Таг: Microsoft Windows

Како да се подобри читливоста на прозорците на Windows конзолата

Прозорците на Windows конзола како командниот прозорец го користат стандардната големина и изгледот по стандард на сите Windows компјутери. Прозорецот за командна линија, на пример, секогаш се отвора со поставена ширина на 80 и висина на 25, и стандардна големина на фонт ...

Windows 10 брзи совети - Подобро подигнување пати

Подигнувањата не спаѓаат под категоријата "мора да има". Скратување на времето за подигнување за неколку секунди нема да го направите или да го скршите вашиот ден. Се сеќавате на деновите кога можете да го запалите вашиот компјутер, а потоа одите сами да направите чаша кафе, а можеби и ...

Како да го исклучите софтверот во Kaspersky

Kaspersky Internet Security повеќе не е само добар антивирусен софтвер за оперативниот систем Windows. Нејзините неодамнешни верзии нудат многу практични алатки кои ви помагаат да го одржите вашиот систем да работи правилно. Последните верзии на Kaspersky Internet Security решение доаѓаат со алатка наречена Software Updater. Како ...

Мора да користите валиден производ клуч за активирање на Windows - 0x800704cF

Системот за активирање на Windows постојано проверува валидноста на клучот. Претпоставувајќи дека имате вистински клуч и одеднаш добивте Грешка при активирање на Windows 0x800704cF, тогаш оваа грешка значи дека не пронајдов важечка лиценца за Windows за вашата ...

Поправи го кодот за грешка на драјверот на графичкиот уред 43 на Windows 10

Ако добиете порака за грешка, Windows го запре овој уред бидејќи има пријавено проблеми (Code 43) на вашиот Windows 10, користејќи Интел или AMD графички картички (GPU), а потоа видите дека овој пост ќе ви помогне да ја поправите проблемот. Многу време ќе добиете ...

Како да го присилувате Blue Screen Of Death во Windows 10

Стоп грешки - најчесто познат како Blue Screen of Death (BSOD) означува фатална грешка во системот и се прикажува на системот Windows по падот на системот. Пораката за грешка е прашувана на синиот екран кога оперативниот систем ќе достигне ниво ...

Поправете го грешката за ажурирање на Windows 0x8000FFFF

Одржувањето на вашиот оперативен систем на Windows е најдобрата практика што треба да ја следите. Но, понекогаш станува потешко кога Windows само ќе продолжи да фрла некои кодови за грешки кај вас. Зборуваме за ништо друго освен кодот за грешка 0x8000FFFF, E_UNEXPECTED - неочекувано ...

Софтвер за уредување фотографии ви е потребен за вашиот Windows PC

Windows работи напорно за да ја направат својата понуда покреативна од кога било досега. Сите сме виделе реклами со блогери и фотографи. И тоа е вистина, повеќе не ви треба Mac за да биде дизајнер или уметник, всушност, никогаш немате. Кога доаѓа …

Како да го конфигурирате Outlook за да отворите одговори и нанапред во прозорецот за излегување

Microsoft Outlook стандардно отвора одговори и напред во окното за читање. Еве како да го промениме однесувањето на поп-одговорите на неговиот сопствен прозорец. Microsoft Outlook 2013, 2016 и Office 365 стандардно да отвараат одговори на е-пошта и нанапред во окното за читање. Ако барате ...

Поправи грешка во PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA 0x00000050

Може да се појави грешка при стопирање на страницата во неисполнета област кога компјутерот е под тежок товар. Таа има проверка на бубачка има вредност на 0x00000050 и може да укаже и на тоа дека е референцирана невалидна системска меморија. Адресата на меморијата може да биде погрешна, или ...

Како да го користите BlueScreenView на Windows 10

Синиот екран на смртта (BSOD), исто така познат како Stop Error, се прикажува на системот на Windows по падот на системот кога вашиот оперативен систем достигнува праг каде што повеќе не може безбедно да функционира. Прекинувањето грешка го добива своето име како син екран грешка ...

[Fix] Windows Updates не успеа да инсталира со код на грешка 0x8000FFFF во Windows 7

Прозорците не успеваат да инсталираат со код за грешка 0x8000FFFF во Windows 7 SYMPTOM ПРОБЛЕМ: Ако користите оперативен систем Windows 7 и обидете се да преземете и инсталирате нови надградби користејќи Windows Update, ажурирањата не успеваат да се преземат и инсталираат и ќе го добиете кодот за грешка "0x8000FFFF" . ...

Познати проблеми и поправки за октомври 2018 Windows 10 ажурирања

Тоа е речиси две недели откако "Мајкрософт" ги објави ажурирањата за Windows 10 како дел од октомврискиот 2018 Patch вторник и што траеше две недели. Овие ажурирања можеа да бидат најлошите Мајкрософт Пач вторник во долго време со бројни грешки ...

Како да играте само за Windows-игри на Linux со Steam Play

Новата експериментална карактеристика на Steam ви овозможува да ги репродуцирате игрите само за Windows на Linux. Еве како да ја користите оваа функција во Steam токму сега. Сте ја слушнале веста. Платформа за дистрибуција на игри Steam имплементира вилушка на вино за да ви овозможи да играте игри кои ...

Steam го олеснува играњето на илјадници Windows Игри на Linux

Не е тајна дека библиотеката за игри на Linux нуди само мал дел од она што го нуди библиотеката на Windows. Всушност, многу луѓе дури и не би размислувале да се префрлат на Линукс едноставно затоа што повеќето од игрите што сакаат да ги играат не се достапни на платформата. Во тоа време ...

Верзија за 10 на Windows 1809: обрнете внимание на поставките за Чистење на дискот

Чистењето на дискот е корисна алатка интегрирана во Windows која корисниците можат да ја стартуваат за да ги избришат привремените датотеки и старите податоци за да ослободат простор за складирање. "Мајкрософт" неодамна откри планови за да ја игнорира алатката за чистење на дискот во корист на слична функција интегрирана во апликацијата Settings ...

CTLInfo ги прикажува сите доверливи и недоверливи сертификати во Windows

CTLInfo е бесплатна пренослива софтверска програма за Microsoft Windows уредите кои ги прикажуваат информациите за сертификати во Windows. Додека корисниците на Windows и администраторите може да го користат сертификатот Manager за прикажување на сертификати со вчитување certmgr.msc на уред со Windows, тоа сигурно не е најдобрата алатка за ...

Проверете ја состојбата на Specter и Meltdown mitigations на Windows

SpecuCheck е програма со отворен код за уреди со Microsoft Windows која ја открива состојбата на Specter и Meltdown mitigations на системот на кој работи. Особено, таа ја враќа состојбата на софтверот и хардверските мерки против CVE-2017-5754 (Meltdown), CVE-2017-5715 (Specter v2), CVE-2018-3260 (Foreshadow) и ...

Софтвер за уредување фотографии ви е потребен за вашиот Windows PC

Windows работи напорно за да ја направат својата понуда покреативна од кога било досега. Сите сме виделе реклами со блогери и фотографи. И тоа е вистина, повеќе не ви треба Mac за да биде дизајнер или уметник, всушност, никогаш немате. Кога доаѓа …

Овозможи темно режим за Windows File Explorer во Windows 10

Windows 10 v1809 воведува многу нови функции и подобрувања кои беа детално опфатени во TheWindowsClub. Една од најочекуваните карактеристики кои беа воведени во ова ажурирање беше Dark Mode за Windows File Explorer. Овозможи темно режим за датотечен екран A ...