Како да поставите познаници на Фејсбук

Навреденост

Со завршувањето на претседателските избори, се надевав дека мојот Фејсбук Вести Храната повторно ќе стане побогат, понежвен News Feed, но тоа беше очигледно цевка сон. Изборот е над луѓето. За оние од вас кои гласаа за претседателот Трамп, добро за вас. Можете да престанете да бидете саркастични и високи и силни сега. За оние од вас чиј кандидат не победи, што е направено е направено. Само преминете. Всушност, време е за сите да продолжат понатаму. Не велам дека треба да ги игнорираме она што е продолжува. Јас едноставно не мислам дека ние треба да се консумира од неа.

Пријатели наспроти познаници

Тоа се рече (и тоа беше прилично добро да се каже), ми требаше начин да се минимизираат сите политички глупости што се појавија во мојот News Feed. Најдрастичното решение беше целосно да се откаже од Фејсбук. Јас сериозно го разгледував, но одлучив против него бидејќи Фејсбук е како да оставам во контакт со пријатели кои не ги гледам често. Следната опција беше да не се дружам со некои од моите пријатели. Ова, исто така, се чинеше малку драстично, бидејќи не сè што тие го објавуваат е политички глупости. Мојата трета опција беше да блок мислења кои содржат одредени зборови но ова се чини дека работи само на веб-страницата на Фејсбук, а не во нивната мобилна апликација, па ми требаше поинакво решение. Решив да назначам некои пријатели како познаници. Листата на познаници е за пријатели од кои сакате да видите помалку мислења во вашиот News Feed. Додека не е совршено решение за она што се обидувам да го постигнам, решив дека тоа е најдобра опција за мене.

Свртете пријател во познаник

Тоа е прилично лесно да се означи некој како познаник.

ЧЕКОР 1: Пријавете се на Фејсбук од прелистувач

ЧЕКОР 2: Кликнете на листата на пријатели

ЧЕКОР 3: Кликнете на познаници

ЧЕКОР 4: Ќе видите кутија "ОД ОВОЈ ЛИСТА". Ова го има полето за пребарување прикажано подолу, како и листа на вашите пријатели со копчето "Додај" до секоја од нив. Можете или да кликнете на копчето Додај за да станете пријател на познаник, или напишете дел од нивното име и притиснете Enter.

Кога ќе се вратите во вашиот News Feed, треба да видите помалку мислења од вашите познаници и понатаму.

Ако сакате да видите сè што објавуваат вашите познаници, одете на листата со познаници (Чекори 1 - 3 погоре). Во мобилната апликација, можете да ги видите сите објави на вашите познаници со следниве чекори:

ЧЕКОР 1: Допрете ја иконата во долниот десен агол

ЧЕКОР 2: Допрете "Погледнете повеќе ...".

ЧЕКОР 3: Допрете "Feeds"

ЧЕКОР 4: Допрете "Запознавање"

Сега ќе видите мислења од вашите познаници.

извор

поврзани со пост

Оставете Одговор

Оваа страница користи Akismet за намалување на спам. Научете како се обработува вашиот коментар.