Дали авторот на Google е мртов или само инкогнито?

Е-Googles-Author-Rank-Dead-or-Just-Incognito

Уште откако Гугл го убил авторот, шпекулациите изобилувале. Сето тоа започна со цитат од Ерик Шмит во неговата книга, за концептуален систем што ги поврзува авторот со заверен профил на содржината што ја произведуваат. Овој систем, независно од авторството, беше наречен ранг на авторот.

Автор ранк не го виде светлината на денот. Како неодамна како март на 2014, беше кажано дека рангирањето на авторот не се користи. Додека е можно тоа да се спроведе во текот на месеци од кога, многу малку се зборува за каква било конкретна имплементација. Ако влезе во широко распространето влијание за пребарување, тоа е толку ненајавено и во мали дози.

Има само една област каде што се користи ранг на авторот, и тоа е во делот за детални статии. Тоа е единствената вистинска потврда дека авторот ранг дури и постои, за таа работа. Има смисла да се користи во овој ограничен контекст, барем. Кога барате да копате длабоко во одредена тема, сакате вашите информации да доаѓаат од признати авторитети во индустријата. Со поврзување на авторот со нивната репутација, Гугл може да обезбеди информации од тие органи без потреба за пребарување. Авторите на авторите не мора да се грижат за нивните мислења кои не се рангирани доколку се наоѓаат на локација која не е нормална дома.

Со недостаток на било какво конкретно проширување, мама е ставот на зборот кој Google го усвои и смртта на авторството, луѓето се прашуваат; е авторски мртов, исто така, или е тоа игра долго време под покритие?

Зошто авторот не успеа

Авторитетот беше валиден експеримент, и можеби беше покритие за Google да тестира подлабоки апликации на системот за рангирање на авторите. Причината зошто авторот починал е всушност неколку причини.

Прво, авторството бараше употреба на Google+. Многу автори и веб-администратори беа бавни за прифаќање на Google+, и покрај масивниот притисок да го користат - до степен до кој тие го направија тоа потребно за многу услуги, барем за кратко време - не успеа да се фати. Гугл + е губитен потфат, и Google конечно го сфати. Секој систем - е-пошта, YouTube, аналитика, авторство - дека врските со Google+ како потребна услуга или ќе пропаднат или ќе бидат повторно поделени во сопствената услуга.

Второ, авторството бараше употреба на посебен маркап. За ефикасно користење на авторството, потребно е да се имплементира преку посебен додаден код на вашиот сајт. Ова значи дека корисникот требаше да знае како да го уреди својот сајт, потребен за правилно спроведување на кодот, и така натаму. Ова беше уште посложено мулти-авторот блогови и на блогови каде содржината беше објавена под псевдоним или општо администраторска сметка. Потребна е поврзана линија, но нема да служи самостојно.

Зошто-авторот не успеа

Трето, авторството бара да се знае за системот и како да се користи. Во индустријата за оптимизација, ние го земаме здраво за готово дека ние ќе го имплементираме секој систем кој најдобро функционира за нашите клиенти. Дознаваме за авторството, учиме како да го имплементираме и го имплементираме за нашите клиенти каде што е применливо. Проблемот е, индустријата за оптимизација е како технички напреден микрокосмос. За секој клиент што го додаваме во авторството, има десетици други бизниси таму што немаат идеја како системот постои, а камо да е тоа корисно, а да не спомнуваме како да го користиме. Подлец, само погледнете колку често треба да им кажеме на клиентите дека им е потребен блог на прво место.

Четврто, авторот не можеше да се направи автоматски, барем не е лесно. Само погледнете во некои од неуспесите кога Google се обиде да го имплементира алгоритамски. Нивниот систем ги избра имињата, честопати имињата со висок профил, со малку почит кон вистинската линија.

Како се споредува ранг на авторот

Ранг на авторот е поинаков систем, со цел да се избегнат некои од тие ограничувања. На пример, првото издание, кое има потреба да користи Google+, не е релевантно за ранг на авторот. Тие велат дека имате некој вид потврден профил, но тоа може да биде Google+, Фејсбук или дури и своја лична веб-страница.

Второ, имате проблем со специјалниот код за означување. Ранг на авторот е целосно алгоритамски и целосно внатрешен во рамките на системот на Google, па затоа не бара посебен маркап. Можеби Google ќе започне да дава малку поголем акцент на Schema и авторскиот имот, но тие веројатно нема да го направат сосема потребното, бидејќи ознаката rel = "author" беше за авторство.

Трето, имате свест. Големиот дел за ранг на авторот е дека не треба да бидете свесни за тоа да го користите. Додека имате поштенска линија за вашата содржина и имате профил за верификација некаде, Google ќе може да ја повлече врската и да ви даде корист од ранг на авторот.

Четвртата опција можеби е најкритична за рангирањето на авторот, и може да биде речиси целосно поради тоа што не е спроведена во широк обем. Системот што е во основата на автоматското атрибуција на авторството е суштински ист како оној што треба да го направи ранг на авторот. Ова значи дека се работи за некои од истите проблеми.

Меѓутоа, ако ја погледнете врската погоре, за Truman Capote snafu, ќе научите неколку работи. Прво, вистинскиот автор на делото немал активен профил на верификација. Профилот на Труман Капоте можеби беше поактивен, иако поради тоа што е избришан, невозможно е да се каже. Второ, авторот го додал името на Труман Капоте на нејзината линија. Се разбира, тоа беше легитимно; како дел од име на програма, тоа беше совршено во место. Google само требаше малку проверка на разумноста да се запраша зошто долго-мртов писател пишуваше блог постови.

Позиционирање за максимална корист од ранг на автор

Позиционирање-за-Максимум-Автор-ранг-бенефит

Авторски ранг не е мртов, тоа е многу веројатно да биде вистина. Google ќе, во некоја форма или друг, сака да ги следи авторите и да им донесе вредност на луѓето со користење на препознавањето на името. Ова значи дека некои работи ќе останат константни, и може да го искористите ова знаење за да се позиционирате добро кога ранг-листата на авторот е нашироко имплементирана.

Прво, треба да имате профил за верификација. Google+ би бил идеален, но треба да имате неколку социјални профили и лични веб-сајтови кои се поврзани заедно за најдобар ефект. Обидете се да ги задржите сите активни, за да избегнете сценарио на Капоте.

Второ, мрежи со други влијателни креатори на содржини. Ранг на авторот не може да се грижи колку за вашето општествено следење, како што тоа го прават луѓето што ги следите. Ако Google гледа двајца луѓе кои пишуваат блогови за ѕидната улица, веројатно ќе го промовираат авторот кој е поврзан со неколку истакнати улични банкари над авторот без такви врски.

Трето, најдете валидна ниша. Ранг на авторот ќе обрне внимание на субјектот, и нема да има дигалки од сите занаети. Можете да бидете авторитет во bagels, но не можете да бидете авторитет во се што е поврзано со храна, храна, готвење, производство на апарати, превозот и малопродажбата. Фокусот е критичен.

Четврто, напиши добра содржина! Можете да бидете вмрежени со сите влијателни и да имате неколку добро поставени блогови, но ако содржината што всушност ви се произведува е аматер во најдобар случај, нема да добиете етикета за авторитет.

поврзани со пост

Оставете Одговор

Оваа страница користи Akismet за намалување на спам. Научете како се обработува вашиот коментар.