Како да инсталирате Pidgin 2.13.0 во Ubuntu 18.04

Како да инсталирате Pidgin 2.13.0 во Ubuntu 18.04

Ова брзо упатство покажува како да го инсталирате најновиот Pidgin интернет месинџер 2.13.0 во Ubuntu 18.04.

Pidgin 2.13.0 беше објавен пред неколку месеци со подобра поддршка за темни теми и различни поправени грешки. Додека Ubuntu 18.04 испорачува со стара верзија во главното складиште, можете да инсталирате или надградба на Pidgin 2.13.0 преку ова неофицијална ЗЈН.

Пакетите со PPA, исто така, содржат IRC врска за поплава оваа бубачка.

Како да инсталирате Pidgin 2.13.0 во Ubuntu 18.04

Инсталирајте го Pidgin 2.13.0 преку PPA во Ubuntu 18.04:

Отворете терминал или преку Ctrl + Alt + T или со пребарување на 'терминал' од софтверот. Кога ќе се отвори, извршете команда за да го додадете PPA:

sudo add-apt-репозиториум ppa: kip / pidgin

Внесете ја вашата корисничка лозинка (нема повратни информации од звезди) кога ќе го извести и притиснете Enter.

Како да инсталирате Pidgin 2.13.0 во Ubuntu 18.04

Потоа можете да го надградите интернет гласот преку Software Updater:

Како да инсталирате Pidgin 2.13.0 во Ubuntu 18.04

или извршете команда во терминал за да инсталирате Pidgin 2.13.0:

sudo apt-get инсталирај pidgin

Деинсталирање:

Од било која причина можете лесно да го исчистите PPA кој исто така го смени Pidgin на берзанската верзија во Ubuntu 18.04 складиштето:

sudo apt-get инсталирај ppa-purge && sudo ppa-purge ppa: kip / pidgin

Авторски член

поврзани со пост

Оставете Одговор

Оваа страница користи Akismet за намалување на спам. Научете како се обработува вашиот коментар.