Sådan repareres den forkerte Time Machine adoption for en drev swap

tidsmaskine el cap ikon

Det er almindeligt at bytte i en Mac til en anden ved hjælp af et migreringsværktøj til at overføre dets filer og effektive identitet eller for at opgradere et drev i din Mac. Men fordi macOS sporer Mac'er og drev med baggrundsbilleder-identifikatorer (ikke kun deres visningsnavne), kan Time Machine blive forvirret, selvom du får tilbudt en prompt, der spørger, om du vil arve et eksisterende sikkerhedskopi til en ny Mac eller kør.

Hvis macOS får det forkert, skal du henvende dig til kommandolinjen Terminal og indtaste tekstkommandoer for at få tingene tilbage på sporet.

Macworld-læseren Richard fik en uoverensstemmelse med ham, da han opgraderede til en ny Mac ved hjælp af en Time Machine-sikkerhedskopi til migrering. Han blev bedt om at arve den gamle maskins sikkerhedskopi - den, han netop brugte, tilsyneladende - men macOS valgte forkert, og flyttede ham til en helt anden Mac-sikkerhedskopi i stedet for en fra 2012.

Før jeg fortsætter, anbefaler jeg, at alle foretager disse ændringer sikkerhedskopiere dine Time Machine-sikkerhedskopier! Hvis du ikke gør det, og noget går galt, kan du ende med at miste hele backuphistorikken, da Time Machine kan være fin. (Du kan bare kopiere dit Time Machine-drev Backups.backupdb mappe til et andet HFS + -drev - ikke til et APFS-formateret et! APFS-formaterede drev understøtter ikke i øjeblikket Time Machine, men du bliver ikke advaret.)

Hvis du ikke har det godt med at følge instruktionerne for at indtaste kommandoer i terminalen, skal du sandsynligvis søge hjælp - det er let at få forkerte ting og afvikle stymmet på grund af den nøjagtige syntaks, der er nødvendig for at specificere drevnavne og stier.

Apple tilbyder to forskellige typer Time Machine-forbindelser: arv og volumen forening.

Arv forbinder en Mac til et andet sikkerhedskopisæt til en hel computer, som Apple kalder et "maskinkatalog." Disse sæt findes i Backups.backupdb som computerens navn. Hver computer har en unik mappe. (På netværksvolumener vises disse som sparsomme diskbilledbunter, der har en .sparsebundle suffiks.) Når du migrerer fra en Mac til en anden og vil forbinde den eksisterende Time Machine-sikkerhedskopi, arver du den og overfører dermed computeridentiteten i Time Machine-sikkerhedskopien til din nye Mac.

Volumetilknytning vedrører hver diskvolumen inden for et sæt. Disse er indlejret inde i "snapshot-volumener" og ser sådan ud i deres fulde sti:

Backups.backupdb / Glenn's Mac / 2018-03-03-123456 / My Mac Drive.

Der er mange tilfælde, hvor du bruger tilknytning til at ordne et Time Machine-sikkerhedskopi, fordi tilknytning er baseret på en unik identifikator for hvert drev, der ikke er bundet til dets hardware eller navn. Det kan være nødvendigt at du knytter igen, når du:

  • Slet et drev og gendan dets indhold.
  • Byt et drev i din Mac og gendan dets indhold.
  • Opgrader til en ny Mac, og migrer din gamle Mac-data til den.

I de følgende eksempler trækker du en mappe fra Finder ind i terminalen, som hvis du ikke har gjort før kan virke som en underlig blanding. Faktisk er det den bedste måde at sikre, at du får stien nøjagtigt rigtigt uden at skulle skrive den for hånd. Trækning “undslipper” (sætter en bagside foran) mellemrum og repræsenterer korrekt andre specialtegn, så de læses korrekt i terminalen.

Og du skal have administratorrettigheder på Mac med den konto, du bruger.

Sådan arver du en maskinkatalog, når du skifter Mac:

  1. Indsæt i terminalen: sudo tmutil inheritbackup
  2. Indtast et mellemrum.
  3. Træk i mappen Time Machine-maskine efter mellemrummet. Hvis det er en netværksvolumen, skal du trække den navngivne fil Computernavn.sparsebundle—Du skal ikke dobbeltklikke på den, som monterer den.
  4. Tryk Retur.
  5. Indtast din adgangskode, hvis du bliver bedt om det.

Arven skal være komplet.

Nu skal du ændre foreninger for hvert bind, eller hvis du bare bytter bind. Du parrer en aktuel lydstyrke med en lydstyrke, der er indlejret i et øjebliksbillede i en maskinkatalog, for at bruge Apples sprog. Så følg disse trin:

  1. pasta sudo tmutil associeret -a
    (Den -a betyder at matche og opdatere alle identiske volumener, så du behøver kun at gøre dette én gang.)
  2. Indtast et mellemrum.
  3. Træk den nye eller udskiftede Mac-lydstyrke, du vil knytte til en gammel volums sikkerhedskopi, ind i terminalen.
  4. Indtast et mellemrum.
  5. Bor inden i Backups.backupdb mappe til computernavnet derefter Seneste snapshot og derefter det drevnavn, du vil knytte. Træk det drev ind i terminalen efter mellemrummet. Hvis det er en netværksvolumen, skal du muligvis dobbeltklikke på diskbilledet for at åbne det og derefter dobbeltklikke Seneste for at komme til mængderne.
  6. Tryk på Retur.
  7. Indtast din adgangskode, hvis du bliver bedt om det.

Time Machine forsøger at synkronisere volumener og kun sikkerhedskopieringsfiler er ændret siden det sidste øjebliksbillede, hvis alt går godt.

Kilde

Giv en kommentar

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.