sine tilladelser eller slette adgangen til dig på Facebook helt. Det er lidt tidskrævende - men ellers giver du bare disse mennesker gratis data.

8. Nu rulle ned lidt længere i afsnittet Indstillinger> Apps. Du har flere muligheder - vi har fremhævet de to vigtigste. Du kan bruge Facebook til at logge ind og spille spil anonymt. Men vi foreslår, at du også klikker på afsnittet "Apps Andre brug".

fb8(Facebook)

9. Inden for "Apps Others Use" kan du se alle de data, du lader dine venner se, og de data ses af de apps, dine venner bruger!

fb9(Facebook)

Denne artikel blev oprindeligt udgivet af Business Insider.

relaterede indlæg

Efterlad et svar

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.