OCPC X3TREME RGB AURA 4000 Review

Det er ikke hver dag vi ser et nyt tilbud på DDR4-arenaen, men i dag er en af ​​de dage. På testbænken er OCPC X3TREME RGB AURA 4000 MHz hukommelsessæt. Denne hukommelse har tilsyneladende alt sammen med en høj XMP rating, RGB belysning og slankt sort design. Men hvordan overklasser den i forhold til de andre i sin klasse, og hvad er dens primære styrker inden for den moderne DDR4 lineup? I dag skal vi svare på disse spørgsmål, så følg med som vi giver dig en rundvisning i denne hukommelse, dens funktioner og overclocking-muligheder.

Specifikationer og funktioner

Du er måske ikke bekendt med dem, men OCPC er et USA-baseret firma, der har tilbudt hukommelses- og lagringsløsninger siden 2007. I modsætning til mange andre hukommelsesprodukter, vi vurderer, er denne hukommelse ikke tilgængelig på forhandlesider som Newegg.com eller Amazon.com. Den eneste måde at købe OCPC-hukommelsesmoduler på er via en verificeret forhandler. På tidspunktet for denne gennemgang er den eneste sælger Nordamerika VISIONTEK PRODUCTS, LLC., hvor vores prøve afsendt fra.

OCPC tilbyder en lang række hukommelseskonfigurationer i sin X3TREME RGB-linje. Alle hukommelsesmodulerne er 8 GB, og tilbydes i sæt af 2 til i alt 16 GB. Flagskibet i X3TREME RGB-linjen er deres 4000 MHz-sæt som er klassificeret til at køre på CL19-25-25. Begyndende med frekvenser så lave som 2666 MHz sæt er der i alt 9 forskellige kit muligheder at vælge imellem. For dem, der ønsker at tilføje et kunstnerisk element til deres system, tilbyder OCPC a 3600 MHz limited edition kit med en meget stiliseret køleskab.

I nedenstående tabel undersøger vi de særlige detaljer i hukommelsen, der evalueres i dag.

OCPC X3TREME RGB AURA 4000
VarenummerMMX3A2K16GD440C19
Kapacitet16GB (2 x 8GB)
TypeDDR4 U-DIMM
Spænding1.40 V
Speed ​​SpecPC4 32000
MærkefrekvensDDR4 2000MHz (4000MHz Effektiv)
Kit TypeDual Channel
Rated TimingsCL19-25-25-44
PriserPrissætning ikke tilgængelig
GarantiBegrænset levetid

Når du køber DDR4-hukommelse, er de vigtigste faktorer, der skal overvejes, bortset fra hukommelsesstørrelse eller fysiske funktioner, driftsfrekvensen og timingen. XMP er en hukommelsesprofil, der er gemt inde i den faktiske hukommelse, hvilket gør det muligt for brugeren nemt at anvende den nominelle frekvens og timing. Dette hukommelsessæt har en meget højtydende XMP-profil af 4000 CL19-25-25-44. Bedømmelsen er høj nok til, at mange brugere kan have kompatibilitetsproblemer med visse bundkort. Mellemkortet og budget bundkort har ofte problemer over 3600 MHz, så det bør være en faktor at overveje, når du køber hukommelse.

For de interesserede, her er et nærmere kig på de særlige detaljer i dette kit. Nedenfor er et skærmbillede af Thaiphoon Burner, som er et vidunderligt gratis værktøj, der gør det muligt for en at læse DRAM's serielle tilstedeværelsesdetektering (SPD) firmware. SPD-informationen er afgørende for at bestemme, hvordan stangen skal udføre, og hvordan computeren genkender den.

Thaiphoon Burner Information

Som Thaiphoon Burner-skærmbilledet viser, er dette specifikke hukommelsessæt sammensat af Samsung B-DIE IC'er. Denne hukommelse bruger i alt 8 IC'er, som alle er placeret på kun én side. Som du måske ved, er Samsung B-DIE blevet synonymt med højfrekvente og stramme timings.

Emballage / Product Tour

Hukommelsesmoduler leveres ikke med en kasse fuld af tilbehør, som f.eks. Bundkort. Det er derfor, at boksen og emballagen, som hukommelsen kommer ind i, normalt bliver kasseret øjeblikkeligt, da der ikke er behov for at beholde det. Vi føler dog, at emballagen stadig er et vigtigt aspekt af produktet. I den nedre ende af spektret til hukommelsesemballage ser vi en grundlæggende clamshell uden en kasse. I modsætning til den avancerede emballage finder vi ofte en fuld kasse med skæreindsatser til at skære hukommelsen sikkert. Emballagen af ​​OCPC X3TREME RGB AURA falder lige om i midten af ​​gammen hvad angår pakke kvalitet.

Interessant nok gav kassen ikke os nogen oplysninger om den nominelle hastighed. Ofte ser vi en generisk boks, som fabrikanten anvender et klistermærke på, som lader os vide produktdetaljer som XMP, men i dette tilfælde har vi intet af det. Åbning af fuldfarveboksen finder vi en grundlæggende plast clamshell for sikkert at hylde hukommelsen.

OCPC E3TREME AURA RGB - boksOCPC E3TREME AURA RGB - Intern emballage

Når vi er ude af emballagen, er vi glædeligt overrasket over den generelle følelse i hånden. Sidevarmen er måske tyndere end andre moduler i samme kategori, men de føler sig ikke billige eller svage. Det overordnede design er meget forenklet og gør det fint at lade RGB-belysningen skille sig ud. I mange tilfælde opvarmes hukommelsesmodulerne ikke i en mærkbar grad, så de tynde varmekummer er effektivt der kun til stil.

For at starte tingene har OCPC valgt et meget simpelt farveskema, og vi bifalder dem for dette valg. Den helt matte, sorte og grå finish er det perfekte farveskema at blande sig sammen med de fleste bygninger. Den flade natur af maling / belægning sikrer, at RGB ikke vil have en spejl effekt.

En meget strømlinet og simplistisk lysdiffusor sidder oven på hukommelsesmodulet. Enderne er dækket og mærket "OCPC" er trykt på toppen, men ellers er lysdiffuseren uhindret og sidder tydeligt på toppen. Når man ser på modulet fra siden, observerer vi et subtilt "V" formdesign til både køleskabet og lysdiffusoren. Set fra toppen ned, da de vil blive installeret i bundkort, har lysdiffusoren en synlig størrelse på 114 mm lang med 4 mm bred.

Tykkelsen af ​​aluminiumet, der sammensætter kølebøjlen, er 1 mm, og den samlede vægt af et hukommelsesmodul er 53 gram. De samlede maksimale dimensioner er 136 mm lange, 47 mm lange og 6.2 mm tykke. Memory PCB bruger det mest moderne og nuværende A2 stil layout. Dette refererer til, hvordan IC'erne er arrangeret på PCB'en i overensstemmelse med moderne teknikker.

OCPC X3TREME RGB AURA sætter et rigtig smukt lys show. Opstart af systemet finder vi, at den prototype regnbuelignende farveforskydningsalgoritme er forudprogrammeret i modulet. Vi fandt ud af, at farven ændrede sig meget hurtigt, hvilket kan gøre det svært at se alle farveovergange og farver. Uanset farveforskydningshastigheden kan det ikke nægtes, at disse moduler har en meget behagelig lysdiffusor og samlet RGB-tone.

Hvis den forprogrammerede regnbueovergang bevæger sig hurtigt, eller du bare vil ændre indstillingerne, er det ikke noget problem. OCPC anbefaler brug af AURA RGB software, lavet af Asus. Vi testede ovennævnte software med et ASRock Z390 ITX bundkort. Vi kunne fuldt ud kontrollere hukommelsen RGB-belysning med Asus AURA-softwaren, som blev opnået fra en Dropbox-link, der blev leveret på OCPC-webstedet.

Asus AURA Control Software

OCPC tilbyder en opdateret version af AURA, som findes på deres hjemmeside: Opdateret AURA Software

Test og Overclocking

Det overordnede mål er at evaluere hukommelsen under en række forskellige forhold. For at opnå denne opgave vil vi henvende os til benchmark-programmer for at undersøge hukommelsens ydeevne under forskellige forhold. Vores tilgang er at starte ved at teste XMP profilen fuldt ud. Når vi har fastslået, at XMP-profilerne arbejder på testsystemet, begynder den rigtige sjov, når vi evaluerer hukommelsen fra et overclockingsperspektiv.

Vi vil undersøge overclocking potentialet uden overdreven spænding. Ifølge XMP 2.0 certificeringer er den absolutte maksimale tilladte spænding 1.50 V VDDR. Således vil vores overclocking bestræbelser udføres med mindre end 1.50 V. Men senere i denne gennemgang vil vi undersøge, hvad der sker, hvis vi skubber denne hukommelse til de ekstreme grænser med mere end 2.0v.

Nedenfor er testsystemet og resulterende hukommelseshastigheder, der vil blive brugt til at evaluere hukommelsen og køre benchmarks.

Test Setup
CPUIntel i9 9900k@ 5.0 GHz (4.7 GHz Cache)
kølerNZXT Kraken X62 280mm AIO
BundkortASRock Z390 Phantom Gaming-ITX / AC
GrafikkortMSI R9 290X Lightning
Solid State DriveHoldgruppe L5 LITE 3D SSD
StrømforsyningEnermax RevoBron 700W
OperativsystemWindows 10 x64
Hukommelseshastigheder sammenlignet
Intel XMP ~ 4000 MHz CL19-25-25-45 - 1.40 V
Testcase 1 ~ 4500 MHz CL19-25-25-45 - 1.40 V
Testcase 2 ~ 4000 MHz CL16-16-16-45 - 1.40 V
Testcase 3 ~ 4500 MHz CL16-16-16-45 - 1.50 V

Som det er tilfældet med alle overclocking eventyr, kan dine resultater variere, så fortsæt kun, hvis du antager al risiko. For at se og undersøge alle de forskellige hukommelsesprofiler bruger vi to primære værktøjer, som inkluderer AIDA64 og ASRock Timing Configurator. AIDA64 er et kraftfuldt systemdiagnostisk og benchmarking værktøj, der kan købes til en rimelig pris. Dernæst vil vi bruge ASRock Timing Configurator, som er et gratis stykke software, der gør det muligt for brugere af alle de store hovedkort mærker at se primære, sekundære og tertiære timings af Intel-baseret system.

Nedenfor er XMP profilen. Dette særlige sæt af hukommelse kommer med en XMP-profil af 4000 MHz CL19-25-25-45 @ 1.40 V. De fleste af de kits, vi gennemgår, og de fleste af de kits, der er tilgængelige på markedet i dag, kommer med en XMP-spænding på 1.35 V . Producenten besluttede at indstille 1.40 V for at gøre rating stabilt. Selv om det ikke er almindeligt på moderne DDR4, kommer nogle moduler med endnu højere XMP-rated spænding på op til 1.50 V.

Forbedringerne i XMP profilhastigheder skyldes i høj grad moderne fremstillingsprocesser og hukommelses-PCB-layouter, men det er muligvis ikke muligt at opnå det på alle bundkort. Profilen er beregnet til at være et enkelt klik overklokkeslæt, men det gælder sandsynligvis kun for entusiastklasse bundkort. Hvis du bygger en computer baseret på et budget bundkort, skal du ikke blive overrasket, hvis du ikke kan opnå stabilitet med denne XMP.

AIDA64 - XMPTiming Profile - XMP

Memory overclocking handler om at skubbe frekvensen højere og sænke timingen. En forhindring for hukommelse overclocking er bundkortet. Afstanden mellem CPU'en og hukommelsesmodulerne har et direkte forhold til hukommelsens overclockingspotentiale. Hovedkort med større afstand mellem CPU'en og hukommelsen vil have kraftigt reduceret overklockingspotentiale sammenlignet med bundkort med kortere afstand. Derfor vil bundkort med kun to dual-in-line-hukommelsesmoduler (DIMM'er) have en bedre sandsynlighed for øget hukommelse overclocking potentiale end bundkort med fire DIMM'er, fordi afstanden er iboende kortere.

Når XMP-profilen er blevet testet, kan vi dykke ind i overclocking. Vores metode er at indstille min maksimale arbejdsspænding på 1.50 V og se, hvad der kunne opnås, og sænk derefter spændingen for at finde stabilitetspunktet. Bundkortet, der bruges, er ASRock z390 Phantom Gaming-ITX, som er et prismodel på entry level, der har elit-niveau hukommelse overclocking kapacitet.

For det første test tilfælde blev kun driftsfrekvensen øget, uden at andre indstillinger blev justeret. Med en spændingsforøgelse fra 1.40 V til 1.45 V kunne frekvensen øges med en forbløffende 500MHz. Nedenfor er den resulterende første overclock test sag.

AIDA64 - Testcase 1Timing Profile - Test Case 1

Til det andet overclock test tilfælde blev den samme lille spændingsforøgelse af 1.40 V til 1.45 V anvendt. I modsætning til det første test tilfælde blev denne gang kun hukommelsestimerne reduceret til at give et alternativt eksempel på, hvilke typer overklocks der er mulige. Operationsfrekvensen blev holdt ved XMP 4000 MHz, men de primære timeringer blev reduceret så vidt muligt, mens de stadig opretholdt relativ stabilitet. Nedenfor er den resulterende anden overclock test tilfælde af 4000 MHz med CL16-16-16.

AIDA64 - Testcase 2Timing Profile - Test Case 2

For det tredje og sidste overclocking test tilfælde var målet at opnå den bedste overclock mulig, mens den stadig var inden for den maksimalt tilladte spænding af 1.50 V i henhold til XMP 2.0 specifikationer. At finde den optimale overclock for givne kriterier som spænding er ikke en eksakt videnskab og kræver en høj grad af viden, tålmodighed og den rigtige kombination af udstyr. Resultaterne kan dog være ganske imponerende. Den resulterende overclock var en 500MHz-stigning i frekvens ud over XMP, med strammere timings (nedsat) også. I betragtning af testudstyret og spændingsbegrænsningen er dette et meget bemærkelsesværdigt overklok.

AIDA64 - Testcase 3Timing Profile - Test Case 3

Benchmark resultater

For det første brugte vi AIDA64 Cache og Memory Benchmark. Grafen nedenfor viser, at overclocking af hukommelsen ud over XMP havde en positiv indvirkning på alle test tilfælde. Simpelthen sænkning af de primære timinger som i test tilfælde 2 viste en ubetydelig indvirkning på den relative ydeevne. Forøgelse af frekvensen i test tilfælde viste 1 og 3 også en bemærkelsesværdig præstationsgevinst.

AIDA64 benchmark resultater

Næste er Geekbench 4, og det har vist sig at være et glimrende værktøj til at bestemme den virkelige verdens ydeevne af det system, der testes. Denne type benchmark er rent 2D-beregningsbaseret, og der er ikke noget grafisk behandlingselement, så det er et godt analytisk værktøj til at evaluere hukommelsen.

Geekbench 4 fortæller en lignende historie til AIDA64 med nogle få undtagelser. På tværs af bordet viste heltal og flydende punkttest en ubetydelig præstationsgevinst fra alle overclocking test tilfælde. Hukommelses- og kryptoscore viste, at hukommelse overclocking, hvad enten det øger frekvensen eller sænker timingen, har en markant forbedring af partituret.

Geekbench 4 Multi-Core Sub Test Resultater

Dernæst vil vi undersøge udførelsen ved hjælp af et par af de hukommelses benchmarktests, der tilbydes i SiSoftware Sandra-pakken af ​​benchmarks. Flagskibsproduktet, kendt som Sandra, er en kraftfuld pakke med mange forskellige benchmarks til at evaluere computerens ydeevne for alle større komponenter, herunder processor, grafik, hukommelse og disk.

Nogle benchmarks tests viser ikke meget præstationsgevinst ved hukommelse overclocking, og SI Sandra Transactional Throughput er en af ​​dem. Her kan vi se, at alle test tilfælde viste en mærkbar gevinst i hukommelsesbåndbredden. Som det ofte er tilfældet, viste overclocking hukommelsesfrekvensen den største gevinst i ydeevne.

SiSoftware Sandra Memory Test Resultater

De næste benchmarks, vi vil undersøge, er centreret omkring 3D-gengivelse og spil. Futuremark 3D Mark suite af benchmarks er et realtids grafisk rendering benchmark, der også indeholder et element af hukommelse og CPU test. For hver af benchmarks fra Fire Strike til Time Spy undersøger vi kun CPU / hukommelsestestdelen og ignorerer de grafiske testelementer.

I en nylig gennemgang baseret på Threadripper 2 og et X399-baseret bundkort viste vi astronomisk præstationstjeneste i UL Benchmarks fra hukommelse overclocking. På denne Intel Z390 platform er resultaterne mindre end stjernernes. Hukommelse overclocking viste generelt, at der var ringe eller ingen præstationsgevinster, men i det mindste var benchmark-ydeevnen ikke hæmmet af overclocking.

UL benchmark testresultater

Hukommelse overclocking og relativ ydeevne er direkte relateret til de opgaver, der udføres. For matematiske opgaver som kodning viser Geekbench 4 os, at hukommelse overclocking spiller en forholdsvis vigtig rolle. Men når vi ser på spilytelse, som det er tilfældet med UL Benchmarks, ser vi, at hukommelse overclocking ikke har nogen bemærkelsesværdig effekt.

Extreme Overclocking

Visse benchmark programmer som Geekbench 3 har et direkte forhold mellem hukommelse overclocking og den samlede score. For konkurrencedygtige overclockere er hukommelse overclocking afgørende for den samlede score. Her ser vi på, hvad der kan opnås ved at overklocke til et ekstremt niveau. Med potentielt ødelæggende spændinger af 2.10 + V, kommer hukommelsen til live og giver virkelig forbløffende timing og frekvens. Guldstandarden for Samsung B-DIE inden for det ekstreme overclock-fællesskab har været 4000MHz med CL12. Men med nye B-DIE IC'er ændres standarderne.

Her har vi en frekvens af 4133 MHz, der kunne opnås i Geekbench3 ved hjælp af CL12-12-12-timinger. Den sekundære og tertiære timing er også usædvanligt strammere sammenlignet med XMP.

Hukommelsen kunne passere Geekbench 3 ved lidt højere frekvenser, men kerne- og cachehastighederne blev ændret i processen, hvilket gjorde det umuligt at sammenligne XMP-hastigheder. Den næste hukommelsesfrekvens, der kræves for at holde kernen og cachen konsekvent, var 4205 MHz, hvilket ikke var muligt med denne hukommelse. Der var ingen form for eksotisk afkøling brugt til dette resultat.

Geekbench 3 Resultat - XMPGeekbench 3 Resultat - Extreme Overclock

I grafen nedenfor kan vi se, at ekstrem hukommelse overclocking har en stor fordel på hukommelsesscore. Når vi ser nærmere på den anden test, ser vi, at den flytende punkttest viste relativt ingen stigning fra ekstrem hukommelse overclocking. Hvad der er vigtigt for konkurrencedygtige overclockers er den samlede score. I dette tilfælde kan vi se, at den ekstreme overclocking gav os en ren 4.59% gevinst over XMP.

Geekbench 3 Extreme Overclock Test Resultater

I den konkurrencedygtige arena, hvor hver sidste hastighed er kritisk, er en samlet score gevinst på tæt på 5% fremragende. Til en gennemsnitlig bruger eller gamer opvejer risikofaktoren dog slet ikke belønningen.

Konklusion

Vores samlede erfaring med OCPC X3TREME RGB AURA 4000 er meget positiv. Med høje kvalitet Samsung Memory IC'er, et smukt RGB-lys og en dæmpet mattsvart finish, har denne hukommelse noget for enhver smag. Den største begrænsning er, at denne hukommelse ikke er tilgængelig på salgssteder som Newegg og Amazon.

Med en XMP-rating på 4000 MHz CL19-25-25-45 behøver denne hukommelse ikke at blive overklocket for at opnå fremragende ydeevne i spil, daglige opgaver og endda seriøse beregningsopgaver som kodning. Når det er sagt, har high performance XMP aldrig stoppet os fra overclocking før. Når vi først begyndte at evaluere hukommelsen med hensyn til overclocking potentiale, indså vi snart, at der er hukommelsens virkelige styrke. Vi var i stand til at gå fra XMP-klassifikationen af ​​4000c19 @ 1.40 V til en overklocket og benchmark stabil indstilling af 4500c16 @ 1.50 V. At være inden for 1.50 V-spændingsgrænsen og opnåelse af 4500 MHz med CL16-16-16 er bemærkelsesværdig.

OCPC X3TREME RGB AURA-hukommelsen leveres med begrænset levetidsgaranti. For spørgsmål vedrørende teknisk support tilbyder de en amerikansk baseret, gratis telefonlinje. OCPC X3TREME RGB AURA opfyldte eller overskredet alle kriterierne for moderne DDR4 behov. Vi føler os overbeviste om, at denne hukommelse vil gøre en god tilføjelse til enhver bygning, om den er orienteret for overclocking, spil, strømforbrug eller endda bare surfing på internettet.

Oprindelig artikel

Giv en kommentar

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.