Вордпрес

Како да го оневозможите смешковците / емозисот во заглавјата на WordPress за да го забрзате сајтот

WordPress има смешковци или т.н. емозии додадени во верзијата 4.2 +. Таа додаде карактер емоти користејќи јаваскрипт и други ѓубре. Тоа ја успорува страницата без вистинска причина и воопшто не го користам. Еве како да ги отстраните непотребните HTML и емоти адреси до секоја страница од вашиот сајт и да го забрзате вашиот сајт.

Оневозможете го емоциите на WordPress

Оневозможете го емоциите на WordPress

Како да се оневозможат emojicons / смешковци воведени со WordPress

Уредете ги функциите functions.php (направи прво резервна копија) која се наоѓа во фолдерот на теми и додадете го следниов код. Во мојот случај тоа беше лоцирано во /var/www/html/wp-content/themes/twentysixteen/functions.php датотека:
$ vi /var/www/html/wp-content/themes/twentysixteen/functions.php
Додајте го следново за да го оневозможите:

// Кодекс кредит http://wordpress.stackexchange.com/questions/185577/disable-emojicons-introduced-with-wp-4-2 функција disable_wp_emojicons () {// сите дејства поврзани со emojis remove_action ('admin_print_styles', ' print_emoji_styles '); remove_action ('wp_head', 'print_emoji_detection_script', 7); remove_action ('admin_print_scripts', 'print_emoji_detection_script'); remove_action ('wp_print_styles', 'print_emoji_styles'); remove_filter ('wp_mail', 'wp_staticize_emoji_for_email'); remove_filter ('the_content_feed', 'wp_staticize_emoji'); remove_filter ('comment_text_rss', 'wp_staticize_emoji'); // филтер за да се отстрани TinyMCE emojis add_filter ('tiny_mce_plugins', 'disable_emojicons_tinymce'); } add_action ('init', 'disable_wp_emojicons'); функција disable_emojicons_tinymce ($ plugins) {if (is_array ($ plugins)) {return array_diff ($ plugins, array ('wpemoji')); } else {return array (); }} / / отстрани DNS prefetch add_filter ('emoji_svg_url', '__return_false');

// Код кредит http://wordpress.stackexchange.com/questions/185577/disable-emojicons-introduced-with-wp-4-2
функцијата disable_wp_emojicons () {
// сите дејства поврзани со емози
remove_action ('admin_print_styles', 'print_emoji_styles');
remove_action ('wp_head', 'print_emoji_detection_script', 7);
remove_action ('admin_print_scripts', 'print_emoji_detection_script');
remove_action ('wp_print_styles', 'print_emoji_styles');
remove_filter ('wp_mail', 'wp_staticize_emoji_for_email');
remove_filter ('the_content_feed', 'wp_staticize_emoji');
remove_filter ('comment_text_rss', 'wp_staticize_emoji'); // филтер за отстранување на TinyMCE emojis
add_filter ('tiny_mce_plugins', 'disable_emojicons_tinymce');
}
add_action ('init', 'disable_wp_emojicons'); функција disable_emojicons_tinymce ($ додатоци) {
ако (is_array ($ приклучоци)) {
врати array_diff ($ приклучоци, низа ('wpemoji'));
} Else {
врати низа ();
}
}
/ / отстрани префикс на DNS
add_filter ('emoji_svg_url', '__return_false');

(Код кредит: Кристин Купер)
Зачувајте ја и затворете ја датотеката. Ова го направи мојот сајт да се вчита побрзо. Се надевам дека ова и помага на некој друг.
извор

поврзани со пост

Тагови

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *

Оваа страница користи Akismet за намалување на спам. Научете како се обработува вашиот коментар.

Вратете се на почетокот копче