Team T-FORCE XCALIBUR RGB DDR4 3600 anmeldelse

Når blisterhurtig Samsung B-DIE præstationer og trend-indstillingsstil ikke er nok, går Team Group og træder op i deres spil ved at tilføje RGB-belysning! I dag gennemgår vi nogle DDR4-hukommelser, som allerede har fået en stærk fodfæste på markedet, bare nogle få korte måneder efter lanceringen. Team-gruppen sendte os deres flagskibs RGB-hukommelse, T-Force Xcalibur RGB. Udgivet i 2018 har denne hukommelse forstyrret premium RGB DDR4-markedet ved at tilbyde aggressiv styling, hurtigere hastigheder og lavere prispoint.

Specifikationer og funktioner

Grundlagt i 1997, har Team Group været en konkurrent på hukommelsesmarkedet siden DDR1s dage. I dag tilbyder Team Groups T-Force-mærke Xcalibur RGB-serien med i alt fire forskellige konfigurationer. T-Force Xcalibur RGB tilbyder fuld farve, variabel og synkroniseret belysning med en unik lysdiffusor. Hele hukommelsen i Xcalibur RGB-serien er 16 GB-sæt, der består af to 8 GB-sticks. Der er to tilgængelige frekvensvalg, 4000 MHz og 3600 MHz, som begge opererer ved de samme primære timeringer af CL18-20-20-44. Udover de imponerende rå præstationsnumre er deres heatsink og RGB design det, der gør Xcalibur RGB så unik. Team Group har givet os mulighed for en generel udgave med en uhindret lysdiffusor eller en specialudgave, der har et trykt mønster på lysdiffusoren. Selvom begge lysstænger fysisk er af samme størrelse og form, adskiller de sig kun i det specielle trykte mønster, som Team Group kalder "Special Totem".

Flagskibet i denne serie er 16 GB 4000 MHz @ $ 205.99, som følger med det specielle totemudgavemønster på lysstangen. Den nedre ende af produktlinjen er den 16 GB 3600 MHz @ 174.99, som kommer den generelle lysdiffusor. Uanset udgaven er det en sikkerhed, at ydeevne og stil ikke er valgfri og er kun garanteret på Xcalibur RGB.

I nedenstående tabel undersøger vi de særlige detaljer i hukommelsen, der evalueres i dag.

Team T-FORCE XCALIBUR RGB DDR4 3600
VarenummerTF6D48G3600HC18EBK
Kapacitet16GB (2 x 8GB)
TypeDDR4 U-DIMM
Spænding1.35 V
Speed ​​SpecPC4 28800
MærkefrekvensDDR4 1800MHz (3600MHz Effektiv)
Kit TypeDual Channel
Rated TimingsCL18-20-20-44
Priser$ 174.99
GarantiLevetid

Når du køber DDR4-hukommelse, er de vigtigste faktorer, der skal overvejes, bortset fra hukommelsesstørrelse eller fysiske funktioner, driftsfrekvensen og timingen. XMP er en hukommelsesprofil, der er gemt inde i den faktiske hukommelse, hvilket gør det muligt for brugeren nemt at anvende den nominelle frekvens og timingen. Dette kit har en XMP-certificeret vurdering af 1800MHz (3600MHz Effective) med primære timeringer af CL18-20-20-44. Spændingen for denne XMP-rating er en svag 1.35v.

For de interesserede, her er et nærmere kig på de detaljerede detaljer i dette sæt af hukommelse. Nedenfor er et skærmbillede af Thaiphoon Burner, som er et vidunderligt gratis værktøj, der gør det muligt for en at læse DRAM's serielle tilstedeværelsesdetektering (SPD) firmware. SPD-informationen er afgørende for at bestemme, hvordan stangen skal udføre, og hvordan computeren genkender den.

Som Thaiphoon Burner-skærmbilledet viser, er dette specifikke hukommelsessæt sammensat af Samsung B-DIE IC'er. Denne hukommelse bruger i alt 8 IC'er, som alle er placeret på kun én side. Som du måske ved, er Samsung B-DIE blevet synonymt med højfrekvente og stramme timings. Overclockers, spillere og systembyggere ligner alle flock til hukommelse sammensat af Samsung B-DIE IC'er. De er blevet guldstandarden, som alle andre hukommelses-IC'er sammenlignes med. Oprindeligt var Samsung B-DIE IC'er efterspurgt for deres evne til at operere ved lave primære timings. Men med udviklingen af ​​hukommelses-pcb'er, og efterhånden som IC-teknologien modnes, har branchen set stigende frekvenser til at gå sammen med lave primære timeringer.

Team T-FORCE XCALIBUR RGB

Lysindstillinger

Team Group T-Force Xcalibur har fuld farve RGB LED belysning, der skinner i dit system med en fuld 120 ° lys bar. Derudover kommer Xcalibur-hukommelsen til en simpel uhindret lysbjælke i en "Special Edition", der er pyntet med unik totem design.

Højkvalitets Samsung IC's

Team-gruppe T-Force Xcalibur RGB-hukommelse er udstyret med de højeste kvalitet Samsung-hukommelses IC'er. Samsung-baserede hukommelsesmoduler er blevet allestedsnærværende med stramme tider og højfrekvens. Team Group udnytter deres hukommelse til at opfylde og overstige kravene til højtydende computere.

Maksimal kompatibilitet

T-Force Xcalibur RGB-hukommelsesmoduler understøtter Asus Aura Sync, Gigabyte RGB Fusion, MSI Mystic Light Sync, ASROCK Polychrome Sync, TT RGB Plus og Razer Chroma software. Lynstyringssoftwaren gør det muligt for gamere at styre lyseffekter og lyssynkronisering med T-Force Xcalibur RGB lysende hukommelsesmodul.

T-Force Blitz

Udover tredjeparts softwarekompatibilitet, som Asus Aura Sync, tilbyder Team Group deres egen styringssoftware. Belysningen og synkroniseringen kan styres af T-Force Blitz, som stadig er en betaversion.

Emballage og produkttur

Emballagen er ofte et overset element til et færdigt produkt, men det bør ikke være. Emballagen er simpelthen en leveringsmekanisme til at sende produktet sikkert, men det tjener også som et eksempel på, hvad der skal komme.

Åbning af boksen, vi finder hukommelsen sikkert anbragt i individuelle plast clam-shell emballage. De enkelte sticks er gemt væk pænt og er sikre til forsendelsesformål. Denne type emballage giver os ikke den førsteklasses high-end føler, men med en farveskrin er det helt sikkert et skridt over den typiske clamshell-emballage.

T-Force Xcalibur RGB-boksT-Force Xcalibur RGB-Stick Packaging

Team Gruppens T-Force Xcalibur hukommelsesmoduler adskiller sig fra alle andre hukommelsesmoduler, vi har set på en interessant måde. Varmesprederen har ikke vinkelrette kanter, og lysstangen er indstillet i en vinkel. Vinkelrette vinkler og symmetriske designs er industristandarden for moderne DDR4-hukommelsesmoduler. Team Group er helt sikkert i stand til at redegøre for Xcaliburs subtly ukonventionelle design.

Den hukommelse, vi vurderer i dag, er specialudgavevarianten med en trykt lysbar diffuser.

Vi bør tage et øjeblik at pege på de andre fantastiske fysiske egenskaber, som den integrerede varmespreder. Team Group har udstyret hvert Xcalibur-hukommelsesmodul med en tykk og bøff følelse, aluminiumsvæske. Varmesprederen, eller heatsinken, giver ikke bare hukommelsestilstandspunkterne, det hjælper også med at holde hukommelsen kold, selv under de mest krævende omstændigheder. Start med en børstet aluminiums base, så er køleskabet anodiseret og trykt med hvid og skinnende sort grafik. Med det skarpe våbenlignende design tror vi, at det overordnede udseende er high-end og ikke kommer på tværs som prangende eller billigt.

Hukommelsen tilbydes kun i en farveindstilling, men vi føler ikke, at dette forhindrer produktlinjen på nogen måde, da denne hukommelse handler om RGB-belysningen. Den helt sort farve passer ind i de øvrige systemkomponenter og lader RGB skille sig ud.

Når det kommer til belysning, tændes T-Force Xcalibur RGB med en overdimensioneret lysstang for at maksimere belysningsmulighederne i dit system. Under lysstangen er seks individuelt valgte RGB LED'er. Dette betyder, at hver LED kan indstilles til en bestemt farve eller et mønster uafhængigt af de andre lysdioder. Lysdiffusoren gør et fremragende arbejde med at flette 6 LED'erne, så de hot spots er minimal. Udover det specielle trykte totem design er den eneste lysstangsobstruktion et lille stykke metal, der, når det udfoldes, danner TF-logoet.


At vide, at mange brugere vil kontrollere belysningen senere, sender Team Group hukommelsen med en foruddefineret regnbueffektprofil. Overgangen mellem farver er virkelig ret sømløs, og det ser faktisk ud væske. Kombineret med diffusoren og RGB-algoritmen er overgangsstaterne så gode, som vi nogensinde har set. I billedbilledbilledet nedenfor har vi forsøgt at fange alle de forskellige lynovergange.

Udover tredjeparts softwarekompatibilitet tilbyder Team Group sin egen frittstående styringssoftware. T-Force Blitz-softwaren giver dig alle de kontrol- og synkroniseringsfunktioner, vi har fået at vide og forventer fra RGB-computerelementer.

Software download: T-Force Blitz

I videoen nedenfor kan du se, hvordan hukommelsen vil se ud, når du først sætter den i dit system. Den kommer direkte fra fabrikken med en regnbueagtig fade indbygget.

Test og Overclocking

Det overordnede mål er at evaluere hukommelsen under forskellige forhold i et forsøg på at simulere det daglige liv. For at opnå denne opgave vil vi henvende os til benchmark-programmer for at undersøge resultaterne af hukommelsen og det samlede system under forskellige forhold. Tilgangen er først at teste Intel XMP profilen. Når vi har fastslået, at XMP-profilerne arbejder på testsystemet, begynder den rigtige sjov, når vi evaluerer hukommelsen fra et overclockingsperspektiv.

Vi vil undersøge overclocking potentialet uden overdreven spænding. Ifølge XMP 2.0 certificeringer er den absolutte maksimale tilladte spænding 1.50 V VDDR. Således vil alle overclocking bestræbelser udføres med mindre end 1.50 V. Men senere i denne gennemgang vil vi undersøge, hvad der sker, hvis vi skubber denne hukommelse til de ekstreme grænser med mere end 1.80 V.

Nedenfor er testsystemet og resulterende hukommelseshastigheder, der vil blive brugt til at evaluere hukommelsen og køre benchmarks.

Test Setup
CPURYZEN Threadripper 2990WX Overclocked til 4.0 GHz
kølerAlfacool Eisblock XPX CPU Blok med brugerdefineret vandsløjfe
BundkortASRock X399M TAICHI sTR4
GrafikkortASRock Phantom Gaming X Radeon RX 580
Solid State DriveHoldgruppe L5 LITE 3D SSD
StrømforsyningSeasonic 1200W Platinum PRIME
OperativsystemWindows 10 x64
Hukommelseshastigheder sammenlignet
Intel XMP ~ 3600 18-20-20 @ 1.35 V
Testcase 1 ~ 3400 14-14-14 @ 1.45 V ~ Med forbedrede sekundære timinger
Testcase 2 ~ 3600 14-15-15 @ 1.50 V ~ Med forbedrede sekundære timinger

Som det er tilfældet med alle overclocking eventyr, kan dine resultater variere, så fortsæt kun, hvis du antager al risiko. For at se og undersøge alle de forskellige hukommelsesprofiler bruger vi to primære værktøjer, som inkluderer AIDA64 og Ryzen Timing Checker. AIDA64 er et kraftfuldt system diagnostisk og benchmarking værktøj, der kan købes til en rimelig pris. Dernæst vil vi bruge Ryzen Timing Checker, som er et gratis stykke software, der gør det muligt for brugerne at se alle de store tidspunkter i forbindelse med DDR4, som er blevet anvendt i BIOS.

Nedenfor er XMP profilen. Denne særlige hukommelse indeholder en XMP-profil af 3600 MHz med timeringer af CL18-20-20.

Forbedringerne i XMP-profilhastighederne skyldes i høj grad moderne fremstillingsprocesser og hukommelses-PCB-layouter; De kan dog ikke være opnåelige på alle bundkort. Profilen er beregnet til at være et enkelt klik overklokkeslæt, men det gælder sandsynligvis kun for entusiastiske bundkort. Hvis du bygger en computer baseret på et budget bundkort, skal du ikke blive overrasket, hvis du ikke kan opnå stabilitet med denne XMP.

AIDA64 XMP ScoresXMP Timing Profile

Memory overclocking handler om at skubbe frekvensen højere og sænke timingen. En forhindring for hukommelse overclocking er bundkortet. Afstanden mellem CPU'en og hukommelsesmodulerne har et direkte forhold til hukommelsens overclockingspotentiale. Hovedkort med større afstand mellem CPU'en og hukommelsen vil have kraftigt reduceret overclocking potentiale sammenlignet med bundkort med en kortere afstand. Derfor vil bundkort med kun to dual-in-line-hukommelsesmoduler (DIMM'er) have en bedre sandsynlighed for øget hukommelse overclocking potentiale end bundkort med fire DIMM'er, fordi afstanden er iboende kortere.

Bundkortet, der anvendes, er ASRock X399M Taichi. Dette er et meget rimeligt prissat bundkort, som har elite-niveau hukommelse overclocking muligheder, fordi det kun har fire hukommelsespladser. Inden for X399-chipset er dette det eneste bundkort, der tilbyder fire DIMM-slots sammenlignet med de standard otte DIMM-slots til alle andre bundkort til denne stik. I lighed med hvordan to hukommelsesspor er bedre end fire til overclocking, er fire hukommelsesspor bedre end otte, når det kommer til quadkanalhukommelse. Vi starter med det bedste tilfælde for overclocking hukommelse på dette chipset.

Når XMP-profilen er blevet testet, kan vi dykke ind i overclocking. Metoden er at indstille en maksimal arbejdsspænding på 1.490 V for at se, hvad der kunne opnås og derefter sænke spændingen for at finde stabilitetspunktet.

På grund af at Threadripper 2 integreret hukommelsescontroller (IMC) ikke kan håndtere hastigheder over 3600 MHz, kan vi ikke overklocke frekvensen af ​​denne hukommelse. I stedet vil vi fokusere vores indsats på timingen. I det første test tilfælde sænker vi frekvensen til 3400 MHz, hvilket giver os den nødvendige plads til dramatisk at stramme timerne til CL14-14-14.

AIDA64 Test Case 1 ScoresTest Case 1 Timing Profile

For det andet og sidste overclocking test tilfælde er målet at opnå den bedste overclock mulig, mens den stadig forbliver inden for den maksimale tilladte spænding af 1.50 V. At finde den optimale overclock for en given kriterier som spænding er ikke en eksakt videnskab, og det kræver en høj grad af viden og tålmodighed samt den rigtige kombination af udstyr. Resultaterne kan dog være ganske imponerende. Den resulterende overclock er en reduktion i primære timeringer til CL14-15-15 med lagerfrekvensen for 3600 MHz. I betragtning af testudstyret og spændingsbegrænsningen er dette en beundringsværdig overklok.

AIDA64 Test Case 2 ScoresTest Case 2 Timing Profile

I sidste ende viste denne hukommelse sig at være den øvre grænse for, hvad denne platform generelt kan klare. Selvom det måske ikke virker som en utrolig hukommelse overclocking blev gjort, vil vi bevise, at timingen alene kan gøre en enorm forskel i produktiviteten og den samlede systemydelse. At starte med den absolut højest mulige rating for hukommelse, og derefter overclockere dem, er en ganske høj ordre, men resultaterne herunder viser, at vi har opnået den feat.

Benchmark resultater

For det første brugte vi AIDA64 Cache og Memory Benchmark. Grafen nedenfor viser, at den samlede hukommelseslæsningsydelse blev forøget ved begge hukommelsesoverclocking test sager. For skrive- og kopitestene viste nedsættelse af frekvensen (som i test-tilfælde 2) imidlertid en negativ effekt i den samlede ydelse.

AIDA64 benchmark resultater

Næste er Geekbench 4, og det har vist sig at være et glimrende værktøj til at bestemme den virkelige præstation af systemet, der testes. Denne type benchmark er rent 2D-beregningsbaseret, og der er ikke noget grafisk behandlingselement, så det er et godt analytisk værktøj til evaluering af hukommelsesydelsen.

Geekbench 4 fortæller en lignende historie til AIDA64. Sænkning af frekvensen til 3400 MHz for at køre meget tæt CL14-14-14 havde en negativ indvirkning på systemets ydeevne. I test-tilfælde 3 viste vi dog en god forbedring af ydeevnen på tværs af bordet.

Geekbench 4 Multi-Core Sub Test Resultater

Dernæst vil vi undersøge udførelsen ved hjælp af et par af de hukommelses benchmarktests, der tilbydes i SiSoftware Sandra-pakken af ​​benchmarks. Flagskibsproduktet, kendt som Sandra, er en kraftfuld pakke med mange forskellige benchmarks til at evaluere computerens ydeevne for alle større komponenter, herunder processor, grafik, hukommelse og disk.

Begge de hukommelsestests, vi løb i SiSoftware Sandra-pakken, fulgte den samme tendens, som tidligere har udviklet sig. Test case 1 viste nedsat ydelse, mens test case 2 viste en moderat gevinst i hukommelse ydeevne.

SiSoftware Sandra Memory Test Resultater

De næste benchmarks, vi vil undersøge, er centreret omkring 3D rendering og spil. Futuremark 3D Mark suite af benchmarks er et real-time, grafisk-rendering benchmark, som også indeholder et element af hukommelse og CPU test. For hver af benchmarkene, fra Fire Strike til Time Spy, undersøger vi kun CPU / hukommelsestestdelen og ignorerer de grafiske testelementer.

Det er her, historien begynder at blive interessant. Indtil dette punkt har vi set, at testet tilfælde 1 gav relativt ingen præstationsgevinst og endog skade præstationen i nogle tests. Men med UL Benchmarks viste brugen af ​​stramme tider betydelige gevinster for begge test tilfælde.

UL benchmark testresultater

XMP Sammenligninger

For et stykke tid siden lavede vi en anmeldelse af den nye Corsair Dominator Platinum RGB hukommelse. På grund af det faktum, at vi testede den Corsair-hukommelse på den samme eksakte X399 testbænk med det samme eksakte operativsystem, kan vi lave nogle direkte sammenligninger af ydeevnen. Når vi kun ser på XMP, og ekskluderer overklocksresultater, kan vi sammenligne den relative ydeevne for T-Force Xcalibur RGB og Dominator Platinum RGB.

I grafen nedenfor bemærkes, at T-Force Xcalibur RGB var hurtigere i to af de tre hukommelsestests inden for AIDA64-hukommelses benchmark.

AIDA64 benchmark XMP sammenligningsresultater

På samme måde, hvis vi sammenligner ydeevnen for andre benchmarks, ser vi, at T-Force Xcalibur RGB kom ud for Dominator Platinum RGB i to af de tre benchmarks sammenlignet.

Forskellige benchmark XMP sammenligningsresultater

Som de fleste benchmarks og real-world tests vil vise, er DDR4 frekvens ofte den vigtigste faktor når det kommer til den samlede system ydeevne. Bortset fra konkurrencedygtige benchmarking-formål, gør hukommelsen mere strammere, har ofte meget ringe effekt på det samlede systems ydeevne. På den anden side har hukommelseskørslen på højest mulige frekvenser ofte en bemærkelsesværdig effekt på systemets ydeevne.

Extreme Overclocking

Mange mennesker inden for det konkurrencedygtige overclock-fællesskab løber meget stramme timing med høj frekvens for at øge benchmark ydeevnen. Her ser vi på, hvad der kan opnås ved at overklocke til et ekstremt niveau. Med potentielt ødelæggende spændinger af 1.80 + V kommer hukommelsesmodulerne til live og giver virkelig forbløffende stramme primære, sekundære og tertiære timings.

For at evaluere systemets ydeevne vendes vi til Geekbench 3. Som nævnt ovenfor er 3600 MHz den aktive IMC-grænse for denne platform, så vi vil kun justere hukommelsens timing. Desuden undersøgte vi den praktiske grænse for, hvor lav hver enkelt timing kunne indstilles for at opnå benchmark stabilitet.

Bemærk venligst, at dette ikke er stabilt til daglig brug og kræver, at den fysiske hukommelse begrænses, så OS kun kan bruges omkring 3 GB i den tilgængelige 32 GB. Nedenfor er resultatet af over 20 timers undersøgelse for at finde ud af, hvilke timers hjælpepræstation og hvilke tidspunkter der har den største effekt.

Geekbench 3 Resultat - XMPGeekbench 3 Resultat - Extreme Overclock

Med stor risiko for at beskadige hukommelsen, kan du spørge dig selv om det er det værd? I nedenstående graf viser vi resultaterne af vores Geekbench 3 test. På tværs af bordet så vi i hvert fald en 25% gevinst i præstation med op til 36% for nogle tests. Med hensyn til konkurrencedygtig overclocking er dette virkelig en astronomisk præstationsgevinst fra blot hukommelsestimering alene. For daglige opgaver og endda moderat konkurrencepræget benchmarking er risikoen måske ikke værd at belønne.

Geekbench 3 Multi-Core Test Resultater

Konklusion

Teamgruppen T-Force Xcalibur RGB er en succes af flere grunde. Brugen af ​​alle sorte varmespredere, med tilføjelse af simpel grafik, gør dem universelt tiltalende. Den ekstra brede 120-graders lysstang øverst gør et fantastisk arbejde med at tilføre et flot belysningselement til systemet. Når det kommer til ydeevne, viste XMP-klassificeringen af ​​3600 MHz med CL18-20-20 at være et effektivitetsaggregat til Threadripper 2, X399-platformen.

At være sammensat af højkvalitets Samsung, B-DIE memory IC'er, havde vi høje forventninger til overclocking potentialet. Vi kunne ikke overklokke hukommelsesfrekvensen på grund af Threadripper 2 hukommelses controller begrænsninger. Men vi gjorde betydelige fremskridt ved at overklokke timingen med beundringsværdige resultater. XMP-klassificeringen af ​​3600 MHz er den langsomste i gruppegruppen, T-Force Xcalibur RGB-lineup. Når det er sagt, var det den absolutte maksimale vurdering, som ville fungere i vores X399 testbænk. Hukommelsen kommer med en så høj XMP-rating, der skal bruges i en quad-kanal konfiguration, at overclocking simpelthen ikke var nødvendig for at opnå tæt på maksimal effektivitet.

Med trend-indstilling stil, høj XMP rating og bemærkelsesværdigt overclocking potentiale vi ville forvente, at hukommelsen bliver prissat i de øvre echelons. Selvom vi ikke har priser for den specielle totem-udgave som testet, er standard lysbjælkeversionen kun tilgængelig $ 174.99. Tag to sæt til quad-kanal, og summen bliver kun $ 349.98. I vores test Team Team T-Force Xcalibur RGB beat Corsair Dominator Platinum RGB i to tredjedele af benchmarks sammenlignet. Corsair Dominator Platinum RGB (4x 8GB) er prissat til $ 519.99. Potentialet for at spare $ 170.01 og har bedre resultater end hukommelsen gør Team Gruppes T-Force Xcalibur RGB et indlysende valg for spillere, systembyggere og overclockere ens.

Oprindelig artikel

Giv en kommentar

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.