Lexis Audio Editor овозможува лесно уредување на аудио на Windows 10

Земи SanDisk 256GB двоен погон со USB-C само за денес

Lexis Audio Editor ви овозможува да ги споите песни од аудио, да креирате снимки директно во рамките на апликацијата и да додадете ефекти на вашата музика или други снимки.

Иако постојат голем број на аудио уредници таму, многу од нив ќе бидат претерани за просечниот корисник. Lexis Audio Editor има добар сет на функции за прифатлива цена која ќе ги задоволи потребите на луѓето кои сакаат да направат основни уредувања.

Апликацијата е достапна за $ 6.99 на Windows 10 и Windows 10 Mobile. Има достапна бесплатна верзија на апликацијата, но таа ограничува во кои формати може да извезувате аудио. Lexis Audio Editor исто така е достапен на iOS и Андроид, ако користите уред на Apple.)

Погледнете во Microsoft Store

Едноставен дизајн

Земи SanDisk 256GB двоен погон со USB-C само за денес

Lexis Audio Editor е прилично скапи. Можете да внесувате аудио датотеки или да снимате датотеки директно во апликацијата. Потоа можете да додадете ефекти, да ја скратите аудио-трагата и да направите други основни уредувања. Овој дизајн го олеснува прескокнувањето без потреба да се помине многу време за учење на интерфејсот. Тоа е одлична апликација за секој кој треба да направи основни уредувања како изедначување на звукот и избледување на звукот во и надвор.

Беше забавно да се репродуцираат ефекти како што се менување на звукот и уредување на теренот на патеката, но повеќе функционални алатки беа исто така импресивни. Одлична карактеристика е тоа што можете да ја забрзате или забавите песната без да влијаете на теренот со менување на темпото. Можете да забрзате една од вашите омилени песни или да ја забавите песната надолу за полесно да се репродуцирате заедно со инструментот.

Можете исто така да ја користите апликацијата за снимање на аудио директно вклучувајќи снимање на аудио директно во еден сегмент од снимањето.

Ограничена моќ

Земи SanDisk 256GB двоен погон со USB-C само за денес

Една од главните разлики помеѓу Lexis Audio Editor и помоќните апликации е тоа што има само една песна што може да ја уредите. Ова значи дека не можете да направите повеќеслојна песна со звучни ефекти, повеќе аудио записи и музика. Тоа е dissappointing затоа што тоа ве спречува да создаде повеќе софистицирани и нијансирани песни.

Покрај тоа што има само еден слој за уредување, Lexis Audio Editor исто така е ограничен кога станува збор за други уредувања. Не можете да приберете елементи заедно на временска линија или да користите кратенки на тастатурата за да скокнете низ апликацијата. Вие исто така се ограничува на дванаесетте ефекти кои се вградени во апликацијата.

И покрај неговите ограничувања, Lexis Audio Editor го прави основното уредување многу добро. Ефектите се лесно да се пресметаат и да звучат одлично кога се применуваат на аудио.

Целокупни мисли

Земи SanDisk 256GB двоен погон со USB-C само за денес

Lexis Audio Editor носи едноставно аудио уредување во Microsoft Store. Можете лесно да клипирате заедно парчиња аудио, да додадете ефекти и да извезувате песни во различни формати. Таа нема моќ на нешто како Adobe Audition, но за само $ 6.99 добивате добар сет на функции.

Ако сте професионалец кој треба да го замени нивниот сегашен аудио едитор, би барал на друго место. Но, ако треба да клипирате заедно песни и снимки и да додадете едноставни ефекти, Lexis Audio Editor се вклопува во сметката.

Добрите

  • Едноставен интерфејс
  • Ниска цена
  • Поддржува многу ефекти

Конс

  • Ограничена моќ

Погледнете во Microsoft Store

извор

поврзани со пост

Оставете Одговор

Оваа страница користи Akismet за намалување на спам. Научете како се обработува вашиот коментар.