Таг: Firefox

Поправете ги проблемите и проблемите со Firefox на Windows PC

Дали вашиот пребарувач на Mozilla Firefox има проблеми на Windows 10 / 8 / 7 PC? Во овој пост, ќе споделиме неколку заеднички решенија за дијагностицирање и решавање проблеми во Firefox. Применувајќи ги овие сугестии, сами може да ги разрешите повеќето од проблемите. Поправи ги проблемите и проблемите со Firefox ...

Поправете ги проблемите со Firefox со додатоци, приклучоци или несакан софтвер

Имате проблеми со Firefox додатоците и приклучоците? Се чини дека тие се оневозможени со најновото ажурирање? Не работат ли како што се очекуваше? Во ова упатство, ќе споделиме совети кои ќе ги поправат проблемите на Firefox со додатоци, приклучоци или несакан софтвер. Ги разгледуваме следниве сценарија: ...

SoundFixer поправа проблеми со звукот на YouTube

SoundFixer е продолжување за веб прелистувачот на Firefox кој се обидува да ги поправи проблемите поврзани со звукот на YouTube и да ги избере другите сајтови со аудио. Корисниците на интернет кои гледаат видеа со аудио на Интернет можат да се појават во голем број проблеми: аудио може да биде премногу тивок ...

Netflix не реагира или не работи во веб-прелистувачот

Ако сте заинтересирани за стриминг филмови, ТВ емисии, документарни филмови и други премиум содржини, тогаш Netflix е најдоброто место на интернет за тоа. Не е ни чудо што милиони луѓе ја користат услугата секој месец. Но, што се случува кога услугата не работи ...

Како да ја користите Firefox Боја за креирање Теми за Firefox

Firefox на Mozilla е несомнено еден од најефикасните прелистувачи достапни денес, чија цел е да пробаат нови идеи и експерименти. Уживањето и упорноста на Mozilla да ги подобри перформансите и имплементирањето на новите функции во Firefox без да го наруши корисничкото искуство, го прават тоа еден од најдобрите интернет пребарувачи ...

Како да креирате клучеви за обновување на корисничка сметка на Firefox

Корисниците на Firefox кои користат сметка на Firefox за да синхронизираат податоци помеѓу уредите и облакот користат комбинација на корисничко име и лозинка за авторизација. Корисниците може да овозможат проверка на две чекори за понатамошно подобрување на безбедноста. Лозинката се користи за шифрирање на податоците, така што ...

Како да ги поправите грешките на SSL Connection во вашиот прелистувач

Грешка при поврзувањето со SSL е многу честа, и ако добиете било која од овие заеднички грешки при SSL врска во Chrome, Edge или Firefox, следете ги овие решенија за да го решите проблемот. Многу време проблемот може да се коригира само од веб-страницата, но во ...

Како да го активирате YouTube темниот режим во Chrome, Firefox, Edge, Opera

Во овој техно-свет, ние постојано сме закачени на компјутерски екрани и други дигитални уреди. Огромната употреба на gadgets за продолжено траење може да има негативен ефект врз нечиј здравје и се влошува ако барате дигитални екрани во ...

Извозникот за лозинка за Firefox 57 и подоцна верзии

Од пуштањето на Firefox 57 (Quantum), постојните приклучоци за извоз на лозинка не работат. Во Firefox 57 и подоцнежни верзии (тековната верзија е 61), нема начин за извоз на зачувани лозинки во датотека. Како што веројатно сте свесни, Firefox ги зачувува сите лозинки во своите ...

Лесно екранот за Firefox ви овозможува да ги снимите веб-страниците

Mozilla Firefox сега доаѓа со вградена скриншот функција. Но, ова не беше секогаш случај. Имаше моменти кога корисниците се потпираа на вградената функција на екранот од оперативниот систем. Оваа функција за првпат беше објавена како тест-пилот експеримент од страна на програмерите. Ова ...

Firefox 61.0 е издаден со понатамошни подобрувања во перформансите

Mozilla Firefox 61.0 беше објавен пред неколку часа со дополнителни подобрувања во перформансите, нови функции и побезбедно онлајн искуство. Firefox 61.0 објави нагласува: Побрзо рендерирање на страници со Quantum CSS подобрувања и новата задржана листа со прикажување на функција Побрзо префрлување помеѓу јазичиња на Windows и Linux ...

Како да се спојат сите фајлови на Firefox во едно

Тешко е да се замисли животот без прелистување со јазичиња. Пред Chrome и Firefox направија прелистување на јазичиња со главна функција, корисниците мораа да отворат повеќе прозорци. Ова не само што зеде огромен број на системски ресурси, но многуте прозорци беа тешки за управување. Со прелистување на јазичиња, корисниците ...

PrintFriendly и PDF за Microsoft Edge

PrintFriendly и PDF е нова прелистувачка екстензија за Microsoft Edge која ги оптимизира веб-страниците за печатење или создавање на PDF. Кога Мајкрософт ја објави поддршката за продолжување на прелистувачот Еџ, надежите беа големи, што му овозможи на пребарувачот многу потребен поттик за затворање на продуктивноста ...

Како да се оневозможи Кликни за вчитување на јазичиња во Firefox

Веб прелистувачите можат автоматски да ги отвораат последните картички што ги пребарувате. Треба да ги промените поставките за стартување на вашиот прелистувач за да ја овозможите оваа функција. Ако сте го наместиле вашиот прелистувач секогаш да отворите конкретен веб-сајт, односно вашата почетна страница, или сте го наредиле секогаш да се отвори ...

Како да одложите јазичиња во Firefox

Mozilla развива експериментални карактеристики за Firefox. Корисникот кој ја користи стабилната верзија на Firefox може да ги тестира овие експериментални карактеристики со инсталирање на додаток на тест-пилот. Новата експериментална карактеристика наречена Snooze tabs е додадена преку додатокот за тест пилот и ви овозможува да го одложите ...

Како да добиете обоени барови во Firefox во Windows 10

Firefox никогаш не додаде поддршка за обоени титлови барови во Windows 10. Првично, насловните ленти во Windows 10 немаа боја. Корисниците прибегнаа кон UI модифицирачки апликации и теми за да добијат обоени титлови, додека функцијата не беше додадена природно. Откако беше додадена, Firefox избра ...

Еве нови компактни теми во Firefox 53

Firefox 53 добива две нови теми. Mozilla создаде неколку "компактни" теми кои изгледаат посебно и модерно. Од ова пишување, Firefox 53 е на Ноќниот канал. За да го инсталирате, треба да ги следите чекорите опишани во статијата "Изврши различно ...

Како да ги зачувате сите јазичиња или страници како обележувачи или омилени во Chrome, Firefox, IE

Повеќето од нас сакаат да заштедат веб-страница или две како наши Омилени кога прелистувате интернет со нашиот веб-прелистувач. Но, може да има моменти кога можеби ќе сакате да ги зачувате сите отворени јазичиња како Обележувачи. Па, нека, во овој пост, ...

Инсталирај блиц за хром и Firefox на Ubuntu 16.10 и Ubuntu 16.04

Инсталирајте Flash за Chromium и Firefox на Линукс Ubuntu 16.10 и Ubuntu 16.04. Инсталирајте pepperflashplugin-non-free и browser-plugin-freshplayer-pepperflash. На pepperflashplugin-non-free работи за Chrome прелистувачот и прелистувач-plugin-freshplayer-pepperflash работи за Firefox прелистувачи. Инсталирај ги корисниците на безалкохолни plug-in-plugin-non-free Убунту корисниците лесно можат да ги преземат и инсталираат pepperflashplugin-non-free и browser-plugin-freshplayer-pepperflash. Приклучокот може да биде рачен ...

Нов апетит за навивач на блек пипер за Chromium, Firefox

За Ubuntu 16.04, Ubuntu 14.04 и системите базирани, достапен е backport од pepperflashplugin-nonfree со директно преземање од Adobe веб-сајтот наместо користење на RPM на Chrome за повторно да се инсталира Pepper Flash Player повторно во прелистувачите базирани на Chromium. Откако Google го отстрани најновиот PPAPI пакет од Хром ...