Microsoft ја паузира Windows 10 верзијата на 1809

Мајкрософт го претстави Windows 10 верзијата 1809, Октомврискиот 2018 Ажурирање за Windows 10 на октомври 2, 2018 официјално.

Компанијата објави ажурирани алатки за надградба на новата верзија на Windows 10 и овозможија ажурирање на Windows Update исто така, но само за корисници и администратори кои рачно го кликнаа копчето "провери за надградби" во интерфејсот на Windows Update.

Потоа почнаа да се појавуваат извештаи наскоро, уште еднаш, ажурирањата не беа процесирани колку што е можно полесно за некои корисници. Предложени се кориснички извештаи дека личните досиеја беа избришани на некои машини и дека имало бројни прашања до тоа.

Мајкрософт самиот ги блокираше ажурирањата за уредите со одредени хардверски или софтверски конфигурации, бидејќи овие конфигурации беа познати како проблеми со новата верзија на Windows 10.

креирајте прозорци 10 1809 инсталација

компанијата испратени ажурирање на официјалната страница за поддршка на 10 на Windows 1809 на веб-страницата на Microsoft на октомври 5, 2018. Таму се покажа дека одлучи да го паузира пренасочувањето на ажурирањето поради извештаите за загуба на податоци од корисниците кои ја извршија надградбата на компјутерите.

Застанавме на пауза на Windows 10 октомври 2018 ажурирање (верзија 1809) за сите корисници, додека истражуваме изолирани извештаи за корисници кои недостасуваат некои датотеки по ажурирањето.

Кога Microsoft ја објави верзијата 10 1809 XNUMX на инсајдерскиот канал, некои корисници го објавија точното прашање.

Мајкрософт ги повикува клиентите да чекаат со инсталација на ажурирање на функцијата Windows 10; корисниците кои ги преземале ISO-датотеките рачно или креирале инсталациски медиум се повикуваат да не го инсталираат се додека не се достапни нови медиуми.

Компанијата планира да го ажурира статијата за поддршка кога ќе се продолжат прегласувањата.

Корисниците и администраторите на Windows 10 ќе забележат дека Microsoft го повлече ажурирањето од Windows Update, но исто така и од други веб-страници на компанијата. Компанијата ја повлече алатката за создавање медиуми за верзијата 10 на Windows 1809 од својата веб-страница.

Останува да се види дали "Мајкрософт" е доволно брз за да креира закрпи, така што ќе може да започне со промоции следниот вторник на официјалниот ден на Patch Day од месецот.

Следењето на Мајкрософт за ослободување на ажурирања на функции за Windows 10 кои ги кршат нештата за некои корисници продолжува. Нашата препорака, да почекаме со инсталирање на ажурирања на функции за да бидете сигурни дека раните грешки се подредени, сè уште стои. Администраторите кои не сакаат да чекаат со ажурирања треба да креираат целосни системски бекап за да можат да ја вратат претходната верзија ако работите тргнат наопаку.

Сега ти: Дали веќе сте надградени со Windows 10 верзијата 1809?

Пост Microsoft ја паузира Windows 10 верзијата на 1809 се појави прв на gHacks технологија вести.

поврзани со пост

Оставете Одговор

Оваа страница користи Akismet за намалување на спам. Научете како се обработува вашиот коментар.