Следи ги промените на дискови, датотеки и регистар на Windows со FRSSystemWatch

FRSSystemWatch е бесплатна програма за уредите на Microsoft Windows за следење на целните дискови, директориуми, датотеки или клучеви во регистарот за промени.

Понекогаш може да биде важно да се осигурате дека датотеките или вредностите во Регистарот не се менуваат; можеби сакате да бидете сигурни дека датотеките на веб серверот не се менуваат или дека Windows или програмите не ресетираат одредени клучеви во регистарот.

Можете да ги користите неколку програми како што се FileActivityWatch, Избриши го мониторот за продолжувањеили Монитор на датотеки на Windows, па дури и вградени алатки како Монитор за ресурси за Windows за тоа во зависност од вашите потреби.

FRSSystemWatch

frssystemwatch

FRSSystemWatch е друга програма која можете да ја користите за работата. Програмата може да ги надгледува сите дискови, папки или поединечни датотеки на кој било поврзан уред за складирање и клучеви во регистарот.

Треба да ја инсталирате програмата пред да може да се користи; инсталацијата е јасна и не треба да трае долго. Компатибилноста, таа е компатибилна со Windows 7 и понови верзии на Windows и се нуди како 32-битна и 64-битна верзија на веб-страницата на развивачот.

Програмата автоматски го следи автоматското движење c: кога ќе го стартувате за прв пат. Ажурирањата се случуваат во реално време и податоците се прикажуваат во формат како во дневникот во интерфејсот на апликацијата.

Секој запис е наведен со датум и време, икона која укажува на датотека, папка или клучна активност на клучот, патеката и името и дејството.

По некое пребарување во интерфејсот може да забележите дека нема копче за паузирање за да го запрете следењето. Недостасната опција за паузирање на мониторингот е еден од недостатоците на FRSSystemWatch. Не може да биде проблем ако ги следите многу специфичните локации или датотеки, но ако го следите целиот диск, новите записи се додаваат многу често во дневникот, што го отежнува приближно невозможното да се анализира што се случува.

Единствената опција што ја имате е да изберете Watch> Remove Monitor. Вториот недостаток е дека тоа го отстранува целиот дневник. Ако претходно не сте ги копирале податоците, тоа е изгубено бидејќи програмата автоматски не ги зачувува податоците.

Говорејќи за прашања; програмата нема соодветни опции за извоз. Единствените начини за зачувување на податоците се или да го изберете и да користите уреди> копија за да ја копирате во таблата со исечоци или да ја испечатите.

Сега добри работи. Можете да ги следите повеќе локации и доволно е лесно да креирате нови работни места за следење. Само изберете Гледајте и потоа саканиот тип на мониторинг за да го стартувате. Програмата ги запомнува локациите и ги вчитува автоматски, но повторно ќе го започне мониторингот и не става никакви стари записи.

Можете да го промените интерфејсот доста. Изберете Settings за да го прилагодите фонтот или шемата за бои кои апликацијата ги користи детално.

FRSSystemWatch поддржува неколку кратенки на тастатурата што може да ги најдете. Користете Ctrl-A за да го изберете целиот дневник и потоа Ctrl-C за да ја копирате во таблата со исечоци. Тоа е најбрз начин за извоз на дневникот, но запомнете дека треба да го залепите некаде, освен ако користите монитор на таблата со исечоци како што е CopyQ, Remembrили Клипборд Помош + Правопис кои се сеќаваат на она што го копирате на клипбордот.

Затворање зборови

FRSSystemWatch е практичен, но ограничен системски монитор за Windows. Иако можеби веќе е соодветно за некои намени, повеќето корисници најверојатно би сакале да видат опции за да го паузираат следењето, автоматскиот извоз на дневникот или барем зачувај ги лог датотеките рачно во различни формати.

Пост Следи ги промените на дискови, датотеки и регистар на Windows со FRSSystemWatch се појави прв на gHacks технологија вести.

поврзани со пост

Еден одговор

Оставете Одговор

Оваа страница користи Akismet за намалување на спам. Научете како се обработува вашиот коментар.