Тоа беше брзо: графичките процесори сега забрзаат речиси 600 HPC Apps

Непосредно пред 10 години пред забрзани апликации не постоеше. Денес, скоро 600 се забрзуваат со NVIDIA графичките процесори. Причината: GPU забрзување работи. И затоа е ставен да работи на најтешките компјутерски работни места на земјата. Ова се апликации кои работат на физика, ...

Microsoft Security Advisory за самокриптирање на дискови

Мајкрософт го објави безбедносниот советник ADV180028, Упатство за конфигурирање на BitLocker за спроведување на енкрипција на софтвер, вчера. Советодавниот е одговор на истражувачкиот труд Самокриптирање на измама: слабостите во енкрипцијата на SSD-уредите од страна на холандските безбедносни истражувачи Карло Мејер и Бернар фон Гастел ...

Squoosh е алатка за онлајн компресија на слики од Google

Бидејќи можностите на камерата на уреди растат, големината на сликите генерално се одгледува неодамна. И поголема големината на сликата, тешко е да се вчитаат на уреди. Но, вие не требаат целосни слики во секое време. Постојат многу техники за компресија кои можат да ...

Како да инсталирате Cinnamon Desktop 4.0 преку PPA во Ubuntu 18.04

Работната површина на Линукс Монет во Цинтеин го означи своето издание на 4.0 повеќе од недели. За оние кои сакаат да пробаат нови десктоп порака, тука е како да го инсталирате Cinnamon 4.0 во Ubuntu 18.04. Цименот 4.0 во моментов не е официјално објавен. Се споменува во ...

Како да ја ресетирате лозинката на Windows 10 без форматирање на дискот?

Не постои полоша ситуација од заборавање на лозинката, особено ако е толку важно како и лозинката на компјутерот. Ако одите на продавница за поправка на компјутери, имате само еден избор за форматирање на дискот. Сепак, во овој случај, погодно е да се користи специјализирана ...

Врати се на претходната верзија на Windows 10 По деновите на 10

Кога надградба од претходната верзија на Windows 10 до најновата верзија или кога ќе надградите од Windows 7 / 8 до Windows 10, Windows 10 чува копија од претходната верзија на Windows, така што корисниците ќе можат да се вратат на претходната верзија ...

Топ 5 слободен GoPro софтвер за уредување за Windows 10

Претходно, луѓето можеа да си дозволат софистицирани фотоапарати, а вообичаените камери би го замаглиле видеото ако уредот тресел додека снимал - нешто што е вообичаено при снимањето на спорт и авантура. GoPro ја смени сцената со акциони видеографија. Додека е буџетска камера, таа има ...

qBittorrent 4.1.4 Објавено со .TS Препознајте како прегледувано

Бесплатниот и доверлив P2P bittorrent клиент qBittorrent 4.1.4 беше објавен денес со нови функции, поправени грешки, WebUI и подобрувања во пребарувањето. qBittorrent 4.1.4 осветлувања на порака: Препознајте ги * .ts датотеките како прегледливи Дозволи да се оневозможат графикони за брзини Clear LineEdit на ESC Исправување на дефект-по нула Скенирај го полето за ограничување на брзината во ...

Користење на алатката за дијагностицирање на површинска хаб на хардвер за тестирање на сметката на уредот

Хардверските компоненти на уредот се вклучени во обработка на податоци, команди и се што е помеѓу нив. Како такви, тие можат да бидат потенцијални точки на неуспех. Затоа, потребно е да се чуваат во добро здравје и да се проверува нивното функционирање редовно. Парчињата ...

Поправи Е: Не можам да добијам заклучување / var / lib / dpkg / lock - Не можам да го заклучам директориумот

Како да се поправат грешките "E: Не можам да ја заклучам / var / lib / dpkg / lock - отворен (11: Привремено привремено недостапен ресурс). Е: Не можам да го заклучам директориумот на администрацијата (/ var / lib / dpkg /), дали е уште еден процес кој го користам? "Проблемот се јавува кога одреден процес го заклучува ресурсот dpkg. За да го реши, побарајте процес ...

Наградуваните слушалки 5 за слушалки и музика

Право од лилјак, најважниот аспект за добар пар слушалки е удобноста. Треба да бидете сигурни дека тие се удобни за вас да носат. За мене лично, слушалките што ги користам имаат одличен квалитет на звукот, но бидејќи носам очила, мојата непријатност ...

AMD Radeon RX 590 Преглед, подвиг. XFX & PowerColor: Поларис се враќа (повторно)

Кога AMD го лансираше Radeon RX 480 со седиште во Поларис во јуни 2016, фокусот беше цврсто на редовниот пазар, барајќи да понуди супериорна вредност над сурови перформанси. Во исто време, AMD, исто така, се обиде да ја подобри нивната енергетска ефикасност преку проширување на микроархитектурни промени и нивните ...