Таг: автентикација

7 начини за автентикација на корисници и уреди во Windows 10

Windows 7 нуди само два начина за да се логирате. Или со локална корисничка сметка или ако уредот е приклучен на домен, сметка на Active Directory. Но, во Windows 10, Microsoft поддржува многу поширок спектар на опции за влез, во голема мера за поддршка на облак и ...

MacoOS High Sierra, iOS 11 Бета: ажурирања за да се направи две-фактор за проверка на автентичност на Apple уреди

Со оглед на тоа што корисниците почнуваат да ги ажурираат своите уреди на Apple на iOS 11 и macOS High Sierra, тие ќе забележат што е перцепирано како услов да почне да користи две-фактор за проверка. Тоа не е случај. Известување од Apple за промените што ќе бидат претставени во ...

Како да се овозможи автентикација со две фактори на iPhone

Со најновиот тренд во безбедносните барања на интернет, лозинката не е доволна за да ја зачувате вашата сметка на вашиот iPhone. Ако неовластено лице ја добива вашата лозинка, потребен ви е друг слој на сигурност, поточно дво-факторска проверка. Два факторска проверка ќе осигури дека вашата сметка на Apple е ...

Кенсингтон објавува читач на отпечатоци од VeriMark со поддршка за Windows Hello

Kensington отпочна нов читач на отпечатоци од прстите на CES со поддршка на Windows Hello. Kensington® VeriMark ™ Fingerprint Key додава едноставна, брза и безбедна автентикација на отпечатоци од прсти до ноутбук компјутери без интегрирана имплементација на биометриски сензор. На dongles се целосно сместени, подготвени за употреба Synaptics Natural ID ™ отпечатоци модули мал ...

Како да поставите две-фактор за проверка на автентичност за сметка на Microsoft

Пред неколку недели, ви покажав како да поставите две-фактор за автентикација (2FA) за Office 365 корисници. Во денешниот Прашајте го администраторот, ќе ви покажам како да го направите истото, но за потрошувачките сметки на Microsoft. Лозинките лесно се украдени или погодени, па ...

Велика Британија банките тресна поради недостаток на две-фактор за проверка

Кои? обвинува високи банки на улиците дека не успеале да ги заштитат клиентите од измама Големите банки на високи улици не успеале да обезбедат доволно безбедносни чекори за да ги заштитат клиентите од измамите, посочуваат нови истражувања. Извештај од кој? објавен денеска покажа дека многу банки немаат "дво-фактор за проверка" на ...

Skype може да се користи за проверка на идентификација базирана на Aadhaar - Microsoft

Мајкрософт Индија денеска објави соопштение во кое компанијата тврди дека претставила на централната влада како Скајп, како платформа, може да се користи за онлајн проверка на идентификациски проверки во соработка со базата на податоци Aadhaar ID. Компанијата спомена дека Skype би можел да ...

WinAuth Windows 2-фактор за проверка на автентичност

WinAuth е бесплатна програма со отворен код за оперативниот систем на Windows која може да се користи за генерирање кодови за разни услуги кои нудат 2-фактор за проверка. Идентификацијата на 2-фактор, понекогаш позната како проверка на 2-чекор, е шема за автентикација која додава втор чекор за проверка на процесите за авторизација. Компаниите почнаа ...

Како да ги обезбедите вашите сметки од социјалните инженерски хаки

Многу корисници станаа сензибилизирани за реалноста на безбедноста и компјутерите денес. Ние ги знаеме заедничките закани за да внимавате; Вируси, црви и Тројанци за да именува неколку. Постои уште една закана што често се занемарува и тешко се надминува; Социјално инженерство. Приватни информации како ...

Како да го конфигурирате кластерот за повеќе јазли на Proxmox VE 4

Како да конфигурирате Proxmox VE 4 повеќе јазли кластер Proxmox VE 4 поддржува инсталација на кластери и централно управување на повеќе Proxmox сервери. Можете да управувате со повеќе Proxmox сервери од една веб-конзола за управување. Оваа функција е навистина корисна кога имате ...

Како да го користите Порт Тропање на Ubuntu за да го скриете приклучокот SSH

Како да го користите Порт Тропање на Ubuntu за да го скриете приклучокот SSH Сите ги знаете овие стари гангстерски филмови каде што еден човек користи удар за секција на врата за да влезете? Порт тропа е токму тоа, само за вашиот сервер. Менување на стандардниот ssh порт ...

Како да го ажурирате CURL со CPanel на CentOS 7

CURL е едноставен модул кој ви овозможува да поврзувате и да комуницирате со различни типови на сервери користејќи различни типови на протоколи. Curl главно поддржува http, https, ftp, gopher, telnet, dict, датотека и ldap протоколи. Исто така, поддржува SMB, SMBS, IMAP, IMAPS, POP3, POP3S, RTMP, RTSP, ...

Инсталирај OpenSSH 7.2 На Linux Ubuntu Systems

Инсталирај OpenSSH на Ubuntu Linux системи. OpenSSH, исто така познат како OpenBSD Secure Shell, е пакет на мрежни комунални услуги поврзани со безбедноста базирани на SSH протоколот. OpenSSH 7.2 е најновата верзија на SSH Shell. OpenSSH е слободно достапна верзија на безбедна школка (SSH) ...

Кумулативна ажурирање KB3140743 за Windows 10 објавена

Мајкрософт отвори два нови надградби за стабилни верзии на оперативниот систем Windows 10 на компанијата денес. Ажурирањата KB3140743 и KB3139907 се достапни преку сервисот за ажурирање на оперативниот систем или како директни преземања од Центарот за преземање на Microsoft. KB3140743 е кумулативно ажурирање за Windows 10 ...

Преместете ги вашите податоци на Google директно на OneDrive или Dropbox

Google лансираше Takeout во 2011, услуга која им овозможува на корисниците на Гугл со средства за извезување на некои податоци. Тоа ви овозможува да извезувате некои податоци, датотеки на Google Диск, Контакти или Календар за чување или увоз на други услуги. Услугата е ажурирана ...

Конфигурирајте го Postfix за да го користите Gmail како е-пошта

Конфигурирај го Postfix за да го користиш Gmail како поштенско сандаче. Ако имаш Gmail сметка, можеш да го конфигурираш твојот MTA да ја препраќаш појдовната пошта преку Gmail. Ова ви дава корист од сигурноста на Gmail и стабилната инфраструктура, и ви дава едноставно средство за испраќање ...

Ова е многу важно - Проверете ја ISO сликата пред инсталирање на Linux

ВоведНа неделата 21st февруари беше објавена порака до блогот Linux Mint, наведувајќи дека веб-страницата е хакирана и натрапникот успеа да објави линк до неофицијалната ISO верзија на Linux Mint. За повеќе информации за она што се случило посетете http://blog.linuxmint.com/?p=2994. На ...

Како да се поврзете со малина PI 2 Користејќи SSH од Linux, Windows и Android

Вовед Следната недела објавив водич за поставување на Raspberry PI 2 модел Б. Се разбира, со оглед на тоа што мојата возраст е удирање, очигледно ми се измолкна дека веќе издадов уште еден водич кој покажува како да се направи истото уште во март 2015. ...

LastPass Authenticator пристигнува на Windows телефон

LastPass Authenticator штотуку започна на Windows телефони, покрај iOS и Android уредите. LastPass Authenticator е бесплатна услуга за проверка на автентичност со два дела, која додава дополнителен слој на безбедност при навигацијата на различни веб-страници или апликации. Сервисот генерира 6-цифрен, временски-базирани пасоши или испраќа притисни ...