OneDrive датотеки на барање е достапно за Windows Инсајдерите

Дона Саркар денеска објави дека OneDrive е Датотеки на барање функција почнува да се претвора во Windows Инсајдери со Windows 10 падот на креаторите за ажурирање.

Ако сте на Windows 10 изгради 16215, ќе ја имате оваа функција некогаш денес или во текот на следните неколку дена. Но, ако го читате ова и веднаш сакате да скокнете до него, исто така можете да го преземете и инсталирате овде (директна врска за преземање).

Датотеките On-Demand, aka Placeholder, се функција OneDrive која ви овозможува пристап до сите ваши датотеки во облакот, без претходно да ги преземете. Сите ваши датотеки во вашата OneDrive профил, дури и датотеки на интернет само, може да се видат во File Explorer и да работат исто како и секоја друга датотека на вашиот компјутер.

Треба прво да ја вклучите функцијата, а потоа да ги имате овие статусни датотеки достапни во File Explorer за неколку моменти. Постојат три статуси достапни, Само за Online, Локално достапни датотеки и Секогаш достапни датотеки.

Можете да изберете кои папки да бидат локални и кои треба да бидат File-on-Demand преку прозорецот Settings за OneDrive. Можете дури да ги поставите сите датотеки на барање ако сакате.

Функцијата File on Demand во OneDrive е многу пропуштена и бараната функција #1 на OneDrive на UserVoice. Па сега, откако се врати, ајде да почнеме да го тестираме и да уживаме.

извор

Оставете Одговор

Оваа страница користи Akismet за намалување на спам. Научете како се обработува вашиот коментар.