FileActivityWatch: следи операции за читање / запишување на Windows

FileActivityWatch е нова пренослива програма за Windows од страна на Nirsoft која ги прикажува сите операции за читање, пишување и бришење на датотеки на оперативниот систем.

Програмата е компатибилна со сите верзии на Windows, почнувајќи од Windows Vista и поддржува 32-битни и 64-битни изданија на оперативниот систем.

Бидејќи е пренослив, можете да го извршите без инсталација. Само преземете ја малата архива од веб-страницата на Nirsoft и извлечете ја на системот откако заврши преземањето.

Може да го стартувате FileActivityWatch од било која локација. Забележете дека во апликацијата се прикажува UAC-опис на проектот што треба да го прифатите за да продолжите.

FileActivityWatch

преглед на датотека

Преносливата програма автоматски ја следи активноста на датотеката на системот и автоматски ја ажурира листата на датотеки во интерфејсот. Ги наведува имињата на датотеките, идентификацијата на процесот и името, читаат и пишуваат бајти и дополнителни информации за секој снимен настан.

Совет: Користете ја кратенката на тастатурата F2 додека програмата е активна за да започнете и да го запрете следењето на настанот во датотеката. Користете го менито Опции за да го вклучите следењето на читање, пишување или бришење на настани поединечно.

Настаните се означени со бои за полесна идентификација:

  • Зелена позадина - операции за читање
  • Жолта позадина - пишува операции
  • Црвена позадина - операции за читање и пишување
  • Сина позадина - бришење на операции

Кликни на насловот на колоната ги сортира податоците врз основа на параметарот. Можете да ги сортирате според името на датотеката, идентификацијата на процесот, името на процесот или кој било друг параметар што е достапен.

Вграденото пребарување, достапно преку икона, кратенка Ctrl-F или менито Поглед, ви овозможува да ги филтрирате податоците; корисни ако FileActivityWatch истрча на подолг временски период бидејќи многу податоци се евидентираат и се прикажуваат кога работи.

FileActivityWatch доаѓа со вообичаените Nirsoft опции кои се вклучени во сите програми на Nir Sofer. Можете да ги изнесете податоците или селектирате во XML, HTML, TXT или CSV датотеки,

Затворање зборови

FileActivityWatch е специјализирана програма. Можете да го користите за да ја следите активноста на датотеката на машините на Windows и да го филтрирате следењето на врвот од тоа. Можете да ја користите алатката за следење на сите операции за бришење што се случуваат на системот.

На програмата нема опции за следење само на специфични папки или датотеки; опцијата за ограничување на следењето ќе биде многу корисна бидејќи ќе ја намали големината на дневникот и ќе обезбеди опција да се фокусира само на одредени датотеки или директориуми.

Пост FileActivityWatch: следи операции за читање / запишување на Windows се појави прв на gHacks технологија вести.

поврзани со пост

Оставете Одговор

Оваа страница користи Akismet за намалување на спам. Научете како се обработува вашиот коментар.