Sådan frigøres plads på din Mac ved at slette gamle sikkerhedskopier

Har du et for stort antal 'Sikkerhedskopier', der tager plads på din MacBook? Bare rolig, de skal være der.

Apples indbyggede backup-program til Mac, tid Machine, gør det utroligt nemt at tage backup af alle dine vigtige data, så du kan gendanne din computer, hvis der skulle ske noget. Du kan endda gendanne slettede filer, hvis du ved et uheld mister dem.

På Apple-bærbare computere, som MacBook, MacBook Air og MacBook Pro, inkluderer Time Machine den tilføjede funktion til at oprette lokale snapshots, så hvis du kobler din MacBook fra dens eksterne harddisk, vil du stadig have sikkerhedskopier på din interne harddisk, så du kan gendanne data hvis du har brug for det.

Lokale snapshots er uvurderlige i visse situationer, når du er ude og er nødt til at gendanne data, men ikke har din backup harddisk. De begynder til sidst også at optage mærkbar plads på din harddisk.

Hvorfor har jeg 100 GB sikkerhedskopier på min harddisk?

Du har brug for en ekstern harddisk for at konfigurere og bruge Time Machine, fordi det er her, dine sikkerhedskopier er gemt. Så hvorfor har du et stort antal sikkerhedskopier, der tager plads på din MacBooks interne harddisk? Fordi lokale snapshots.

Så snart du konfigurerer Time Machine på din Mac-bærbare computer, oprettes lokale snapshots automatisk. Time Machine laver et snapshot hver dag hver 24 time, når du starter din MacBook og gemmer også ugentlige snapshots. Det holder de ugentlige snapshots på din interne harddisk, indtil du begynder at få lavt lager. Så hvis du har sikkerhedskopieret din Mac i årevis med Time Machine, kunne du muligvis have 100 GB sikkerhedskopier gemt på din interne harddisk, så længe du har plads til dem.

Hvordan slipper jeg af med alle disse sikkerhedskopier?

Lad mig først forudse dette ved at sige, at du ikke skal bekymre dig om disse sikkerhedskopier og al den plads, de tager. Hvis alt fungerer korrekt, fungerer Time Machine automatisk slet de ældste snapshot-sikkerhedskopieringer, så snart din interne harddisk har mindre end 20% af lagerpladsen tilbage. Hvis du så siger, downloader et stort program og din interne harddisk synker ned til under 10% (eller mindre end 5GB intern lagerplads), sletter Time Machine alle lokale snapshot undtagen de nyeste. Programmet fortsætter derefter med at erstatte det gamle snapshot med et nyt, indtil du frigør plads på din Mac's interne lager, på hvilket tidspunkt det vil vende tilbage til at gemme ugentlige snapshots, så længe pladsen tillader det.

Når det er sagt fungerer alt ikke altid ordentligt, og du kan muligvis finde dig selv ude af lagerplads på din interne harddisk, og disse snapshot-sikkerhedskopieringer forsvinder bare ikke. hvis du virkelig har brug for at slette disse snapshots (som jeg ikke anbefaler, medmindre du desperat har brug for den plads), der er en måde at rense lokale snapshots fra din interne harddisk. Du kan bruge en terminal-kommando, der deaktiverer Time Machine's lokale snapshot-funktion, som sletter alle de lokale snapshots på din interne harddisk. Det vil også forhindre Time Machine i at oprette nye snapshots.

Sådan deaktiveres lokale snapshots i Time Machine og fjerner dem fra dit interne lager:

  1. Launch terminal på din Mac-bærbare computer.
  2. Indtaste følgende kommando ind terminal.

    sudo tmutil disablelocal

  3. Tryk Indtast.

Dette fjerner de lokale snapshots fra dit interne lager. Du kan derefter aktivere funktionen igen, som jeg varmt kan anbefale.

  1. Åben terminal på din Mac-bærbare computer.
  2. Indtaste følgende kommando ind terminal:

    sudo tmutil enablelocal

  3. Tryk Indtast.

Time Machine starter forfra, hvor du gemmer lokale snapshots på din Mac-laptop interne lager.

Kilde

Giv en kommentar

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.