5 користи печатење на Microsoft во PDF формат во Windows 10

Мајкрософт печатење во PDF е една од помалку познатите карактеристики воведени со Windows 10. Функцијата, накратко, ви овозможува да го зачувате документот во Portable Document Format.

Мајкрософт печатење во PDF во Windows 10

Следниве се пет начини за користење на Microsoft Print во PDF функција во Windows 10.

Зачувување на веб-страници во PDF

Повеќето корисници обележуваат страници кога се сопнуваат врз интересна или корисна информација на интернет. Некои корисници зачувуваат веб-страници кои имаат информативна содржина како PDF-датотеки за да можат да ја зачуваат на своите компјутери и да читаат офлајн.

Со функцијата Microsoft Print to PDF, зачувувањето на веб-страници во PDF е лесно. Погледнете го нашиот како да ги зачувате веб-страниците како PDF во Windows 10 водич за насоки.

Извлечете страници од PDF датотека

Не треба да користите софтвер од трети лица за да извадите страница или две од PDF датотека. Можете да ја користите функцијата "Мајкрософт печатење во PDF" за лесно извлекување страници од PDF датотеки. Погледнете го нашиот како да извлечате страници од PDF без да користите алатки од трети лица во Windows 10 водич за чекор-по-чекор насоки.

Зачувајте скенирани документи во PDF

Ако често скенирате документи на вашиот компјутер, ќе ја сакате оваа функција бидејќи вградениот факс и скенирање на Windows стандардно ги зачувува скенираните документи во JPEG формат и не поддржува PDF. Функцијата Microsoft Print to PDF ви овозможува да ги зачувате скенираните документи во PDF директно од прозорецот за Windows Fax и Scan.

Следете ги упатствата во нашата како да ги зачувате скенираните документи во PDF водич.

Конвертирај слики во PDF

Кога имате формат на слика што би сакале да го споделите со други, можеби сакате да го претворите во PDF формат поради причини за компатибилност. Microsoft Print во PDF прави конверзија на JPEG, PNG или слики во други формати во PDF, без потреба од софтвер од трети лица или онлајн услуги.

Нашите детални како да конвертирате JPEG и PNG слики во PDF во Windows 10 водич покажува како да го стори тоа.

Зачувајте документи во PDF

PDF е префериран формат кога станува збор за зачувување и споделување на важни документи со други. Додека некои алатки за обработка на документи поддржуваат заштеда во PDF, повеќето нема.

За да зачувате или конвертирате документ во PDF, можете да го користите Microsoft Print во PDF без да инсталирате дополнителен софтвер.

како да се извлече текст од PDF датотеки водич, исто така, може да ве интересира.

извор

поврзани со пост

Оставете Одговор

Оваа страница користи Akismet за намалување на спам. Научете како се обработува вашиот коментар.