Категорија: Windows

A round up of useful guides, tutorials and other resources to help you get started with Microsoft Windows.

How To Set Your Region Based langugae For Cortana In Windows 10 PC?

  Cortana прв пат е воведен со Windows Телефон 8.1. од, тогаш Cortana има освоено многу срца, стана домаќинство име и конечно влезе на друг оперативен систем платформи. Cortana е длабоко интегриран со Windows 10 а сега ова не е повеќе вести. Cortana е вештачки…

Што е Помош при фокусирање и како да го користам

Се користи за да се нарече Тивка часа, Помош при фокусирање е подобрена функција во Windows 10 Ажурирање на април да ви помогне да остане во зоната. Тоа е паметен начин за запирање на известувања никнуваат кога сте зафатени. Стандардно, Помош при фокусирање автоматски ќе го исклучите сите известувања…

Windows 10 Брзи совети - Статус на Group Policy

  Group Policy Editor денес брзи совети статија е ќе биде навистина "брз", но се надевам дека тоа ќе биде и корисен совет. Ве молиме имајте во предвид дека само Про, Претпријатие, и образование изданија на Windows нудат графички кориснички интерфејс (GUI) за група политика…

Windows 10 Брзи совети - Библиотеките Revisited

  Минатата недела, ние разговаравме малку за карактеристика на Windows библиотека. Ако сте заинтересирани во читање прв, ве молиме одете на овој Windows 10 Брзи совети - Овозможување на библиотеките страница. Во таа статија ние накратко се осврна и на овозможување на библиотеки, но не кажа многу,…

Како да ја преземат контролата на Windows 10 Новости!

  Јас сум прилично сигурен редовно DCT читателите ќе биде добро свесни до сега не им се допаѓаат на мојата интензивна за присилна автоматски ажурирања на Windows 10 е. Тоа не чини да е важно колку си ги променам ажурирање на Windows 10 е да се обиде да го спречи ажурирања од симнување и прекинување на мојот…

Windows 10 Совет: Како да поставите аудио опции Пер App

Во случај да не се свесни, Microsoft додаде некои прилично кул нова аудио карактеристики со Windows 10 април 2018 Ажурирање (верзија 1803). Тоа ви овозможува да го прилагодите и на влез и излез на аудио уреди за барање. на пример, можете да го постави, така што Spotify музика…

Како да го надминете курсорот на глувчето Заостанува во Windows 10 По AMD драјвери Update

Се сеќавам на правило за да се задржи се 'до денес? Тоа е златното правило за одржување на вашиот компјутер во здрава состојба. Слично како мит "јаде јаболко на ден го задржува лекар далеку". Понекогаш, задржи "се 'до денес не е секогаш идеална, ова е особено…

Како да креирате кратенка на тастатурата за Cortana во Windows 10?

  Cortana прв пат е воведен со Windows Телефон 8.1. од, тогаш Cortana има освоено многу срца, стана домаќинство име и конечно влезе на друг оперативен систем платформи. Cortana е длабоко интегриран со Windows 10 а сега ова не е повеќе вести. Cortana е вештачки…