Таг: HTTPS

Поправи грешка ERR_CERT_COMMON_NAME_INVALID

Кога ќе ја посетите веб-страница која користи HTTPS, исто така нуди и SSL-сертификат до прелистувачот за да го потврди својот идентитет. Иако има многу работи внатре во него, едно нешто што го вклучува е URL-то на веб-страницата. Во случај сертификатот ...

продлабочи 15.4 издаден, со Download Link & Mirrors

Продлабочување на 15.4 GNU / Linux оперативниот систем е издаден во април 19th 2017. Јас овде листам еден официјален линк за преземање и две побрзи огледала од Sourceforge. Јас тука ги наведовме и огледалата Мега и Гугл, но запомнете дека не обезбедуваат директно преземање. На 15.4 се предвидени само ...

Како да го префрлите вашиот WordPress сајт до HTTPS

Постојат бројни упатства таму каде што ви покажува како да мигрирате, но јас го направив тоа, како што стана многу полесно. Инсталирај SSL сертификат Има многу алтернативи овде. Ова целосно ќе зависи од поставувањето на вашиот хостинг. Го користам Media Temple VPS за сите мои сајтови, ...

Инсталирај ја обележаната тема на GNOME на Ubuntu

Инсталирај ја обележаната тема на GNOME. Обединетата тема GNOME е базирана на концептот за дизајн на Ubuntu 18.04 Flat-Plat како база. Произведено на и за GNOME 3.24 (Ubuntu), тестира и работи добро на 3.22 (Fedora). Најверојатно ќе работи со 3.20 и нагоре. Позадина е вклучена. Екстензии цртичка ...

Како да инсталирате WordPress.com десктоп клиент на Ubuntu

Ако сте блогер на WordPress.com, и користејќи го Ubuntu, Automattic го направи десктоп клиентот за GNU / Linux за вас. Ако ова звучи ново за вас, овој т.н. десктоп клиент е сличен со Thunderbird за е-пошта или Firefox за веб. Можете да пишувате мислења без користење на вашата веб ...

Краток преглед на 5.9 на плазма во KDE во февруари 2017

Плазма 5.9 околина на KDE плазма е објавена на 31 јануари 2017. Овој краток преглед ви дава кратки вовед за новите функции во ова издание. Најинтересните нагласува се глобалното мени, префрлањето задачи со голем број на броеви и новиот изглед на поставките на Network Manager. Ова издание на 5.9 ...

Превземи Линкови и роуминг за Линукс Нане 18.1 LTS Серена Сите изданија

Оваа листа ги прикажува линковите за преземање за сите четири изданија на Linux Mint 18.1 "Serena" GNU / Linux оперативниот систем. Linux Mint Serena е верзија на LTS која ќе биде поддржана до 2021. Оваа листа обезбедува редовни и torrent torrent преземања врски, вклучувајќи ги и официјалните соопштенија, порака белешки, огледала, и ...

Инсталирајте WeatherDesk стан кој ја менува позадина врз основа на времето

WeatherDesk стан ја менува позадина врз основа на времето и времето. Инсталирајте WeatherDesk на Убунту Линукс системи. Апликацијата ја менува позадината врз основа на моменталните временски услови што зависи од сегашниот град. Апликацијата го добива инфо или исто така можете да го поставите ...

Како да инсталирате GNU прстен во Ubuntu (слободна замена за Skype)

ГНУ прстен (https://ring.cx) е бесплатен како во слободата и со замена на слободен софтвер за било која интернет-комуникациска платформа на Skype. Прстенот е програма за гласовни и видео повици, во разговор, а во исто време е и VoIP клиент, со модел за енкрипција од точка до точка за да се осигури вашата приватност и безбедност во ...

Листа на PPA складишта за Ubuntu 16.10 Yakkety Yak

Оваа статија нуди листа на многу популарни апликации PPAs за Ubuntu 16.10 Yakkety Yak. Таа обезбедува адреси за PPA за LibreOffice, GIMP, Inkscape, SimpleScreenRecorder и некои други апликации (јас тука наведов само слободен софтвер, ве молам кажете ми дали сум направил грешка). Не е комплетна за ...

Затемнета 2.2 издадена; Како да го инсталирате најновата. На Ubuntu

Како да го инсталирате најновиот Darktable 2.2 во Ubuntu 16.10 и Ubuntu 16.04. Терминал команди за инсталација Darktable 2.2 во Ubuntu Linux системи. Најновото издание на Darktable носи нов автоматски модул за корекција на перспектива, нова алатка, табела за цртање, која оди заедно со CLUT модулот, ...

5 основни CURL команда примери

cURL е многу корисна алатка за командна линија за пренос на податоци од или на сервер. cURL поддржува разни протоколи како што се FILE, HTTP, HTTPS, IMAP, IMAPS, LDAP, DICT, LDAPS, TELNET, FTP, FTPS, GOPHER, RTMP, RTSP, SCP, SFTP, POP3, POP3S, SMB, SMBS, SMTP, SMTPS и TFTP. cURL ...

Ажурирани: 21 најдобри VR игри: најдобри виртуелната реалност игри за компјутер и мобилен

Вовед Подигнувањето на најдобрите VR игри во моментот е тешко. Секако, има голем број на наслови за да се изберат и од Окулус Рифт и од HTC Vive, кои дури може да го направат својот пат до HoloLens по линијата. Но, игри како Battlezone и The Climb - ...

Командна линија на LibreOffice: Конвертирај повеќе датотеки DOCX во PDF

DOCX е формат на документ на Microsoft Word OOXML. Оваа командна линија покажува како да конвертирате повеќе DOCX во PDF. Оваа статија е наменета за сите да можат да го конвертираат Microsoft Word во PDF документ во системот GNU / Linux. Оваа статија е исто така придружник за конвертирање на Word ...

Како да го инсталирате Друпал 8.1 со Nginx, PHP-FPM и SSL на Ubuntu 16.04

Како да го инсталирате Друпал 8.1 со Nginx, PHP-FPM и SSL на Ubuntu 16.04 Друпал е добро познат систем за управување со содржини со отворен код базиран на PHP. Таа е достапна бесплатно и објавена под GNU General Public License. Друпал може да се користи за сите големини ...

Внатрешна грешка на серверот 500 при симнување на содржина - Клиент за конфигурациски менаџер

Имате ли клиенти на Конфигурациски менаџер да враќаат внатрешна грешка на серверот 500 кога се обидуваат да ја преземат содржината? Ова е пост за вас. Кога првпат наидов на оваа грешка, поминав многу време во потрага по комплицирано решение, само за да дознаете дека е ...

Firefox 49: HTTP лозинки на HTTPS-страници

Мозила планира да изврши ажурирање за вградениот менаџер за лозинки во Firefox кој ќе ги направи лозинките на HTTP да работи и на веб-страниците на HTTPS. Ако користите вградена функционалност за да зачувате лозинки во Firefox во моментов, може да знаете дека менаџерот прави разлика помеѓу HTTP и ...

Безбедно преземање на датотеки користејќи Https од Nginx Docker контејнери

Како системски администратори, имаме ситуации каде што треба да преземеме големи датотеки, како што се резервните датотеки, резервните копии на базата на податоци, е-пораките, лог-датотеките и сл. Безбедно меѓу нашите сервери. Обично ние ги користиме SFTP, SSH или SCP за овие цели. Но, овие процеси се забавуваат релативно, кога станува збор ...

Како да се преместиме од HTTP кон HTTPS Во WordPress користејќи Free SSL со Ајде да шифрираме

Познато е фактот дека преместувањето во HTTPS има свои предности, главно во поглед на безбедноста, приватноста и зголемувањето на рангирањето на пребарувачот. Постои огромен скок во графиконот на веб-сајтовите кои користат HTTPS во минатата година или така, и има ...