Ознака: linux

Linux пакет менаџери

  Ние ќе се споредуваат различни менаџери Линукс пакет. Помеѓу сите Linux дистрибуции, Една од работите што тие го делат е потребата да се биде во можност да се инсталира нови софтверски пакети врз системот. Во зависност од дистрибуцијата, разни менаџери пакет се достапни, му овозможува на корисникот да се инсталира, управување,…

Ubuntu 18.04 Го прави полесно да инсталирате Kernel Новости без рестартирање

Намали времето на застој со канонските Livepatch во Ubuntu 18.04 LTS Canonical е што е супер лесно да ги искористат предностите на Linux кернелот живо амандман. Во живо амандман ви овозможува да го инсталирате и да ги применуваат критични безбедносни надградби Линукс кернелот без рестартирање на вашиот систем. Ова значи дека можете да одржите вашиот компјутер…