Како да поставите време на екран за родителска контрола на iPhone на вашето дете

Новиот Screen Time на iOS 12 ви овозможува да имате подобра родителска контрола над користењето на телефонот на вашето дете. Со Screen Time, можете да поставите ограничување на користењето на телефонот на вашето дете, да ги ограничите апликациите и веб-сајтовите или да блокирате специфични функции и функции. Оваа статија ќе ви помогне да го користите Screen Time за родителска контрола на iPhone на вашето дете.

Screen Time е корисна карактеристика достапна за уредите на Apple што работат на iOS 12. Овозможи време на екранот да го следите начинот на кој вие и членовите на вашето семејство ги користите вашите iPhone и iPads. Нека овој напис ве води како да го користите времето за екран за родителска контрола на iPhone на вашето дете

Како да го поставите времето на екранот како родител на iPhone на детето - за прв пат да го користите

Ако досега не сте користеле Screen Time на вашиот iPhone и сакате да поставите Screen Time како родител на детето, треба да ги следите овие чекори:

1. Отворете го Подесувања стан на уредот на Apple на вашето дете.

2. Од Поставки, отворете го Време на екранот опција.

3. Ќе се прикаже страница што ве информира за функциите на Screen Time. Допрете Поставете како родител да продолжи.

4. Во Престој страница, поставете почеток и крај кога сакате вашето дете да биде надвор од екранот. Во текот на овие времиња, само телефонските функции, можностите и апликациите што ги дозволувате се употребливи. Кликнете на Поставете прекини за да ја поставите функцијата или допрете го копчето Not Now за да преминете на следната страница.

5. Во Граници на апликации, можете да поставите дневен временски рок за категории на апликации. Кога ќе се постигне одредено време за одредена категорија, потребна е дозвола за додавање на повеќе време. Допрете на Поставете ограничување на апликацијата копчето за да ја поставите функцијата или допрете го копчето Not Now за да продолжите на следната страница.

6. Во Содржина и приватност страница, можете да ги промените поставките за содржина и приватност на Screen Time. Допрете на Продолжи копчето за да продолжите на следната страница.

7. Поставете Pарена Passcode. Осигурајте се дека Матичниот код за лозинки е уникатен и дека вашето дете нема пристап до кодот. Вие само го поставивте Screen Time за родителска контрола на iPhone на вашето дете за прва употреба.

Како да го смените родителскиот уред во детски уред

Стандардно, функцијата Screen Time на iPhone-и е стандардно овозможена и повеќето уреди се сметаат за родителски уреди. Ако сакате да го смените родителскиот уред во дете уред, следете ги овие чекори:

1. Отворете го телефонот Подесувања од почетниот екран.

2. Од Поставки, отворете го Време на екранот опција.

3. Од времето на екранот, скролувајте надолу кон долниот дел од страницата и допрете го Исклучи го времето на екранот опција.

4. Со времето на екранот е исклучено, допрете го Вклучете го времето на екранот.

5. Следниот екран прикажува информации за времето на екранот. Допрете Продолжи на следната страница.

6. Потврдете го прекинувачот во режим на родител со допирање на Ова е мојот телефон копче.

7. Продолжете со воспоставениот Престој, Временски ограничувања, И Содржина и приватност.

8. Поставете Родителски код. Осигурајте се дека Матичниот код за лозинки е уникатен и дека вашето дете нема пристап до кодот. Вие само го поставивте Screen Time за родителска контрола на iPhone на вашето дете за прва употреба.

Вие само научивте како да го користите Screen Time за родителска контрола на iPhone на вашето дете. Настрана од Screen Time, можете исто така да поставете временско ограничување на iPhone користејќи ја функцијата за воден пристап. Ако имате прашања во врска со кој било од чекорите погоре, кажете ни ги коментарите.

извор

поврзани со пост

Оставете Одговор

Оваа страница користи Akismet за намалување на спам. Научете како се обработува вашиот коментар.