Како да добијам најмногу од вашите известувања во iOS 12

Со воведувањето на iOS 12, Apple носи суптилни, но корисни промени во начинот на кој луѓето ги користат нивните iPhone телефони. За еден, постои преработена во функцијата Известувања, која сега им дава на корисниците подобра контрола над нивните известувања. Известувањата сега може да се групираат во типови на апликации и испраќачи. Оваа статија ќе ве води за тоа како да добиете најмногу од вашите известувања во iOS 12.

Известувањата им помагаат на корисниците да знаат за пораки, надградби и други работи за кои размислувачите на програмите сметаат дека се вредни. Сепак, премногу нешто може да биде лошо. Ако имате инсталирано апликации за социјални медиуми и други апликации за широка известување на Вашиот iPhone, очекувате да имате голем број на известувања по еден час за да не го проверите Вашиот iPhone. Таквото сценарио може да биде одвлекувачко и непродуктивно за некои луѓе. Всушност, а студијата покажа дека известувањата бараат внимателни ресурси на тој начин нарушувајќи ги корисниците и негативно влијаејќи на нивната продуктивност. Apple верува дека корисниците треба да имаат подобра контрола над нивните известувања - со што се воведуваат подобрените известувања во iOS 12.

Како да ги совладате известувањата во iOS 12

Учење како да извлечете максимум од известувања во iOS 12 ќе ви даде подобра контрола врз известувањата за вашиот iPhone. Може да се одлучите да имате полесно панел за известувања, да ги избришете и исчистите известувањата или да направите промени во начинот на кој Известувања функционираат. Сите овие се дискутираат во делот подолу.

Користете групни известувања во iOS 12

Групирани Известувања ви дозволуваат да групирате повеќе известувања од апликации, типови на апликации или од испраќачот. Можете да одберете да ги имаат сите известувања за апликациите за социјални медиуми да бидат групирани во една информативна картичка или да имаат специјална картичка за одредена апликација - на пример, Фејсбук. Можете исто така да групирате известувања врз основа на испраќачи.

Сите овие можат да се направат со одење на страната Известувања во поставките на Вашиот iPhone. Можете да ја проверите нашата детална статија за како да ги групирате известувањата на iPhone на iOS 12.

Земете ја предноста на инстантното поставување во iOS 12

Инстант Tuning им овозможува на корисниците да направат брза промена во начинот на кој се однесуваат известувањата на апликациите. Сега, не мора да одат во Settings и рачно да ги прилагодувате сите известувања за апликациите. Сега, можете да ги промените известувањата за однесување на апликацијата како што се појавуваат на вашиот Центар за известувања или Заклучи екран.

Нашата сеопфатна статија за како да го користите Instant Tuning во iOS 12 треба да ве водат како да ја користите функцијата на вашиот iPhone.

Дозволи критични предупредувања во iOS 12

Можете да овозможите критични предупредувања за да продолжите да добивате известувања за одредени апликации, дури и ако Не се нарушувајте е овозможено на вашиот iPhone. Критичните предупредувања ја прекршуваат ограничувањето на режимот "Не вознемирувај" поради едноставна и очигледна причина - има критична важност за безбедноста, здравјето и безбедноста.

До овозможи Критични сигнали, само треба да ги примените опциите за известување за апликации во Поставките.

Важно е да се напомене дека критичните предупредувања не се достапни за повеќето апликации - дури и ако сметате дека е потребна апликација за критични известувања. Програмерите треба да аплицираат за овластување од Apple за нивните апликации да бидат дозволени со Критични сигнали.

Следи време на екранот на известувања

iPhone сега ви овозможува да го следите бројот на известувања што ги добивате за одреден период. Настрана од тоа, можете да користите апликации кои сакаат да испраќаат известувања. Функцијата покажува важни статистички податоци, како што е временската линија со бројот на известувања на час и просечниот број на известувања што телефонот добива за еден час.

До го следи времето на прикажување на известувања, оди до Старт> Прилагодувања> Време на екранот.

Овозможете побогатни известувања во iOS 12

iOS 12 сега поддржува побогати известувања. За развивачите на апликации, ова значи дека сега можат да изградат известувања кои комуницираат со корисниците. Побогатите известувања овозможуваат беспрекорно и здодевно корисничко искуство. Замислете да бидете во можност да одговорите на пораката во панелот за известувања, без да влегувате во некоја апликација.

До користете ја функцијата за пообемни известувања, едноставно треба да го допрете делот за внесување на побогато известување. Имајте на ум дека, токму сега, само неколку апликации ја поддржуваат функцијата за побогати известувања.

Најчесто поставувани прашања

П: Ги следев чекорите, но не можам да најдам опции за известување.
О: Најпрво треба да овозможите Известувања пред да ги пронајдете опциите. Доколку известувањето е оневозможено, сите други опции се оневозможени и нема да бидат достапни.

П: Може ли да ја овозможам групата за известување за сите апликации одеднаш?
О: Иако идејата е добра и може да биде уредна, Apple смета дека би било најдобро ако треба да ја овозможите секоја опција рачно за секоја апликација.

П: Зошто не можам да ја најдам новата опција за известувања на мојот iPhone?
О: Новата функција за известување е достапна само за iPhone-и и iPads кои работат на iOS 12. Ако вашиот уред е на пониска верзија на iOS, тогаш функцијата не е достапна за вашиот уред.

Вие само научивте. како да добиете најмногу од вашите известувања во iOS 12. Ако имате прашања во врска со кој било од чекорите погоре, кажете ни во делот за коментари.

Дали мислите дека оваа статија е корисна? Потоа, споделете ја оваа статија со вашите пријатели преку сметките на социјалните медиуми.

извор

поврзани со пост

Оставете Одговор

Оваа страница користи Akismet за намалување на спам. Научете како се обработува вашиот коментар.