Месец: Може 2015

Конфигурирајте ги поддомените на Odoo 8 на Linux VPS

Odoo во една од најчесто користените деловни апликации во моментот. Може да се конфигурира да користи филтрирање на под-домен, така што корисниците можат да работат на различни бази на податоци од ОУО на различни под-домени. Ова значи дека можете да имате различна веб-локација на ОУО / апликација за различни филијали на вашата компанија. ...

Користење на приватна IP адреса на вашиот Cloud Server

Секој Cloud Server доаѓа со две адреси кои се достапни за ваша употреба. Една адреса е надворешна "реалниот свет" IP адреса која е достапна од Интернет, а другата е интерна или "приватна" IP адреса. Оваа внатрешна IP адреса е вообичаена мрежа ...

Почетно поставување на серверот со Debian 8

Кога за прв пат креирате нов Debian 8 сервер, постојат неколку чекори за конфигурација што треба да ги преземете како дел од основното поставување. Ова ќе ја зголеми безбедноста и употребливоста на вашиот сервер и ќе ви даде солидна основа за следните ...

Пренасочи www на не-www со Nginx на CentOS 7

Кога ја имате вашата веб-страница или апликација и работи зад доменот, често е пожелно да им дозволите на вашите корисници пристап до него преку обичниот домен име и www поддоменот. Тоа е, тие треба да бидат во можност да го посетат вашиот домен со ...

Поправи "Грешка при анализирање: Постои проблем да се парсира пакетот"

Ако ја добивате оваа грешка при обид да инсталирате АПК на уредот со Android, тогаш оваа статија ќе ви помогне да ја пронајдете причината. Грешката "Parse Error: Проблем при парсирање на пакетот" може да се појави поради различни причини, и тука се најпопуларните ...

Пронајдете идентификациски процес (PID) на програмата во Linux

Ако ви треба ID на процес (PID), можете да го најдете преку терминална команда. Отворете го терминалот и стартувајте ја следнава командна линија: стартувај го ps ax | | grep програма каде што програмата мора да се замени со програмата што ја барате на PID, на пример хром. трчај ...

Создајте WiFi жариште на Ubuntu

Креирање на WiFi жариште значи: 1. Креирање на мрежа 2. Споделување на вашата интернет конекција со други уреди преку WiFi Како да го претворите вашиот Убунту лаптоп во WiFi Hotspot 1Кликнете на иконата за пренос на панелот и одете во System Settings> Network select Wireless од ...

Исчисти го просторот на дискот на Windows Server 2008

Во ова упатство ќе ви покажам како можете да добиете повеќе слободен простор на Drive C: \ на Windows Server 2008. Овде ќе покажам што можете да го исчистите на дискот C, па тоа нема да влијае на серверот и може да добиете многу повеќе слободен простор. ...

Како да се оневозможи AT & T адресарот

Ако сте најдовме досаден AT & T Адресар скокачки кога користите Контакти, тогаш ова упатство е за вас. Како да се ослободите од AT & T адресарот скокачки 1Call метод Некој вели дека бирањата во * # * # 2666 # * # * и поставување на Регистрација до Завршено, ја оневозможува AT & T адресата ...

Како да инсталирате Adobe Flash плеер во Кали Линукс

На Кали Линукс многу работи што ќе треба да ги направите, бидејќи тоа е оперативен систем насочен кон корисниците желби. Инсталирањето на Adobe Flash плеер не е тешка задача, само преземете го приклучокот и копирајте ја во папката за додатоци. Чекор 1: Користење на Кали Линукс, симнете Adobe ...

Обезбедете го компјутерот со алатки за подобрување на унапредување на унапредување на Microsoft (EMET)

Мајкрософт го презентира Microsoft Toolkit Experience Enhanced Mitigation Experience Toolkit (EMET) како многу ефикасни дополнителни безбедносни карактеристики. EMET е насочена кон системските администратори и сите други корисници на Windows, секој може да го користи EMET како дополнителни безбедносни карактеристики, без да знае многу. ЕМЕТ исто така може да помогне да се обезбеди застарен Windows ...

Овозможи автоматски безбедносни надградби на Ubuntu-серверот

Во ред е кога имаш еден компјутер и правиш ажурирања редовно. Но, кога имате еден куп на сервери и што треба да ги ажурирате сите, треба да постои начин да се олесни овој процес. Ви благодариме на Ubuntu, кој ни овозможува да ги автоматизираме безбедносните надградби, па ние само ќе ...

Како да се поправи Msvcr100.dll не беше пронајден

Msvcr100.dll порака за грешка може да се појави кога ќе се обидете да извршите или инсталирате одредени програми или кога Windows стартува. (Ние го сретнавме ова додека се обидувавме да го стартуваме свежиот инсталиран Андроид Студио) Едноставно преинсталирајте ја програмата што ја пробавте да ја извршите или замените DLL-датотеката, не го решава ...

Мајкрософт го потврдува KB3020369 за виновникот за заглавени инсталации

Мајкрософт сега го ажурира KB3020369 за да го одрази она што сите ние го знаеме некое време, дека еден од ажурирањата овој месец предизвикува некои репродуцирачки проблеми. Од тестирањето, ние првично беше цел на KB3046002 како виновник, но претпоставувам дека нашето тестирање беше малку извалкано ...

RHEL / Centos Linux 7: Промена и нагоди команда на именик

На серверот CentOS Linux 7 можете да користите било која од следните алатки за да управувате со имињата на хостовите: hostnamectl команда: Контролирајте го името на системот. Ова е препорачан метод. nmtui команда: Контролирајте го името на системот користејќи кориснички интерфејс за текст (TUI). команда nmcli: Контрола на ...

CentOS / RHEL Користете yum команда за да ги смените или вратите обновувањата

Следниве примери работат само на CentOS или Red Hat Enterprise Linux 5.4 + CentOS или Red Hat Enterprise Linux 6.x + CentOS или Red Hat Enterprise Linux 7.x + YUM Смена на синграми за CentOS / RHEL v5.4 + корисници Основната синтакса е: yum downgrade package1 yum downgrade пакет1 пакет2 ...

Како да CentOS / RHEL 7 Инсталирајте Gnome Desktop користејќи Yum

Гном е многу интуитивен и лесен за работна околина систем за CentOS и RHEL 7.x систем. Ако сте направиле минимална инсталација, ова упатство брзо ќе ви каже како да инсталирате Gnome GUI на CentOS 7 или RHEL 7 користејќи опции за командната линија. ...

Linux / Unix: OpenSSH мултиплексер за забрзување на OpenSSH конекциите

Ако извршите многу терминални јазичиња или скрипти за кои сите треба да направат OpenSSH врски до истиот сервер, можете да ги забрзате сите со мултиплексирање: правејќи го првиот дел да дејствува како господар и дозволувајќи им на другите да ја споделат својата TCP конекција со ...