Linux Mint 19 Датум на издавање и карактеристики

Linux Mint 19 Датум на издавање и карактеристики

Името и приближниот датум на издавање на Linux Mint 19 се откри.

Следното поголемо издание на популарниот Ubuntu-базиран оперативен систем на Linux ќе се вика Linux Mint 19 "Тара".

Да, Тара. Кодното име е цврсто во согласност со другите Linux Mint изданија, од кои сите користат женски имиња.

Заедно со името, исто така, знаеме малку повеќе за тоа што ќе ги вклучи новите функции Linux Mint 19, плус груба претстава за тоа кога ќе биде пуштен на слобода.

Нови функции во Linux Mint 19

Како што се очекуваше, Linux Mint 19 ќе се базира на Ubuntu 18.04 LTS. Ова му дава тим на Монетниот двор на Линукс модерна, но цврста основа на која треба да се изгради. Тоа исто така значи дека Linux Mint 19 ќе добие критички безбедносни поправки до 2023.

Друга голема промена е тоа што серијата Linux Mint 19.x ќе ги користи GTK 3.22.

Зошто е тоа важно? Па, за едно, тоа значи дека конечно ќе можете да ги користите современите теми на ГТК со десктопот на ЦИНАМОН, без проблеми или проблеми. Плус, бидејќи GTK 3.22 е стабилно ослободување со стабилен API, ажурирањето значи дека голем број апликации од трети страни повторно ќе работат на Mint.

Ќе се ажурираат верзии на GTK-базирана работна околина Cinnamon и подобрувања на стандардните Mint-Y GTK и теми за икони.

Linux Mint 19 ќе има подобра поддршка HIDPI.

Претходните верзии на Linux Mint воведоа нови апликации, така што е можно да видиме уште повеќе во ова издание.

Исто така, ќе има голем број основни надградби на апликациите, вклучувајќи:

  • Нане Добро преработена апликација
  • Nemo добива целосен текст пребарување
  • Нане ажурирање подобрувања

Linux Mint 19 Датум на издавање

Според Линукс карта на Линукс Linux Mint 19 ќе биде пуштен во мај / јуни 2018.

Ќе ве објавиме

Ова е постојано ажурирана статија со сите важни детали што ви се потребни за датумот на издавање на Линукс Минт 19, карактеристики и други случувања.

Ние ќе го задржиме овој пост ажуриран како што дознаваме повеќе за Linux Mint 19 и неговите карактеристики. Ако научите нешто за што мислите дека треба да го споменеме, контактирајте со нас користејќи ја нашата контакт форма, или преку пораки на Твитер.

извор

поврзани со пост

Оставете Одговор

Оваа страница користи Akismet за намалување на спам. Научете како се обработува вашиот коментар.