Месец: Јануари 2015

Како да креирате статични страници во Blogger Blog

Блогерот е една напредна платформа која ви нуди некои убави особини и ние веќе објавивме неколку мислења за тоа, но сега денес ќе разговараме за статичните страници на блогерот. Вие знаете дека страниците се многу важни за секој блог или веб-сајт ...

Како да го замените текстот со "Постави коментар" со слика во Blogger

Блог Коментари се еден од најдобрите начини да добиете повратни информации од вашите читатели, бидејќи посетителите на вашиот сајт лесно може да дадат сугестија на своите мислења со користење на формулар за коментари кои ви помагаат да генерирате некоја добра количина коментари, но ако вашата веб-страница нема ...

Топ 10 Најдобра Отворени блогери Шаблони на 2015

Блогерот е една од најдобрите CMS платформа што ја користат милиони луѓе во светот. Многу луѓе го користеа за создавање на професионални веб-страници за нивниот бизнис, а во друга страна некои луѓе го користеа за создавање на лични блогови, бидејќи тоа е бесплатно да се користи и ...

Како да додадете систем за автоматско освежување во Blogger Blog

Веќе споделивме неколку мислења за тоа како можете да ги направите вашите посакувани промени во блог-блогерот и да го направите секој дел според вашите потреби, бидејќи ова е една од најдобрите бесплатни платформи за блогирање, каде што можете да споделите нешто со целиот збор. Еве ...

Како да додадете копче за донација на PayPal во Blog Blogger

PayPal е еден од најдобрите онлајн услуги за трансфер на пари кои се користат од милиони луѓе во целиот свет и ако имате една веб-страница каде што ви ја обезбедувате вашата квалитетна работа или услуги бесплатно, тогаш мора да треба да додадете копче за донација на PayPal во ...

Како да мазни зум слики на глувчето лебдиш користејќи CSS3?

Можеби сте ја виделе оваа карактеристика на многу веб-страници, каде што само глувчето лежи на сликата, а сликата автоматски ќе зумира и кога ќе го преместите глувчето, тогаш ќе биде непречено дозумирање на неговата оригинална големина. Ова е еден неверојатен трик и многу ...

Пишување успешни членови за веб Блогови - SEO пријателски статии

Пред да напишете статија, мора да ги задржите некои точки за кои се дискутира во следните ставови. Вашата статија навистина е важна и таа ви изразува на вашите читатели. Вие не смеете да ги игнорирате овие поени, но можете да ја изгубите важноста на вашиот напис. Идеи во вашите членови ...

Како да поставите OpenSUSE 13.2 десктоп.

Ова упатство покажува како можете да поставите OpenSUSE 13.2 десктоп кој е полноправна замена за работната површина на Windows, која го има целиот софтвер што луѓето треба да ги прават работите што ги прават на нивните Windows десктоп компјутери. Предностите се јасни: добивате ...

Како да инсталирате ASSP v.2 на CentOS 7 64 бит

Овој хато ги покажува чекорите за инсталирање на ASSP на минимална инсталација CentOS 7. Тоа не ја покрива инсталацијата на CentOS ниту поставувањето на mail серверот. Сликата CentOS-7.0-1406-x86_64-Minimal.iso е погодна за ова поставување. Ако имате DVD слика, изберете Минимална инсталација ...

Како да го конфигурирате VNC серверот во OpenSuse 13.2

Овој водич објаснува како да го конфигурирате VNC серверот во OpenSuse 13.2. VNC е многу удобен начин за администрација на OpenSuse десктоп компјутерите од далечина. На GUI може да се пристапи од било каде преку Интернет или локална мрежа со VNC клиент на кој било оперативен систем. Единствениот услов ...

SSH управување со клучеви со privacyIDEA

Во ова упатство ќе покажам, како можете да управувате со вашите SSH клучеви за сите ваши сервери и различни кориснички сметки. Ова е важно, ако имате повеќе од еден SSH клуч и е уште поважно, ако сте одговорни за многу различни корисници ...

Основен подесување на MySQL кластерот

Најлесен начин да се инсталира MySQL Cluster на Линукс е да го добиете официјалниот пакет "RPM" на серверот и да го распакувате на секој јазол на кластер. Ta-dam, сервис бинарни датотеки за сите типови на јазли се распоредени и подготвени да се користат - веднаш откако ќе се состави ...

Делегирање на функција во Интернет информативни услуги (IIS) 8.5 со скриптирање

Оваа статија би сакала да ги прикаже можностите за делегација на функција која е дел од 8.5 на Интернет информативните услуги (IIS) која е достапна на Windows Server 2008 R2. За оние кои никогаш не слушнале за IIS 8.5 предлагам да ја посетите следната URL: ...

Што е Бакула?

Бакула е решение за бекап со отворен код. Познато е дека е доволно робусно, но сепак релативно лесно да се конфигурира. Како што е софтвер со отворен код, трошоците за софтверски лиценци се поништени. Исто така, доказ за неговата стабилност, тоа е RPMs и DEBs треба да се најде во софтверските складишта на ...

Како да креирате вашиот iptables firewall

Кога првпат ги користев iptables, мојата цел беше едноставна како поставување сигурен заштитен ѕид за да ја заштитам мојата домашна мрежа од несаканиот сообраќај и да ја споделам мојата интернет конекција со сите компјутери во LAN. Овој напис дава лесен пример за такви цели. ...

mysqldump ги исклучува базите на податоци

mysqldump не нуди опција за исклучување на базата на податоци од депонијата, слична на -игнорирање на табели за табели со помош на спасување! Оваа кратка скрипта ви овозможува да ја исклучите листата на бази на податоци #! / Bin / bash DATABASES_TO_EXCLUDE = "EXCLUDEDB1 EXCLUDEDB2" EXCLUSION_LIST = "'information_schema', 'mysql'" за DB во ехо "$ {DATABASES_TO_EXCLUDE}" `do EXCLUSION_LIST = $ (EXCLUSION_LIST), "$ {DB}" "направено ...

Како да инсталирате база на податоци на MariaDB на FreeBSD v10 Unix серверот

MariaDB е сервер за бази на податоци кој нуди функционалност за замена за MySQL1. MariaDB е изграден од некои од оригиналните автори на MySQL, со помош од пошироката заедница на развивачи на слободен софтвер и софтвер со отворен код ширум светот. Во прилог на јадрото функционалност на ...

Иницијализирај ги Dot датотеките без рестартирање на тековната сесија на школка

Секогаш можете да ги иницијализирате вашите датотеки за стартување на школка без да рестартирате сесија базирана на Unix или Linux. Името на командата и влезната датотека зависи од вашата школка што ја користите. Можете да ја користите следнава команда за да го дознаете името на вашиот школка: echo $ SHELL Пример излези: ...

Како да трчам и да ја извршам командата кога се одјавувам од сесија со Линукс?

Можете лесно да добиете команда или скрипта за скрипти извршени кога ќе се одјавите на системот. Ова е посебна карактеристика на школка и треба да ја додадете вашата команда или скрипта според вашата верзија на школка: / bin / bash - BASH школка корисник креира или ажурира датотека ...

Како да ја смените временската зона на CentOS 6 и 7

CentOS временската зона конфиг датотеки и директориуми / usr / share / zoneinfo / - Директориумот на временската зона на системот ги содржи датотеките според името на временската зона. На пример, датотеката / usr / share / zoneinfo / America / New_York претставува временска зона за Њујорк. / etc / localtime - Тоа е симболичка поврзаност со датотеката локално време или со точната временска зона ...