Дебиан Линукс 9.4 објавен и тука е како да го надградите

Проектот Debian GNU / Linux издаде ажурирана верзија на нејзината стабилна дистрибуција на Debian Debian 9 ("се протега"). Мора да го надградите за да добиете корекција за безбедносен проблем, бидејќи оваа верзија направи неколку прилагодувања за сериозното прашање пронајдено во верзијата на Debian 9.3. Debian е оперативен систем сличен на Unix (дистрибуција на Linux) и дистрибуција на слободен софтвер. Главно се одржува и ажурира преку работата на многу корисници кои доброволно го воодушевуваат своето време и напор. Проектот Дебиан првпат беше објавен во 1993 од Јан Мурдок.

Повеќе за Debian Линукс 9.4 објавени

Од белешката за издавање:

Ве молиме означете дека ослободувањето на точка не претставува нова верзија на Debian 9, туку само обновува некои од вклучените пакети. Нема потреба да се фрлаат стари водени медиуми. По инсталацијата, пакетите може да се надоградат до тековните верзии со користење на најновиот Debian огледало.

Оние кои често инсталираат ажурирања од security.debian.org нема да мора да ажурираат многу пакети, а повеќето такви ажурирања се вклучени во отпуштањето на точка.

Новите слики за инсталација ќе бидат достапни наскоро на редовните локации.

Надградбата на постоечката инсталација на оваа ревизија може да се постигне со посочување на системот за управување со пакети во многу од HTTP огледалата на Дебиан.

Како да го надградите Дебиан 9 од верзијата 9.3 до 9.4

Постапката е како што следува. Прво, забележете ја тековната верзија:
$ lsb_release -a $ uname-mrs
Примерочни излези:

Не се достапни модули за LSB. Дистрибутер проект: Debian Опис: Debian GNU / Linux 9.3 (водат) Release: 9.3 Codename: се водат

Надградете го системот

Внесете го следново apt-get команда/АП команда за надградба на вашиот систем:
$ sudo apt-добие ажурирање $ sudo apt-добие dist-upgrade
Дебиан Линукс 9.4 објавен

Конечно рестартирајте го системот Линукс:
$ судо рестартира

Верификација

Потврдете дека надградбата мина без проблеми:
$ uname-mrs $ lsb_release -a $ dmesg | egrep -i 'err | warn | critical' $ sudo tail -f / var / log / myapp
Дебиан верзија 9.4 работи на мојот лаптоп
Инсталаторот е ажуриран за да ги вклучи поправките инкорпорирани во стабилни од точка ослободување. Ти можеш преземете ажурирани ISO за целосна инсталација. Ова стабилно ажурирање додаде важни пакет корекции и безбедносни подобрувања на системот. Среќни надградби!

извор

поврзани со пост

Тагови:

Оставете Одговор

Оваа страница користи Akismet за намалување на спам. Научете како се обработува вашиот коментар.