Како да се опорави инвалидска Фејсбук профил без нагласување

Вашата сметка на Фејсбук е важна за вас, но сте во тесна точка, бидејќи тоа е оневозможено !? Може да дојде време кога вашиот Facebook профил е или оневозможено или заклучено, и ова е местото каде што ќе се прашувате што да направите следно. Шансите се, вашата сметка на Фејсбук беше оневозможена од вас или некој друг. Ако тоа е случај, тогаш овој пост ќе ви покаже како да го вратите и повторно активирате Фејсбук профил.

Закрепне пријавена Фејсбук профил

Ако вашата сметка е деактивирана од Фејсбук, тогаш ќе треба да поднесете жалба до компанијата. Имајте на ум дека во зависност од причината за деактивирање на вашата сметка, Фејсбук никогаш не може да ја врати. Единствената опција, тогаш, е да се создаде нова сметка и да се заборави старата.

Вие ја деактивираа вашата сметка на Фејсбук

Ако сте ја исклучиле вашата сметка, тогаш следните чекори треба да бидат доволно добри за да ги направите работите и повторно да трчате.

Како и многу други корисници на социјалната мрежа, постои шанса да се замориш од Фејсбук, и како таков, отидовте напред и привремено ја деактивиравте сметката. Сега, за да го вратите во својата редовна форма, ова може да се направи многу лесно.

За оние кои намерно го ставаат својот профил на Фејсбук за бришење, тогаш задолжително се најавите пред првите 14 дена ако сакате да го зачувате од трајно бришење. Откако ќе поминат 14-деновите, тогаш нема да има друг начин да се врати.

Добро и влезете во вашата сметка на Фејсбук со внесување на вашата е-адреса и лозинка. Ако вашата сметка е поставена за бришење, треба да видите брз одговор на кој било Откажи бришење or Потврди бришење.

Едноставно кликнете на Откажи бришење копче за да го зачувате вашиот профил од трајно бришење. Ние разбираме дека вашиот профил ќе биде повторно воспоставен во истата состојба во која порано беше, па затоа нема страв.

Профилот е оневозможен од Фејсбук

Ако вашата сметка е оневозможена од Фејсбук, ќе видите посебна порака кога ќе се обидете да се најавите. Фејсбук деактивира сметки поради следните причини:

  1. Користење на лажни име
  2. Се прикажува како некого
  3. Објавување содржини кои не ги следат условите на Фејсбук
  4. Континуирано однесување кое не е дозволено на Фејсбук со кршење на стандардите на Заедницата
  5. Контактирање со други луѓе за вознемирување, рекламирање, промоција, датира или друго однесување што не е дозволено.

Сега, ако сте почувствувале дека сте казнети од Фејсбук, тогаш е време да проверите дали вашата сметка е заклучена. Посетете го Фејсбук, а потоа влезете во вашето корисничко име и лозинка. Од таму, ако социјалната мрежа ја оневозможи вашата сметка, тогаш треба да видите "Сметката е исклучена. "Сите не се изгубени, бидејќи опцијата е да поднесе жалба. Ако мислите дека вашата сметка е погрешно оневозможена, можете да поднесете жалба тука на Фејсбук.

закрепне забрането Фејсбук профил

Делот за апел ќе бара копија од сликата на вашата лична карта, па не заборавајте да ја имате подготвената, Конечно, додајте ги деталите за вашата жалба во делот "Дополнителни информации", и добро е да одите од таму.

Седнете и почекајте одговор од Фејсбук за можноста за враќање на вашата сметка во нормала. Тоа може или не може да се случи, па преминете ги прстите и се надевате на најдоброто.

Авторски член

поврзани со пост

Оставете Одговор

Оваа страница користи Akismet за намалување на спам. Научете како се обработува вашиот коментар.