Како да го поправите Electra "Овозможи Jailbreak" проблем со без Cydia се појавува на почеток екран

Ако се обидувате да го ослободите вашиот iOS 11.3.1 iPhone или iPad користејќи ја најновата верзија на Electra и сте се заглавиле во фазата "Овозможи Jailbreak" без Cydia на почетниот екран, тогаш бидете сигурни дека не сте единствениот. Многу луѓе го доживуваат овој проблем, но уште поважно, постои потенцијално решение.

Ако сте оставени фрустрирани од овој проблем, продолжете со читање подолу за да ги видите чекорите што ќе треба да ги преземете за да го надминат проблемот и да се населите со вашиот jailbreak-от, заедно со Cydia.

Чекор 1: Во прв степен, ќе треба да ја преземете јадрото jailbreak IPA од Џејк Џејмс. Можете да ја добиете таа датотека од овде.

Чекор 2: Откако ќе го имате тоа во сопственост, поставете го на уредот преку вообичаен начин користејќи Cydia Impactor. Даде ИПА потребните права за отпочнување (Прилагодувања> Општи> Профил (и) и Управување со уреди), а потоа стартувајте ја апликацијата jailbreak што ја имате инсталирано само со едно притиснување.

Чекор 3: Откако апликацијата ќе започне, допрете го Jailbreak копчето и почекајте уредот да се појави.

Чекор 4: Сега, кога ќе стигнете до таа позиција, стартувајте ја терминалната апликација на вашиот Mac или влезете во командната линија ако сте на Windows. Внесете ја следнава команда: SSH [Email заштитени][ИП АДРЕСА НА ВАШИОТ iOS уред].

СОВЕТ: На iOS-уредот одете во поставките за WiFi и допрете го синиот круг до безжичната мрежа за да ја пронајдете IP адресата на уредот.

Чекор 5: Ако добиете предупредување со барање да потврдите, едноставно внесете Да. Ако се побара лозинка, стандардно е алпски. Ако претходно сте го смениле ова, користете ја лозинката што ја поставивте.

Чекор 6: Сега кога имате SSH пристап, внесете ја командата uicache и хит Внесете. Дај им една минута за извршување на командата.

Чекор 7: Сега внеси ја следнава команда и притиснете Внесете.

Killall -9 SpringBoard

Откако таа команда е извршена, треба да забележите дека Cydia е инсталирана на вашиот уред.

(Еве што грешката ќе се појави како на вашиот iOS уред)

И сега, ако ги следите сите овие чекори низ, тогаш треба да имате уред кој е jailbroken и кој ви дава пристап до Cydia и сè што ви е потребно за да уживате во ослободениот Apple уред. Уживајте!

извор

поврзани со пост

2 Коментари

    • Ник

Оставете Одговор

Оваа страница користи Akismet за намалување на спам. Научете како се обработува вашиот коментар.