Скриен iOS Совет: Како брзо да отворите нови Safari картички во позадина

Safari е веројатно најдобриот мобилен веб прелистувач на пазарот, и иако има свои ограничувања, јасно е дека Apple има дадено многу време и напор да го направи својот iOS веб прелистувач во нешто што луѓето можат да го користат без да сакаат да го фрлат iPhone or iPad преку најблискиот отворен прозорец.

Сепак, може да има иритации, како на пример кога ќе ја допрете врската и дали имате врска со оптоварувањето наместо она што го читате или пак да го отворите во нов таб, кој повторно го краде фокусот од каде што сте дошле. Постојат, сепак, начини околу и двете од овие.

Да почнеме со првото издание. Отворањето на линкови во новите јазичиња е навистина едноставно дали користите iPhone или iPad. Кога допирате врска во Safari, сè што треба да направите е да го допрете со два прста одеднаш, наместо со стандардниот прст. Ова ќе ја отвори врската во нов таб, иако најверојатно ќе го украде фокусот, како што споменавме порано.

За среќа, Safari има добро чувана тајна што се крие во обичен поглед - опција за отворање врски во позадина. Еве како го активирате.

Чекор 1: Поминете во апликацијата Settings, потоа Safari.

Чекор 2: Допрете го Отвори врски влез и одберете да отворите нови врски Во позадина.

Чекор 3: Радувај се на чудото што е ново јазиче, кое се отвора во позадината, без да ве однесе од она што го читавте на почетокот.

Оваа поставка пристигнала пред речиси една година и речиси е незабележана, иако еден корисник во подредот на "Епл" смета дека е погодно да ни просветли, толку добро на нив за споделување на знаењето!

извор

поврзани со пост

Оставете Одговор

Оваа страница користи Akismet за намалување на спам. Научете како се обработува вашиот коментар.