Sådan nulstilles din Mac, før du sælger den

Reformatering af Mac

Det er dengang igen. Tid til at beslutte, om du skal beholde eller udskifte din Mac laptop or desktop computer. Hvis du læser denne artikel, er chancerne for, at du allerede er kommet til beslutningen om at erstatte din Mac med iMac Pro (eller måske har du lige fået en ny Mac som gave!), og du tænker på at sælge din gamle model.

Den første ting du bør gøre før du rammer gaderne for at sælge din gamle Mac, er klar over alle personlige data. Du vil ikke ved et uheld sælge din computer til en fremmed, når du stadig er logget ind i iCloud.

Trin 1: Sikkerhedskopier din Mac

Hvis du allerede har din nye Mac til rådighed, kan du overføre alle dine data fra din gamle Mac eller bruge en ældre Time Machine backup. Hvis du ikke har din nye Mac endnu, godt ... så skal du sandsynligvis ikke sælge din gamle endnu. Men hvis du virkelig ikke tror, ​​du skal bruge din gamle computer, før du får din nye, skal du bare sørge for at sikkerhedskopiere dine data, så der ikke sker noget, før du får det, du har brug for på din nye Mac.

Trin 2: Log ud af alt

Den software, du har på din Mac, er licenseret til dig, hvilket betyder, at den ikke overføres til den nye ejer af din computer (undtagen operativsystemet). For at undgå komplikationer med den nye ejer, der forsøger at downloade og installere software, der er licenseret af dig, skal du sørge for at logge ud af alt, hvad dine personlige oplysninger er forbundet med.

Sådan logger du af iTunes

  1. Åben iTunes på din Mac.
  2. Klik Konto i menulinjen på venstre side af skærmen.
  3. Klik på Log ud.

    Logger ud af iTunes på Mac

Sådan logger du ud af iMessage

  1. Åben Beskeder på din Mac.
  2. Klik Beskeder i menulinjen øverst til venstre på skærmen.
  3. Klik Indstillinger fra rullemenuen.
  4. Vælg din iMessage-konto.
  5. Klik på Log ud.

    Logger ud af meddelelser på Mac

Sådan logger du ud af iCloud

  1. Klik på Apple-ikonet i det øverste venstre hjørne af din Macs skærm.
  2. Klik System Preferences fra rullemenuen.
  3. Klik på iCloud.

    Logger ud af Find min Mac på Mac

  4. Markér afkrydsningsfeltet for Find min Mac.
  5. Indtast din systemadgangskode når du bliver bedt om det.
  6. Klik på Log ud.
  7. Klik Fjern data fra denne Mac når du bliver bedt om det.

    Signing af iCloud på Mac

Trin 3: Reformat din harddisk

Når din data er sikkerhedskopieret og du har underskrevet af alt der kan forbinde din gamle Mac til dine personlige oplysninger, kan du slette alt på det ved at reformere harddisken.

  1. Tænd eller genstart din Mac
  2. Holde nede Kommando og R samtidig med at du genstarter din Mac. Hold nøglerne nede, indtil din Mac er færdig med at indlæse, og du kan se vinduet MacOS Utilities.
  3. Type Diskværktøj.
  4. Klik på fortsæt.

    eDisk Utility på Mac

  5. Vælg din Startdisk (det hedder nok navnet "Macintosh HD" eller noget lignende).
  6. Klik på Slet fra knapperne øverst i diskværktøjet.

    Valg af din startdisk på Mac

  7. Type Mac OS Extended (Journaled) fra rullemenuen ved siden af dannet.
  8. Type GUID Partition Map fra rullemenuen ved siden af Scheme (hvor det er relevant - Mac har aldrig det her).
  9. Klik Slet.

    Sletter din startdisk

  10. Når processen er færdig, skal du vælge Afslut Diskværktøj fra rullemenuen Diskværktøj i øverste venstre hjørne af skærmen.

    Afslut Diskværktøj

Trin 4: Geninstaller et rent Mac-operativsystem

Når du reformat din harddisk Den er klar til en ren installation af operativsystemet. Du skal allerede være i vinduet Hjælpeprogrammer, når du har slettet din Mac. Hvis ikke, skal du genstarte computeren og holde Kommando og R nede samtidig, indtil du ser Apple-logoet.

Bemærk: Sørg for, at din Mac er forbundet til internettet for at verificere softwaren. Du bliver bedt om at gøre det under installationen.

  1. Tænd eller genstart din Mac
  2. Holde nede Kommando og R samtidig med at du genstarter din Mac. Hold nøglerne nede, indtil din Mac er færdig med at indlæse, og du kan se vinduet MacOS Utilities.
  3. Klik på Geninstaller macOS (eller geninstaller OS X, hvis det er relevant) for at geninstallere operativsystemet, der fulgte med din Mac.
  4. Klik på fortsæt.
  5. Vælg din harddisk ("Machintoch HD" eller noget lignende), når du bliver bedt om at vælge din disk.
  6. Klik på Installer at installere operativsystemet, der fulgte med din Mac. Din Mac genstarter, efter at installationen er gennemført.
  7. Holde nede Command og Q efter installationen er færdig. Følg ikke installationsvejledningen. Forlad den del til den nye ejer.
    8 Klik Nedlægge at lukke din Mac.

    Geninstaller Mac-operativsystemet

Din Mac er nu ren og klar til en ny ejer. De vil færdiggøre installationsinstruktionerne for at komme i gang med at bruge Mac'en, samt at downloade det nyeste MacOS-operativsystem, der er tilgængeligt og understøttet på deres Mac.

Hvis du sælger en MacBook Pro med Touch Bar

Hvis du følger ovenstående trin, slettes de oplysninger, der er gemt i Touch Bar i din MacBook Pro, sikkert. Men hvis du har besluttet at bruge et tredjepartsprogram eller anvendt Target Disk-tilstand til at slette din Mac, skal du følge disse yderligere trin for at sikre, at dine Touch Bar-data også slettes.

  1. Tænd eller genstart din MacBook Pro.
  2. Holde nede Kommando og R samtidig med at du genstarter din Mac. Hold nøglerne nede, indtil din Mac er færdig med at indlæse, og du kan se vinduet MacOS Utilities.
  3. Klik på Hjælpeprogrammer i Menu Bar på din MacBook Pro. Det er øverst til venstre på skærmen.
  4. Klik på terminal fra rullemenuen Utilities menuen.
  5. Indtast følgende kommando i Terminal vinduet:

    xartutil -erase-all

  6. Tryk Retur.
  7. Type Ja når bedt om at bekræfte.
  8. Klik på terminal i menulinjen. Det er øverst til venstre på skærmen.
  9. Klik på Afslut terminal.

Dette vil rydde alle oplysninger fra din Touch Bar.

Nogen spørgsmål?

Er der noget ved at nulstille din Mac for at forberede den til salg, som du har brug for hjælp til? Lad mig vide i kommentarerne og jeg får dig til at kvadre væk.

Opdateret December 2017: Opdateret til at inkludere trin til det nyeste operativsystem.

Kilde

Giv en kommentar

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.