Резервни Outlook.com пораки, контакти и календар (лесен начин)

Ако користите сметка на "Мајкрософт" како примарна адреса за е-пошта, најверојатно имате илјадници важни пораки, десетици контакти и ставки од календарот во вашето Outlook.com поштенско сандаче.

Можеби ќе прашате зошто некој би сакал да ги заштите пораките и контактите од Outlook.com? Па, Outlook.com е доверлива веб-поштенска услуга од Microsoft и е тука да остане. Тоа, рече, ако имате е-пораки со клучни податоци, има смисла на офлајн копија од твоето поштенско сандаче има смисла овие денови.

преземете Outlook.com пораки и контакти pic2

Другата предност на резервна копија на твоето поштенско сандаче е тоа што можете да пристапите до сите пораки кога сте и присутен.

Резервна копија на вашите пораки на Outlook.com, контакти и ставки од календарот е лесна работа благодарение на функцијата за извозно поштенско сандаче во Outlook.com. Не треба да се потпирате на услуга или алатка на трета страна за да направите резервна копија на вашата Outlook.com сметка.

Вашето резервно копирање на поштенското сандаче ги вклучува сите е-пораки во сандачето за примање, нацрти, испратени објекти, несакани е-пораки,

Погледнете ги упатствата наведени подолу за да ги преземете сите пораки, контакти и ставки од календарот од вашето Outlook.com поштенско сандаче.

Резервни е-пошти, контакти и календар од Outlook.com

Забележете дека не можете да го користите овој метод за да направите резерва само на одредени пораки и контакти.

Чекор 1: Посетете Outlook.com во вашиот веб прелистувач и потоа пријавете се на вашата сметка.

Чекор 2: Кликнете на опрема / поставки и потоа кликнете Прегледајте ги сите поставувања на Outlook врска. Ќе ја отвори страницата за поставки на Outlook сега.

преземете Outlook.com пораки и контакти pic1

Чекор 3: На страната Settings, отидете до Генералниот > Приватност и податоци.

Чекор 4: Во Извези поштенско сандаче секција, кликнете на Извези поштенско сандаче копче. Outlook.com ќе ја подготви резервната копија за околу четири дена и ќе испрати е-пошта со линк за да го преземе поштенското сандаче.

преземете Outlook.com пораки и контакти pic1.1

Ако не добиете е-пошта со линк за преземање дури и по четири дена, повторно разгледајте го истиот дел (Општо> Приватност), ќе го добиете Симни сега врска. Кликнете на линкот Преземи сега за да започнете со преземање на поштенското сандаче кое ги содржи вашите пораки, контакти и ставки од календарот.

преземете Outlook.com пораки и контакти

Резервната копија од поштенското сандаче доаѓа со продолжување на PST. Ви треба Office Outlook софтвер за да ја отворите датотеката за резервна копија од сандачето (PST). Ако немате Office Outlook на вашиот компјутер или не можете да си дозволите Office Outlook, користете го бесплатниот софтвер PST Viewer.

извор

поврзани со пост

Оставете Одговор

Оваа страница користи Akismet за намалување на спам. Научете како се обработува вашиот коментар.