Таг: CentOS

Како да инсталирате Odoo 12 на CentOS 7

Одоо е меѓу најпопуларните деловни софтвер кој можете да го најдете во денешно време. Она што толку популарна оваа апликација е што нуди опсег на бизнис апликација на едно место. Некои од апликациите што ги споменуваме се Точка на продажба (ПОС), Инвентар, ...

Како да инсталирате cPanel и WHM на CentOS 7

Како да инсталирате cPanel на CentOS 7 cPanel е најпопуларниот и најшироко користен контролен панел за управување и автоматизирање на веб хостинг задачи. Тоа е најинтуитивен и лесен контролен панел на светот, со многу едноставен графички интерфејс, кој е едноставен за работа. cPanel е ...

Како да поставите RabbitMQ кластер на CentOS 7

RabbitMQ е софтвер со отворен код за пораки-брокер кој првично го имплементира протоколот AMQP (Advanced Message Queuing Protocol) и додека е развиен и проширен со цел да поддржува други протоколи како што се STOMP (Streaming Text Oriented Messaging Protocol) и MQTT Телевизија за редослед на чекање). ...

Како да инсталирате PHP 7.2 на CentOS 7

Ќе ви покажеме како да инсталирате PHP 7.2 на Линукс VPS кој работи CentOS 7 како оперативен систем. PHP е серверски јазик за скриптирање кој најчесто се користи за развој на веб, но исто така се користи како општ програмски јазик. PHP овластувања WordPress, ...

Како да го инсталирате Мастодон на CentOS 7

Мастодон е слободна социјална мрежа со отворен код базирана на отворен веб-протокол. Го користеше Ruby on Rails за back-end и React.js и Redux за предниот крај. Во овој туторијал, ќе ви покажеме како да го инсталирате Мастодон на CentOS 7 сервер. 1. Ажурирај ...

Како да инсталирате NextCloud 14 на CentOS 7

Nextcloud е еден од најпопуларните бесплатни и отворени извори на самохрани датотеки за синхронизација и споделување на апликација. Можете да го користите за чување на вашите лични датотеки, контакти, слики, музика и многу повеќе и ви овозможува да ги пристапувате или да ги споделите со вашите пријатели ...

Како да инсталирате WildFly 14 на CentOS 7

WildFly е state-of-the-art Java веб апликација сервер дизајниран околу брзината и да биде лесен. Порано позната како JBoss, WildFly е софтвер со отворен код и има за цел да обезбеди најбрза можна околина за извршување на Јава. Со функции како потсистемски блокови направени за лесно додавање и отстранување, централизирано ...

Како да го конфигурирате WordPress да користи далечинска база на податоци

WordPress е најпопуларниот систем за управување со содржини (CMS) базиран на PHP и MySQL. Кога вашиот WordPress CMS расте во сообраќајот и имате надминато вашите тековни ресурси на серверот, професионалното решение е да ја хостирате вашата база на податоци на одделен сервер на бази на податоци. Со ова решение, вие ...

Како да инсталирате и конфигурирате Wekan Trello-како Kanban на CentOS 7

Wekan е отворен извор Trello-како канбан одбор базиран на рамка Meteor Javascript. Тоа е веб-базирана алатка за управување која ви овозможува да креирате одбор за вашата проектна соработка. Со wekan одборот, само треба да поканите член на одборот и ...

Како да инсталирате Ранчер Докер Контејнер Менаџер на CentOS 7

Ранчер е платформа за управување со контејнери со отворен код. Тоа ви овозможува да управувате со Docker и Kubernetes со леснотија. Ранчер обезбедува инфраструктурни услуги, како што се вмрежување во повеќе мрежи, балансирање на оптоварување и фотографии. Во ова упатство, ќе ве водим да инсталирате и конфигурирате чекор-по-чекор ...

Како да инсталирате phpMyAdmin на CentOS 7

Овој туторијал го објаснува процесот на инсталирање на една од најпопуларните апликации со отворен код за управување со MySQL бази на податоци - phpMyAdmin. phpMyAdmin е бесплатна и софтвер со отворен код, веб-базирана апликација напишана во PHP, што се користи за лесно управување со MySQL бази на податоци преку вашата омилена мрежа ...

Како да го инсталирате Matomo на CentOS 7

Овој прирачник го објаснува процесот на инсталирање на веб-аналитичка апликација со отворен код наречена Matomo (порано позната како Piwik) на CentOS 7 VPS. Matomo ви помага да се соберат и анализираат важни информации за посетителите на вашиот веб-сајт. Matomo карактеристики следење на посети, цели, стапки на конверзија, ...

Наведете ги сите инсталирани пакети со yum на CentOS 7

Во овој краток туторијал, ќе ви покажеме, како да ги наведете сите инсталирани пакети со yum на CentOS 7. Yum е стандардниот менаџер на пакети кој се користи во CentOS, кој се користи за интеракција со двете поединечни RPM пакети и многу складишта. Ова упатство беше напишано ...

Како да инсталирате MariaDB на CentOS 7

Ќе ви покажеме како да инсталирате MariaDB на CentOS 7. MariaDB е развиена заедница на MySQL. MariaDB е софтвер за слободен софтвер со отворен код, широко користен од веб-сајтови до банкарски софтвер. Тоа е подобрена, падна замена за MySQL. Е …

Инсталирајте Apache Maven 3.5 на CentOS 7

Apache Maven е слободен софтвер со отворен код базиран на софтвер за управување со проекти и алатка за разбирање. Maven им овозможува на корисниците лесно да складираат документи, да генерираат извештаи и документација од централен дел од информациите. Во ова упатство ќе ве водиме низ чекорите за инсталирање ...

Како да инсталирате Python 3.6.4 на CentOS 7

Ќе ви покажеме како да инсталирате Python 3.6.4 на CentOS 7. Пајтон е во сржта на многу популарни веб-страници и програми - YouTube, Instagram, па дури и Yum на CentOS, за да именува неколку. Сите тие се потпираат на сигурноста и перформансите на Пајтон за да се завршат многу ...

Како да инсталирате NEOS CMS на CentOS 7

Neos е слободен систем за управување со содржини со отворен код напишан во PHP и користи свој рамковен проток. Neos CMS обезбедува прилагодлив, проширен и лесен за користење веб интерфејс за уредно уредување на веб-содржини. Не ви се потребни скапи обуки или консултации за време ...

Како да инсталирате Apache, PHP 7.2 и MySQL на CentOS 7.4 (LAMP)

Ова упатство покажува како да инсталирате веб сервер на Apache на CentOS 7 серверот со PHP (mod_php) и MySQL база на податоци. Акронимот LAMP е краток за Linux, Apache, MySQL, PHP. Овој ажуриран туторијал ја покажува инсталацијата на најновите PHP верзии (7.0, 7.1 и 7.2) ...

Како да инсталирате Redmine на CentOS 7

Во ова упатство ќе ви покажеме како да инсталирате Redmine на CentOS. Redmine е слободно и следење на проблемот со отворен код и апликација за управување со проекти за веб-базирани апликации. Redmine е изграден на Ruby on Rails и е крос-платформска и крос-база на податоци. Овој водич треба да работи ...

Како да создадете корисник на Sudo на CentOS 7

Ќе ве водиме, како да креирате корисник на sudo на CentOS 7. Судо е програма за командна линија на Линукс која ви овозможува да ги извршувате командите како надзорник или друг системски корисник. Конфигурациската датотека нуди детални дозволи за пристап, вклучително и овозможување команди само од повикувачкиот терминал; ...