Форматирај текст (задебелен, закосен, чекор по чекор, моноширен) во WhatsApp [методите 2]

Се прашувате како вашиот пријател ви испрати WhatsApp порака со некој текст во задебелен? Не само задебелени букви, исто така, ќе видите некои WhatsApp пораки во закосени букви, пробивам и моноспејс (Фонт чии букви и знаци секој заземаат иста големина на хоризонтален простор).

Овие се дел од основните опции за форматирање кои WhatsApp ги обезбедува на сите корисници. Тоа е напор и нема потреба од специјализирано знаење. Постојат два (2) различни начини на кои можете да ја подобрите читливоста на вашите WhatsApp пораки преку форматирање на нив. Ајде да почнеме.

Пишувај со задебелен, легитимен, прецртувач и моношир на WhatsApp

Текстуалното форматирање на WhatsApp, односно WhatsApp-от за задебелени букви и курзивите е достапно низ платформи. На пример, ако направите некој текст похрабри на Android и испратете го на пријател преку iPhone, форматирањето ќе остане непроменето. Пораката ќе се појави со истото форматирање WhatsApp веб исто така. Еве како да го форматирате текстот на WhatsApp за Android и iPhone.

 1. Отворете WhatsApp на вашиот Андроид или iPhone.
 2. Отворете го разговорот каде што сакате да внесувате задебелени букви, закосени букви или да користите други опции за форматирање.
 3. Внесете го текстот.
 4. Допрете и држете го текстот за да го изберете. Прилагодете го изборот колку што е потребно за да го изберете целиот текст што сакате да го форматирате. Потоа:Корисници на Android: Допрете на елипса []. Потоа изберете од задебелен, легитимен, црно-бел и пробив.Форматирајте ги пораките како задебелени букви, курзиви, моношири и пресек на WhatsApp Корисници на iOS / iPhone: Допрете БИУ и изберете форматирање да се примени на текстот.
 5. WhatsApp веднаш ќе прикаже преглед на текстот кој прикажува како ќе изгледа кога ќе се испрати. Потврдете дека вашето форматирање правилно се применува на целиот текст.
 6. Конечно, допрете го копчето за испраќање за да ја испратите пораката до другото лице.

Забелешка: Подвлекувањето на текстот не е достапно како опција за WhatsApp.

Алтернативен (Markdown) метод за форматирање на текст на WhatsApp

Како алтернатива, можете да користите некои markdown да го форматирам целиот текст одеднаш. На пример, ако имате долг пасус од текст што сакате да го реформатирате, тогаш е прилично лесно да се користи обележувањето. Следниве се симболи кои можете да ги користите за да ја форматирате пораката на WhatsApp како задебелен, курзив или други.

Задебелен текст: Внесете ја ѕвездичка, односно "*" на предната и на крајот на текстот што треба да биде задебелен. На пример, на следниов текст ќе биде задебелен ако го залепите во полето за разговор WhatsApp -

* Ова е пример за задебелен текст *

Текст на легитимитет: Напишете ги ознаките под ознаката "_" на двете страни од текстот / реченицата што сакате да го форматирате како курзив. На пример, текстот подолу ќе се конвертира во закосени букви ако го залепите на WhatsApp.

_Овој пример е курзивот text_

Текст за едношалтерски: Блокирај го текстот со три (3) backticks, т.е. "` од двете страни. Можете да напишете backtick на компјутер со притискање на првиот тастер на бројот ред. На пример, следниов текст ќе се конвертира во моношири кога ќе се копира и вметне во WhatsApp разговор.

`` `Ова е пример за моноширен текст```

Текст со превртување: Напишете тилда, односно "~" на предниот и крајот на текстот што сакате да го форматирате како забрзување на WhatsApp. Можете да ја напишете тилда на компјутер со притискање на копчето Shift + прво на бројот ред. Еве еден пример за текстот што ќе се претвори во обичај на WhatsApp.

~ Ова е пример за напречен текст ~

Повеќе форматирање на истиот текст

Само врвот! Можете исто така да го користите 2 различно форматирање во истото парче текст на WhatsApp. Тоа е, можете да генерирате следниве видови на комбинирано форматирање со користење на повеќе обележувачки симболи заедно.

Можете да ги копирате примерите под секој елемент во вашата апликација WhatsApp за да ги видите во акција.

 • Задебелени букви + илустрирани букви
  Оваа порака ја користи * _bold & italics together_ *.
 • Курсори + превртување
  Оваа порака користи ~ _italics & strikethrough together_ ~.
 • Задебелување + Прецртување
  Оваа порака користи * ~ задебелени букви и * чекори заедно *.
 • Задебелени букви + лектори + пресек
  Оваа порака користи * _ ~ задебелен фонт, закосени букви и пробив заедно ~ _ *.

Забележете дека не можете да измешате друго форматирање со моноширен текст. Моноширечкиот текст е единствен. Секое форматирање преку монохроматски ќе се игнорира.

Авторски член

поврзани со пост

Оставете Одговор

Оваа страница користи Akismet за намалување на спам. Научете како се обработува вашиот коментар.