Месец: Октомври 2015

Мобилен менаџмент: Што е ново во iOS 9 и Андроид Маршал

Секој пат кога нова верзија на iOS или Android излегува, таа ги воведува можностите кои го прават IT нервозен, бидејќи толку многу од овие додатоци може да се користат за пристап до или пренесување на корпоративни податоци. Така, Apple и Google обично ги ажурираат API -те за управување и сродни алатки така ...

Како да изберете повеќе слики во апликацијата Фотографии во еден брз удар

Ако сте го ажурирале вашиот уред на iOS 9, сте стекнале можност брзо да одберете повеќе слики во апликацијата "Слики" (или можеби треба да кажам повторно стекнато). Ова ќе ви помогне брзо да одберете повеќе слики во Слики со едноставен гест за превртување, така што нема да морате да трошите време ...

Како да управувате со вашите лозинки со Enpass на Linux

Enpass е напреден менаџер за лозинки кој работи природно на Linux. Иако природата на софтвер со отворен код е ограничена во користењето на моторот за слободен софтвер, наречен SQLCipher, алатката нуди добра интеграција со широко користените онлајн услуги и може да служи како централна платформа ...

Да започнеме со Visual Studio Code (VSC) на Linux

Visual Studio Code (VSC) е уредник на изворниот код објавен од страна на "Мајкрософт" само пред неколку месеци. Софтверот е базиран на Atom моторот и иако тоа не е софтвер со отворен код, тој нуди работна верзија за Линукс која може да ви биде корисна за сет од ...

Како да направите сликата стеганографија на Linux

Стеганографијата е античката уметност на прикривањето на информациите. Луѓето нашле бројни методи за постигнување на ова, како што се "невидливи" мастила, пораки скриени во предмети и познатата "нула шифра". Зборот "steganography" доаѓа од грчките зборови "steganos" и "graphy" што значи "непробоен пишување". На ...

Инсталирај го Ubuntu Flat Theme Flatabulous на Ubuntu 15.04 и Ubuntu 14.04

Тенок Ubuntu тема. Како да инсталирате Ubuntu Flat Theme Flatabulous на Ubuntu 15.04 и Ubuntu 14.04. Flatabulous е Flat тема за Ubuntu и други системи базирани на Debian. Ова се базира на темата Ultra-Flat. Тема Тема За да ја инсталирате рамнодушната Ubuntu тема, ќе ...

Оневозможи Листа на корисници или сесии за гости во Ubuntu 15.04 и Ubuntu 14.04

Како да се оневозможи списокот на корисници или гостинската сесија во Ubuntu 15.04 и Ubuntu 14.04. Скриј ја гостинската сесија на најавниот екран на Ubuntu и скриј ги корисниците листа на најавниот екран во Ubuntu. Стандардниот налог за најавување на Ubuntu (LightDM) го прикажува списокот на корисници и сесијата за гости. За безбедност ...

Како да играте PSP игри во Linux Ubuntu системи

Како да играте PSP игри во Linux Ubuntu системи. Инсталирај го PPSSPP 1.1 PSP емулатор за Ubuntu 15.10, Ubuntu 15.04 и Ubuntu 14.04. PPSSPP е PSP емулатор напишан во C + +, кој може да ги извршува вашите PSP игри на вашиот компјутер со HD резолуција и да ги репродуцира ...

Инсталирајте Quokka на Centos VPS

Во овој блог пост ќе ви покажеме како да инсталирате Quokka на Centos VPS со Nginx и uWSGI. Quokka е флексибилен систем за управување со содржини со отворен код базиран на веб-рамката за колба. Можете да го користите Quokka за да изградите веб портал, да објавите ...

12 Windows 10 инсталира прашања - и што да правам за нив

Со Microsoft велејќи дека 110 милиони компјутери работат на Windows 10, несомнено наидовте на проблем или две или три, или со вашите надградби или со оние на вашите колеги, семејства или пријатели. Се разбира, ние никогаш нема да видиме статистика за бројот на луѓе кои беа ...

Како да се постави чување на Red Hat Ceph на CentOS 7.0

Кеф е софтвер со отворен код за софтвер кој ги складира податоците на еден дистрибуиран компјутерски кластер. Кога планирате да изгради облак, тогаш на врвот на барањата треба да одлучите како да го имплементирате складирањето. Софтверот со отворен код CEPH е еден од ...

Како да инсталирате CMS на Subrion на Debian 8 VPS

Во овој туторијал, ќе ви покажеме како да инсталирате Subrion CMS на Debian 8 VPS со Apache, PHP и MySQL, инсталирани на неа. Subrion е бесплатен систем за управување со содржини напишан во PHP кој им овозможува на веб програмерите да градат веб-страници за секоја цел. Ова ...

Инсталирај Python-pip на Ubuntu 15.10, Ubuntu 15.04 и Ubuntu 14.04

Преземете и инсталирајте Python-pip на Ubuntu. Инсталирај Pip на Ubuntu 15.10, Ubuntu 15.04 и Ubuntu 14.04. Команди за инсталирање на Python-pip (терминал) за Linux Ubuntu Systems. pip е систем за управување со пакети кој се користи за инсталирање и управување со софтверски пакети напишани во Python. Тоа е широко belived дека пип ...

Како да инсталирате Блог издавачка апликација Dotclear на Ubuntu 15.04

Dotclear е софтвер со отворен код, слободен, апликација за објавување блог. Напишано е во PHP и силно ги прифаќа сите важни аспекти на секое добро структурирано решение со отворен код. Тоа е повеќејазичен, веб-базиран систем и нуди лесен административен панел. Еве некои од забележливите карактеристики на ...

Да започнеме да Виртуелно приватно вмрежување на Калико на Докер

Calico е слободен софтвер со отворен код за виртуелно поврзување во центри за податоци. Тоа е чист Layer 3 пристап кон високо скалабилен датацентар за облачно виртуелно поврзување. Таа беспрекорно се интегрира со систем за оркестрација на облаци, како што се openstack, docker кластери, со цел да се овозможи безбедна IP ...

Преземете Оригинален медиум за инсталација на Microsoft Office за инсталација од офлајн

Ако имате важечка лиценца или клуч за производот на Microsoft Office 2013, Office 2010 или Office 2007 верзии и сакате официјално да преземете оригинален медиум за конфигурирање на Office, од тука е нешто интересно за вас. Многу пати имаме оригинален производ клуч на ...

Инсталирај го Gnome Pie Кружни примена во Launcher во Ubuntu или Linux Mint

Gnome Pie Кружни App Launcher за Линукс Убунту системи. Инсталирај Gnome Pie 0.6.7 Кружни App Launcher на Ubuntu 15.10, Ubuntu 15.04, Ubuntu 14.04, Linux Mint 17.X и Убунту деривати. Gnome Pie 0.6.7, најновата верзија на кружниот придвижувач на апликации доаѓа со нова функција: таблата со исечоци ...

Инсталирај го софтверот за уредување на слика на слика на Ubuntu 15.04 и Ubuntu 14.04

PhotoFlow RAW уредувач на слики за Linux Ubuntu Systems. Инсталирај го софтверот за уредување на слики за Сликирање на Ubuntu 15.04, Ubuntu 14.04 и деривати. Photoflow е целосно не-деструктивна слика ретуширање програма обезбедување на целосна слој-базирани на работното процес, вклучувајќи RAW сликата развој. Целта на проектот е да обезбеди ...

Инсталирајте го храбар 3.7 во Ubuntu 15.10, Ubuntu 15.04, Ubuntu 14.04 и Linux Mint

Смешен аудио плеер за Linux Ubuntu Systems. Инсталирајте го храбар 3.7 во Ubuntu 15.10, Ubuntu 15.04, Ubuntu 14.04 или Linux Mint. Инсталирајте го храбар 3.6 (стабилно ослободување) во Ubuntu Systems. Смешно е аудио плеер со отворен код. Потомци на XMMS, Audacious игра вашата музика како сакате ...

Преземи и инсталирај ги апликациите на KDE 15.08.2, ослободени со 30 грешки

Преземи апликации на KDE 15.08.2. Инсталирајте и компајлирајте ги апликациите на KDE 15.08.2 Бинарни пакети. Апликации на KDE 15.08.2 порака содржи повеќе од снимените грешки на 30 вклучуваат подобрувања на ark, gwenview, kate, kbruch, kdelibs, kdepim, localize, umbrello и многу други грешки и преведувачки преводи. Апликации на KDE 15.08.2 KDE апликации 15.08.2 ...