Како да проверите дали Вашиот Интел процесор работи правилно

Сакате да знаете дали процесорот Intel работи правилно? Дали сакате да знаете дали процесорот Intel кој сте го купиле од помалку познат извор е вистински или не? Сакате да ги знаете можностите поддржани од вашиот Intel процесор? Пробајте Инструмент за дијагностицирање на процесори за Windows.

Инструмент за дијагностика на процесори за Windows 10

Како да проверите дали Вашиот Интел процесор работи правилно

Инструментот за дијагностицирање процесор за процесори е бесплатна програма развиена од корпорацијата Интел. Како што сугерира името, може да тестира само процесори развиени од Intel и не може да тестира други процесори.

Со Инструментот за дијагностицирање процесор на процесори, можете да проверите дали процесорот на вашиот компјутер функционира правилно. Софтверот е лесен за користење и може да се користи и од корисниците на почетници.

Инструментот за дијагностицирање процесор за процесори носи серија тестови, вклучувајќи вистински Интел, брендинг, кеш, MMXSSE, IMC, прост број, пловечка точка, натпревар, GPUStressW, оптоварување на процесорот, фреквенција на процесорот, PCH и SPBC и прикажува резултати за секој тест.

Како да проверите дали Вашиот Интел процесор работи правилно

Инструментот за дијагностицирање процесор на процесорот го следи температурниот мониторинг паралелно со тестовите споменати погоре за да провери дали процесорот е прегрее. Алатката исто така ја покажува минималната и максималната температура регистрирана за време на овие тестови.

За да ја знаете целта на секој тест, кликнете на табулаторот Config и потоа кликнете на еден од тестовите за да ги видите деталите.

Како да проверите дали Вашиот Интел процесор работи правилно

Проверката на оптоварување на процесорот е еден од важните тестови спроведени од овој софтвер. Употребата на CPULoad го тестира процесорот ако процесорот може да го издржи 100 процентот оптоварување.

Под јазичето "Карактеристики на процесорот", можете да ги најдете сите поддржани функции од вашиот процесор Intel.

Со стандардните подесувања, Инструментот за дијагностицирање процесор на процесорот извршува целосен функционален тест кој трае околу четири минути. Но, ако сакате да го извршите тестот за подолго време, можете да го изберете тестот "burn-in" со навигацијата до Tools> Config> Presets> Burn In Test. Имајте на ум дека тестот "burn in" само тестот на вашиот процесор подолго време и не ги тестира дополнителни функции.

Ако поседувате процесор за процесори на Intel, вреди да ја тестирате Интел дијагностичката алатка за процесирање еднаш за да бидете сигурни дека процесорот Intel процелно функционира правилно.

Преземете Инструмент за дијагностицирање процесор за процесори

Посетете го линкот за преземање даден на крајот од овој напис за да ја преземете најновата верзија на Инструмент за дијагностицирање на процесори за Windows 10 / 8 / 7. Забележете дека одделни инсталатери се достапни за 32-битни и 64-битни Windows. Бидете сигурни да го преземете точниот.

како да се проверете ја вашата процесорска генерација на процесори водич, исто така, може да ве интересира.

Преземете Инструмент за дијагностицирање процесор за процесори

извор

поврзани со пост

Тагови:

Оставете Одговор

Оваа страница користи Akismet за намалување на спам. Научете како се обработува вашиот коментар.